Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ændret Google-algoritme har kostet dansk firma 65 procent af kunderne / Svensk minibørs åbner i Danmark / Datacenterfirma skal levere overskudsvarme til Oslo / App-bureauet Nodes får ny dansk landechef

Ændret Google-algoritme har kostet 65 procent af kunderne. Svensk minibørs åbner i Danmark. Datacenterfirma skal levere overskudsvarme til Oslo. Airbnb har rundet 10 år. App-bureauet Nodes får ny dansk landechef. Boligmangel får Google til at bygge boliger i Dublin. Tinder-stiftere sagsøger ejer med milliard-krav.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ændret Google-algoritme har kostet danske firma 65 procent af kunderne

En ændring i Google-algoritmen har med et slag kostet en række danske websites massevis af kunder, skriver Finans.

En af dem er Candidlab.dk, der tester og anmelder proteinpulver og lignende. Her forsvandt 65 procent af kunderne pludselig.

“Opdateringen har været rimelig hård ved os, og det er super-frustrerende, fordi det ikke føles berettiget. Hvis nu det var Fødevarestyrelsen, som havde overhalet os i Googles ranking, havde det været noget andet,” siger direktør Christian Højbo Møller til avisen.

Google søgealgoritme er en af den digitale verdens store hemmeligheder, da ingen ved, hvad Google lægger til grund for sine kriterier.

Svensk minibørs åbner i Danmark

Svenske Spotlight Stock Market - der tidligere hed Aktietorget - er på vej til at åbne i Danmark.

Selskabet meddeler, at det i efteråret 2018 ‘lanceres i Danmark,’ hvor det vil tilbyde ‘handel i danske kroner i danske selskaber.’

Danske Saniona og Omnicar anvender allerede Spotlight Stock Market, der minder om den danske minibørs First North.

Det danske medier Bootstrapping.dk skriver, at ‘Spotlight rykker ind med et helt nyt økosystem, der skal styrke den svage danske aktiekultur i vækstselskaber.’

Norske Digiplex skal levere overskudsvarme til Oslo

Det norske datacenter-firma Digiplex har underskrevet en hensigtserklæring om levering af overskudsvarme fra selskabets norske datacenter til husstande i Oslo, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Genbrug af overskudsvarme er et fokusområde på alle vores nordiske markeder. Udover denne aftale med Fortum Oslo Varme har vi i Stockholm indgået en aftale med det lokale fjernvarmenet, Stockholm Exergi, og i Danmark er det ligeledes et mål, at vi på denne måde skal være med til at understøtte et bæredygtigt samfund,” lyder det fra topchef Gisle Eckhoff.

Du kan læse mere om Digiplex’ danske planer her: Sådan skal kunder fra hele verden lokkes til danske datacentre: Henvendelserne fra franske, tyske og italienske selskaber er eksploderet på seks måneder.

Airbnb har rundet 10 år

Airbnbs website fyldte lørdag 10 år, og samtidig har selskabet rundet en million gæster i Danmark i løbet af 12 måneder, meddeler selskabet.

“Folk mente ideen var skør, men 10 år senere tilbyder fællesskabet nu mere end fem millioner boliger over hele verden. Derudover har Airbnb haft mere end 300 millioner gæsteankomster fordelt på over 81.000 byer og 191 lande,” lyder det fra selskabets pressebureau.

Herfra meddeles det, at Airbnb for tiden tilbyder mere end 60.000 boliger i Danmark, og at godt 850.000 danskere i det seneste år har anvendt Airbnb rundt omkring i verden.

Airbnbs amerikanske stiftere skriver i denne blogpost om udviklingen af Airbnb fra luftmadras-formidling til stor disruptor.

App-bureauet Nodes får ny dansk landechef

App-bureauet Nodes har ansat Nursel Yildirim som ny landechef for Danmark, meddeler selskabet.

Hun kommer fra en stilling i Trifork og har tidligere været ansat i TDC, DSB og The Voice.

Nodes blev stiftet i 2008 af Andreas Green Rasmussen og Daniel Højris Bæk og blev i 2017 solgt til japanske Monstar Lab.

Det kan du læse mere om her: Dansk app-firma solgt til japanere for stort millionbeløb.

Selskabet har hovedkvarter i København og kontorer i en række europæiske lande.

“Nursel Yildirim har stået på vores ønskeliste længe, så vi har haft en løbende dialog omkring mulighederne. Hun er en stærk profil, der har arbejdet med nogle af de største app projekter herhjemme. Faktisk har vi konkurreret imod Nursel på flere af de helt store udbud de seneste år, og i nogle tilfælde tabt. Vi har i forløbet også fået bekræftet, at vi deler værdisæt, og derudover har Nursel en meget høj faglighed. Begge dele er hjørnesten i Nodes’ DNA,” lyder det fra Andreas Green Rasmussen, der fortsat er CEO i selskabet.

Boligmangel får Google til at bygge boliger i Dublin

Boligmangel for medarbejderne får Google til at bygge lejligheder i den irske hovedstad, Dublin, skriver Børsen.

Google er en af de største arbejdspladser i Dublin, hvor stor boligmangel har fået huslejerne til at stige.

"For virksomhederne bliver Irland begrænset af, at når de multinationale selskaber skal tiltrække og fastholde talenter, så sker det i en kontekst, hvor boliger er meget dyre. Det er Google et eksempel på," siger John-Mark McCafferty, direktør i boligrådgiveren Threshold, til avisen.

Tinder-stiftere sagsøger ejer med milliard-krav

En række stiftere, chefer og tidligere ansatte i Tinder kræver milliarder af kroner i erstatning af Tinder-ejeren IAC/InterActiveCorp.

De mener, at ejer-selskabet bevidst har undervurderet Tinder-appens værdi og dermed snydt dem for milliarder af dollar i mistet aktieværdi og optioner, som IOC ellers var forpligtet til at købe.

“Bevismaterialet er overvældende. De sagsøgte fortalte løgne, mobbede og overholdte ikke deres kontraktuelle forpligtelser og stjal dermed milliarder af dollar,” lyder det harmdirrende fra advokaten Orin Snyder, der repræsenterer sagsøgerne.

De tæller Tinder-stifterne Sean Rad, Justin Mateen og Jonathan Badeen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere