Softwarefirma bliver børsnoteret i Danmark: Forventer at tjene tocifret millionbeløb på noteringen

Det danske softwareselskab Hypefactors bliver børsnoteret på den lille danske børs First North i begyndelsen af september. Selskabet sigter efter en en udbudskurs på otte kroner per aktie og en markedsværdi på 49,4 millioner kroner.

3. september bliver det muligt at købe aktier i det danske softwareselskab Hyperfactors.

Selskabet bliver nemlig børsnoteret på den danske minibørs First North, hvor Hypefactor håber på at kunne samle kapital til at skabe større vækst i selskabet, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Erik Damgaard-firma lander underskud og nedjusterer dramatisk: Aktiekursen styrtdykker

Hypefactor kalder sig selv for en PR-tech platform, der giver kunderne mulighed for at måle deres PR-indsats ved hjælp af kunstig intelligens (AI).

”Virksomheder verden over spilder enorme summer og enorme summer og får sjældent udnytte de forretningsmæssige potentiale i PR, fordi de reelt ikke kender effekten og værdien af deres investeringer,” skriver selskabet i meddelelsen.

8 kroner per aktie
Det er muligt at tegne aktier i det danske selskab for otte kroner per aktie fra 15. august til 28. august, inden at selskabet kommer på markedet og kan handles fra 3. september.

Det svarer ifølge selskabet selv til en markedsværdi på 49,4 millioner kroner. Udbuddet af nye aktier kommer samtidig til at gå op til 20 millioner kroner.

Læs også: Dansk it-virksomhed klar til at skabe liv på børsen "Vi vil gerne have en dynamisk aktie"

Hypofactor forventer et samlet bruttoprovenu på mellem 15 millioner og 20 milloner kroner af børsnoteringen.

Den lille danske børs First North har dog tidligere fået kritik for at have for stor værdiansættelse på tech-aktier.

Den danske business angel Peter Sandberg har tidligere sagt til erhvervsmidet Finans,. at han mente at risikoen for at investere i teknologi-selskaber på den lille børs var utrolig høj.

“Jeg har investeret i 22 start-ups og har vurderet 600, og jeg har aldrig set noget, der nærmer sig de multipler. Det er en historie, man køber på, men uden at vi har set eksekveringen endnu. Der er en høj, høj risiko. De skal virkelig ramme den bagi, før det bliver sjovt som investor,” sagde han dengang til avisen.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North

Tidligere er andre mindre danske it-selskaber også blevet børsnoteret samme sted.- Det gælder blandt andet for it-selskab Happy Helper.

Dengang blev selskabet værdisat til 80 millioner kroner.

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.