Artikel top billede

Softwarefirma bliver børsnoteret i Danmark: Forventer at tjene tocifret millionbeløb på noteringen

Det danske softwareselskab Hypefactors bliver børsnoteret på den lille danske børs First North i begyndelsen af september. Selskabet sigter efter en en udbudskurs på otte kroner per aktie og en markedsværdi på 49,4 millioner kroner.

3. september bliver det muligt at købe aktier i det danske softwareselskab Hyperfactors.

Selskabet bliver nemlig børsnoteret på den danske minibørs First North, hvor Hypefactor håber på at kunne samle kapital til at skabe større vækst i selskabet, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Erik Damgaard-firma lander underskud og nedjusterer dramatisk: Aktiekursen styrtdykker

Hypefactor kalder sig selv for en PR-tech platform, der giver kunderne mulighed for at måle deres PR-indsats ved hjælp af kunstig intelligens (AI).

”Virksomheder verden over spilder enorme summer og enorme summer og får sjældent udnytte de forretningsmæssige potentiale i PR, fordi de reelt ikke kender effekten og værdien af deres investeringer,” skriver selskabet i meddelelsen.

8 kroner per aktie

Det er muligt at tegne aktier i det danske selskab for otte kroner per aktie fra 15. august til 28. august, inden at selskabet kommer på markedet og kan handles fra 3. september.

Det svarer ifølge selskabet selv til en markedsværdi på 49,4 millioner kroner. Udbuddet af nye aktier kommer samtidig til at gå op til 20 millioner kroner.

Læs også: Dansk it-virksomhed klar til at skabe liv på børsen "Vi vil gerne have en dynamisk aktie"

Hypofactor forventer et samlet bruttoprovenu på mellem 15 millioner og 20 milloner kroner af børsnoteringen.

Den lille danske børs First North har dog tidligere fået kritik for at have for stor værdiansættelse på tech-aktier.

Den danske business angel Peter Sandberg har tidligere sagt til erhvervsmidet Finans,. at han mente at risikoen for at investere i teknologi-selskaber på den lille børs var utrolig høj.

“Jeg har investeret i 22 start-ups og har vurderet 600, og jeg har aldrig set noget, der nærmer sig de multipler. Det er en historie, man køber på, men uden at vi har set eksekveringen endnu. Der er en høj, høj risiko. De skal virkelig ramme den bagi, før det bliver sjovt som investor,” sagde han dengang til avisen.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North

Tidligere er andre mindre danske it-selskaber også blevet børsnoteret samme sted.- Det gælder blandt andet for it-selskab Happy Helper.

Dengang blev selskabet værdisat til 80 millioner kroner.

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere