Artikel top billede

Mens Watson kæmper med fejlagtige kræftdiagnoser: Googles DeepMind brillerer på engelsk hospital

Alt imens Watson fra IBM bøvler med fejl og dårlig omtale, slår Googles DeepMind fra sig. På et engelsk hospital er DeepMind bedre til at diagnosticere end nogle af verdens førende specialister.

IBMs flagskib Watson bøvler med at ramme de rette kræftdiagnoser og har på det seneste været ude i et stormvejr af dårlig omtale efter uklarhed om en katastrofal diagnose, der gudskelov kun blev udledt i en simulation på et amerikansk hospital.

Læs mere om det her: IBM afviser anklage om farlig Watson-diagnose til blødende kræftpatient: "Der var ikke tale om en rigtig patient"

Men mens Watson bøvler med resultaterne, kan det ikke siges at være tilfældet hos konkurrenten Google.

Her leverer DeepMind, der er en af virksomhederne i porteføljen, nemlig imponerende resultater, når det kommer til at diagnosticere sygdomme i øjet.

På et britisk hospital har et AI-system således opnået en præcision på 94 procent.

Og det er bedre eller på niveau end selv de bedste læger på området. Det skriver en række britiske medier deriblandt BBC og The Guardian.

"Resultaterne fra de her forsøg med DeepMind er meget spændende og viser potentialet, som AI kan have for at redde synet for patienter," siger professor Sir Peng Tee Khaw, der arbejder på Moorfields-hospital, hvor forsøgene har fundet sted til The Guardian.

Læs mere her: Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid

DeepMind har lavet en algoritme, der er blevet trænet i at se på avancerede 3D-scanninger af øjet, for at kunne svare på om dets tilstand.

Forsøgene blev foretaget på 1..000 scanninger, som lægerne allerede havde kigget på.

Systemet nåede ned på en fejlprocent, der matcher nogle af verdens førende læger, og det får eksperterne til at tabe kæben.

"Det her vil få de fleste øjenspecialister til at gispe. Vi har vist, at den her algoritme er ligeså god som nogle af verdens førende eksperter til at kigge på de her scanninger," siger Pearse Keane, der er læge og leder forsøgene på Moorfields Hospital til BBC.

Læs mere her: Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke behov for Watson"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere