Artikel top billede

Kæmpe pengeautomat-hack undervejs: Millioner kan blive lænset fra banker verden over

FBI advarer banker over hele verden om, at en gruppe cyberkriminelle har planlagt et koordinerede 'cashout'-angreb på pengeautomater.

Der er angiveligt et større cyberangreb under opsejling på banker over hele verden i et såkaldt "ATM cashout"-angreb.

FBI har i en fortrolig besked til forskellige banker oplyst om, at et angreb kan være undervejs.

Angrebet, der vurderes at kunne vare blot et par timer, vil sandsynligvis finde sted over en weekend, hvor bankerne er lukket.

Det mener sikkerhedseksperten Brain Krebs, som har fået fat på FBI's besked til bankerne.

Angrebet, som kan betyde, at banker verden over mister millionervis af kroner, vil angiveligt løbe af stablen ved hjælp af klonede betalingskort samt et hacking-angreb på banker eller betalingsprocesser, der skal gøre det muligt for cyberkriminelle at hæve løs fra pengeautomater.

"FBI har uspecificeret information om, at cyberkriminelle planlægger at udføre en global 'Automated Teller Machine' (ATM) cash-out scheme' i de kommende dage, sandsynligvis forbundet med en ukendt sikkerhedsbrist i betalingskort og almindeligvis omtalt som en 'unlimited operation," skriver FBI i en fortolig besked til bankerne.

Læs også: 19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack

Ikke første gang

Et lignende angreb kostede i sidste måned National Bank of Blacksburg omkring 2.4 millioner dollar eller over 15 millioner kroner. Her blev hundredvis af pengeautomater over flere måneder lænset for penge over hele USA.

Der har også være et lignende angreb i Thainland i 2016, der medførte et tab på omkring 3.3 millioner kroner.

For at maksimere udbyttet af angrebene på pengeautomaterne, fjerner de cyberkriminelle ofte kontroller som hævegrænsen, der gør det muligt fuldstændigt at tømme en automat for penge.

FBI har anbefaler, at man som bank ser på sine sikkerhedskontroller, sikrer at software er opdateret og implementerer en så stærk beskyttelse som muligt.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere