Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Telia gør klar til 5G / Danske mænd er flittige brugere af privat og skjult browserbrug / Dansk robotrigmand investerer millioner i ny robot

Telia gør klar til 5G. Danske mænd er flittige brugere af privat og skjult browserbrug. Dansk robotrigmand investerer millioner i ny robot. Elon Musk vil afnotere med saudisk oliefond i ryggen. Norsk færge bliver gennemdigitaliseret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Telia gør klar til 5G

Telia ‘gør klar til 5G’, lyder det fra selskabet i denne pressemeddelelse.

Telefirmaet har i den seneste tid gennemført en række demonstrationer af mulighederne i det kraftige 5G-netværk, som er lige på trapperne.

Ifølge selskabet er de første erhvervskunder allerede i gang med at teste 5G.

“Vi har i løbet af året opbygget et landsdækkende Narrowband IoT-netværk. Her er vi i fuld gang med en række trials sammen med både store og små højteknologiske virksomheder. Mange af de standarder, vi bruger i disse trials, er allerede vedtaget som kommende 5G-standarder fra 2020. Sat lidt på spidsen, har vi altså allerede i dag, kunder, der er aktive på 5G,“ lyder det fra teknisk direktør i Telia Danmark, Henrik Kofod.

Han siger iøvrigt, at udrulningen af 5G kommer til at adskille fra udrulningerne af 3G og 4G ved at være ‘mere dynamisk og brugerrettet.’

Danske mænd er flittige brugere af privat og skjult browserbrug

Næsten hver anden danske mand - 45 procent - anvender af og til browsernes privattilstand, der gør, at de kan surfe anonymt.

Det meddeler Stofa på baggrund af en undersøgelse foretaget af YouGov.

Kun 26 procent af de danske kvinder anvender af og til den anonyme browsertilstand.

“Den private tilstand benyttes især ved besøg på pornografiske hjemmesider. For mænd (41 procent) og unge mellem 18-29 år (56 procent) er det den primære årsag til, at de nogle gange anvender privattilstanden. Det samme gælder kun for 21 procent af kvinderne, som primært benytter sig af muligheden til at undgå, at søgehistorikken påvirker billetpriser på rejsesites,” lyder det fra Stofa.

Dansk robotrigmand investerer millioner i ny robot

Danskeren Kasper Støy blev millionær, da robotfirmaet Universal Robots i 2015 blev solgt.

Nu har han ifølge Børsen investeret en del af pengene - omkring otte millioner kroner - i robotfirmaet Flow Robotics, der står bag en robot til væskehåndtering på laboratorier.

Markedet er her meget stort, lyder vurderingen, og første produkt er klart til lancering i næste måned.

“Man skal have globale ambitioner fra start. Hvis man har en god ide, så bliver man hurtigt løbet over ende, hvis man ikke får ordentligt fat i markedet,” siger Kasper Støy til avisen.

Elon Musk vil afnotere med saudisk oliefond i ryggen

Teslas - måske - kommende afnotering fra børsen kan blive en realitet med penge fra den saudiarabiske oliefond PIF (Public Investment Fund), skriver Elon Musk i en blog post, som du finder her.

Det vakte nogen opsigt, da Elon Musk i sidste uge pludselig tweetede, at han ville afnotere Tesla.

Dengang skrev han, at havde investorer med, som havde sikret afnoteringen, som vil betyde, at Musk skal købe alle aktier for 420 dollar per styk - i alt 70 milliarder dollar.

I sin blog post forklarer direktøren sig og forsøger at kaste lys over beslutningen og processen bag.

Norsk færge bliver gennemdigitaliseret

En ny Color Line-færge, som skal sejle mellem Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige, bliver gennemdigitaliseret, når den næste år sættes i drift.

Færgen bliver udstyret med ‘næste generations digitalteknologi,’ lyder det fra Telenor Maritime, som leverer grejet.

Det tæller højhastigheds-internet med ‘verdensrekord i båndbredde og brugervenlighed til søs,’ som det hedder.

Samtidig vil skibet blive udstyret med teknologier, der understøtter Internet of Things. De skal bruges til at give passagerne særlige tilbud i takt med, at de bevæger sig rundt på skibet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital