Artikel top billede

Salget falder og lønnen stiger: Samsung overvejer at lukke stor kinesisk mobilfabrik

Samsung producerer hvert år 36 millioner smartphones ved selskabets fabrik i den kinesiske storby Tianjin. Men faldende salg og øgede lønudgifter har presset mobilgiganten til at lege med tanken om at lukke fabrikken ned.

Faldende salg og stigende lønudgifter er en dårlig kombination.

Den cocktail får nu Samsung til at overveje at lukke selskabets mobilproduktion i den kinesiske storby Tianjin.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet kan den sydkoreanske teknologigants mobilproduktion på fabrikken i Tianjin, der årligt producerer 36 millioner mobiler, allerede blive indstillet inden årets udgang.

Hvis lukningen bliver en realitet, vil det efterlade Samsung med en enkelt fabrik til produktion af mobiler i Kina - i byen Huizhou.

Den fabrik kan til gengæld producere 72 millioner mobiltelefoner hvert år.

Flytter produktion til Indien og Vietnam

Samsung overvejer lige nu de forskellige scenarier for at håndtere de faldende salgsrater samt de stigende lønomkostninger i Kina, men selskabet oplyser, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om fremtiden for Samsungs produktion i Tianjin.

"Smartphone-markedet har generelt udfordringer på grund af den stagnerende vækst. Samsung Electronics mobilfabrik i Tianjin vil fokusere på aktiviteter, der skal øge selskabets konkurrenceevne og effektivitet," melder Samsung til Reuters.

Samsung har tidligere flyttet store dele af selskabets mobilproduktion til Vietnam og Indien, og for nyligt åbnede selskabet verdens største smartphone-fabrik lidt uden for den indiske hovedstad New Delhi.

De to fabrikker i henholdsvis Indien og Vietnam kan til sammen producere 240 millioner smartphones om året.

Presset af konkurrenternes lave priser

Det er især de to Samsung-konkurrenter Huawei og Xiaomi, der har taget markedsandele i Kina fra Samsung.

For fem år siden sad det sydkoreanske selskab på 20 procent af det kinesiske mobilmarkedet, men i dag har konkurrenternes lavere priser sørget for, at Samsung har under en procent af det samlede kinesiske mobilmarked.

Aktiviteterne i Kina står i kontrast til selskabets planer på hjemmefronten.

Over de næste tre år har Samsung sat hele 25 billioner sydkoreanske won - omkring 140 milliarder kroner - af til massive investeringer i kunstig intelligens, 5G-teknologi, elektroniske komponenter til biler samt den biofarmaceutiske branche.

Det sker for at skabe flere arbejdspladser efter aftale med den sydkoreanske regering.

Læs også: Samsung i massiv oprustning: Vil investere 140 milliarder i fire store teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere