Artikel top billede

Salget falder og lønnen stiger: Samsung overvejer at lukke stor kinesisk mobilfabrik

Samsung producerer hvert år 36 millioner smartphones ved selskabets fabrik i den kinesiske storby Tianjin. Men faldende salg og øgede lønudgifter har presset mobilgiganten til at lege med tanken om at lukke fabrikken ned.

Faldende salg og stigende lønudgifter er en dårlig kombination.

Den cocktail får nu Samsung til at overveje at lukke selskabets mobilproduktion i den kinesiske storby Tianjin.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet kan den sydkoreanske teknologigants mobilproduktion på fabrikken i Tianjin, der årligt producerer 36 millioner mobiler, allerede blive indstillet inden årets udgang.

Hvis lukningen bliver en realitet, vil det efterlade Samsung med en enkelt fabrik til produktion af mobiler i Kina - i byen Huizhou.

Den fabrik kan til gengæld producere 72 millioner mobiltelefoner hvert år.

Flytter produktion til Indien og Vietnam

Samsung overvejer lige nu de forskellige scenarier for at håndtere de faldende salgsrater samt de stigende lønomkostninger i Kina, men selskabet oplyser, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om fremtiden for Samsungs produktion i Tianjin.

"Smartphone-markedet har generelt udfordringer på grund af den stagnerende vækst. Samsung Electronics mobilfabrik i Tianjin vil fokusere på aktiviteter, der skal øge selskabets konkurrenceevne og effektivitet," melder Samsung til Reuters.

Samsung har tidligere flyttet store dele af selskabets mobilproduktion til Vietnam og Indien, og for nyligt åbnede selskabet verdens største smartphone-fabrik lidt uden for den indiske hovedstad New Delhi.

De to fabrikker i henholdsvis Indien og Vietnam kan til sammen producere 240 millioner smartphones om året.

Presset af konkurrenternes lave priser

Det er især de to Samsung-konkurrenter Huawei og Xiaomi, der har taget markedsandele i Kina fra Samsung.

For fem år siden sad det sydkoreanske selskab på 20 procent af det kinesiske mobilmarkedet, men i dag har konkurrenternes lavere priser sørget for, at Samsung har under en procent af det samlede kinesiske mobilmarked.

Aktiviteterne i Kina står i kontrast til selskabets planer på hjemmefronten.

Over de næste tre år har Samsung sat hele 25 billioner sydkoreanske won - omkring 140 milliarder kroner - af til massive investeringer i kunstig intelligens, 5G-teknologi, elektroniske komponenter til biler samt den biofarmaceutiske branche.

Det sker for at skabe flere arbejdspladser efter aftale med den sydkoreanske regering.

Læs også: Samsung i massiv oprustning: Vil investere 140 milliarder i fire store teknologier
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere