Artikel top billede

Mens Watson kæmper med fejlagtige kræftdiagnoser: Googles DeepMind brillerer på engelsk hospital

Alt imens Watson fra IBM bøvler med fejl og dårlig omtale, slår Googles DeepMind fra sig. På et engelsk hospital er DeepMind bedre til at diagnosticere end nogle af verdens førende specialister.

IBMs flagskib Watson bøvler med at ramme de rette kræftdiagnoser og har på det seneste været ude i et stormvejr af dårlig omtale efter uklarhed om en katastrofal diagnose, der gudskelov kun blev udledt i en simulation på et amerikansk hospital.

Læs mere om det her: IBM afviser anklage om farlig Watson-diagnose til blødende kræftpatient: "Der var ikke tale om en rigtig patient"

Men mens Watson bøvler med resultaterne, kan det ikke siges at være tilfældet hos konkurrenten Google.

Her leverer DeepMind, der er en af virksomhederne i porteføljen, nemlig imponerende resultater, når det kommer til at diagnosticere sygdomme i øjet.

På et britisk hospital har et AI-system således opnået en præcision på 94 procent.

Og det er bedre eller på niveau end selv de bedste læger på området. Det skriver en række britiske medier deriblandt BBC og The Guardian.

"Resultaterne fra de her forsøg med DeepMind er meget spændende og viser potentialet, som AI kan have for at redde synet for patienter," siger professor Sir Peng Tee Khaw, der arbejder på Moorfields-hospital, hvor forsøgene har fundet sted til The Guardian.

Læs mere her: Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid

DeepMind har lavet en algoritme, der er blevet trænet i at se på avancerede 3D-scanninger af øjet, for at kunne svare på om dets tilstand.

Forsøgene blev foretaget på 1..000 scanninger, som lægerne allerede havde kigget på.

Systemet nåede ned på en fejlprocent, der matcher nogle af verdens førende læger, og det får eksperterne til at tabe kæben.

"Det her vil få de fleste øjenspecialister til at gispe. Vi har vist, at den her algoritme er ligeså god som nogle af verdens førende eksperter til at kigge på de her scanninger," siger Pearse Keane, der er læge og leder forsøgene på Moorfields Hospital til BBC.

Læs mere her: Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke behov for Watson"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere