Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kæmpe pengeautomat-hack undervejs: Millioner kan blive lænset fra banker verden over

FBI advarer banker over hele verden om, at en gruppe cyberkriminelle har planlagt et koordinerede 'cashout'-angreb på pengeautomater.

Der er angiveligt et større cyberangreb under opsejling på banker over hele verden i et såkaldt "ATM cashout"-angreb.

FBI har i en fortrolig besked til forskellige banker oplyst om, at et angreb kan være undervejs.

Angrebet, der vurderes at kunne vare blot et par timer, vil sandsynligvis finde sted over en weekend, hvor bankerne er lukket.

Det mener sikkerhedseksperten Brain Krebs, som har fået fat på FBI's besked til bankerne.

Angrebet, som kan betyde, at banker verden over mister millionervis af kroner, vil angiveligt løbe af stablen ved hjælp af klonede betalingskort samt et hacking-angreb på banker eller betalingsprocesser, der skal gøre det muligt for cyberkriminelle at hæve løs fra pengeautomater.

"FBI har uspecificeret information om, at cyberkriminelle planlægger at udføre en global 'Automated Teller Machine' (ATM) cash-out scheme' i de kommende dage, sandsynligvis forbundet med en ukendt sikkerhedsbrist i betalingskort og almindeligvis omtalt som en 'unlimited operation," skriver FBI i en fortolig besked til bankerne.

Læs også: 19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack

Ikke første gang

Et lignende angreb kostede i sidste måned National Bank of Blacksburg omkring 2.4 millioner dollar eller over 15 millioner kroner. Her blev hundredvis af pengeautomater over flere måneder lænset for penge over hele USA.

Der har også være et lignende angreb i Thainland i 2016, der medførte et tab på omkring 3.3 millioner kroner.

For at maksimere udbyttet af angrebene på pengeautomaterne, fjerner de cyberkriminelle ofte kontroller som hævegrænsen, der gør det muligt fuldstændigt at tømme en automat for penge.

FBI har anbefaler, at man som bank ser på sine sikkerhedskontroller, sikrer at software er opdateret og implementerer en så stærk beskyttelse som muligt.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere