Artikel top billede

Mens Watson kæmper med fejlagtige kræftdiagnoser: Googles DeepMind brillerer på engelsk hospital

Alt imens Watson fra IBM bøvler med fejl og dårlig omtale, slår Googles DeepMind fra sig. På et engelsk hospital er DeepMind bedre til at diagnosticere end nogle af verdens førende specialister.

IBMs flagskib Watson bøvler med at ramme de rette kræftdiagnoser og har på det seneste været ude i et stormvejr af dårlig omtale efter uklarhed om en katastrofal diagnose, der gudskelov kun blev udledt i en simulation på et amerikansk hospital.

Læs mere om det her: IBM afviser anklage om farlig Watson-diagnose til blødende kræftpatient: "Der var ikke tale om en rigtig patient"

Men mens Watson bøvler med resultaterne, kan det ikke siges at være tilfældet hos konkurrenten Google.

Her leverer DeepMind, der er en af virksomhederne i porteføljen, nemlig imponerende resultater, når det kommer til at diagnosticere sygdomme i øjet.

På et britisk hospital har et AI-system således opnået en præcision på 94 procent.

Og det er bedre eller på niveau end selv de bedste læger på området. Det skriver en række britiske medier deriblandt BBC og The Guardian.

"Resultaterne fra de her forsøg med DeepMind er meget spændende og viser potentialet, som AI kan have for at redde synet for patienter," siger professor Sir Peng Tee Khaw, der arbejder på Moorfields-hospital, hvor forsøgene har fundet sted til The Guardian.

Læs mere her: Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid

DeepMind har lavet en algoritme, der er blevet trænet i at se på avancerede 3D-scanninger af øjet, for at kunne svare på om dets tilstand.

Forsøgene blev foretaget på 1..000 scanninger, som lægerne allerede havde kigget på.

Systemet nåede ned på en fejlprocent, der matcher nogle af verdens førende læger, og det får eksperterne til at tabe kæben.

"Det her vil få de fleste øjenspecialister til at gispe. Vi har vist, at den her algoritme er ligeså god som nogle af verdens førende eksperter til at kigge på de her scanninger," siger Pearse Keane, der er læge og leder forsøgene på Moorfields Hospital til BBC.

Læs mere her: Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke behov for Watson"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere