Artikel top billede

Salget falder og lønnen stiger: Samsung overvejer at lukke stor kinesisk mobilfabrik

Samsung producerer hvert år 36 millioner smartphones ved selskabets fabrik i den kinesiske storby Tianjin. Men faldende salg og øgede lønudgifter har presset mobilgiganten til at lege med tanken om at lukke fabrikken ned.

Faldende salg og stigende lønudgifter er en dårlig kombination.

Den cocktail får nu Samsung til at overveje at lukke selskabets mobilproduktion i den kinesiske storby Tianjin.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet kan den sydkoreanske teknologigants mobilproduktion på fabrikken i Tianjin, der årligt producerer 36 millioner mobiler, allerede blive indstillet inden årets udgang.

Hvis lukningen bliver en realitet, vil det efterlade Samsung med en enkelt fabrik til produktion af mobiler i Kina - i byen Huizhou.

Den fabrik kan til gengæld producere 72 millioner mobiltelefoner hvert år.

Flytter produktion til Indien og Vietnam

Samsung overvejer lige nu de forskellige scenarier for at håndtere de faldende salgsrater samt de stigende lønomkostninger i Kina, men selskabet oplyser, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om fremtiden for Samsungs produktion i Tianjin.

"Smartphone-markedet har generelt udfordringer på grund af den stagnerende vækst. Samsung Electronics mobilfabrik i Tianjin vil fokusere på aktiviteter, der skal øge selskabets konkurrenceevne og effektivitet," melder Samsung til Reuters.

Samsung har tidligere flyttet store dele af selskabets mobilproduktion til Vietnam og Indien, og for nyligt åbnede selskabet verdens største smartphone-fabrik lidt uden for den indiske hovedstad New Delhi.

De to fabrikker i henholdsvis Indien og Vietnam kan til sammen producere 240 millioner smartphones om året.

Presset af konkurrenternes lave priser

Det er især de to Samsung-konkurrenter Huawei og Xiaomi, der har taget markedsandele i Kina fra Samsung.

For fem år siden sad det sydkoreanske selskab på 20 procent af det kinesiske mobilmarkedet, men i dag har konkurrenternes lavere priser sørget for, at Samsung har under en procent af det samlede kinesiske mobilmarked.

Aktiviteterne i Kina står i kontrast til selskabets planer på hjemmefronten.

Over de næste tre år har Samsung sat hele 25 billioner sydkoreanske won - omkring 140 milliarder kroner - af til massive investeringer i kunstig intelligens, 5G-teknologi, elektroniske komponenter til biler samt den biofarmaceutiske branche.

Det sker for at skabe flere arbejdspladser efter aftale med den sydkoreanske regering.

Læs også: Samsung i massiv oprustning: Vil investere 140 milliarder i fire store teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere