Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Dansk Folkeparti vil droppe Sundhedsplatformen og indføre ét samlet system på alle danske sygehuse. “Det er menneskeliv, det handler om,” lyder det fra partiet.

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at droppe Sundhedsplatformen, som i dag anvendes i Region Hovedstaden og Region Sjælland, skriver Politiken.

Ifølge avisen vil DF istedet have indført et fælles it-system på alle landets sygehuse.

Dette krav vil partiet ifølge avisen tage med ind i de kommende forhandlinger om en sundhedsreform.

"Det har været dybt frustrerende som sundhedspolitiker at være vidne til historier om kræftpatienter, der er døde på ventelisten, andre, der ikke er blevet indkaldt, fejlmedicinering, læger, som siger deres stilling op i protest, og meget andet. Det er vi simpelthen nødt til at rette op på nu. Det er menneskeliv, det handler om", siger DF-sundhedsordfører Liselott Blixt til Politiken.

Herhjemme anvender Region Syddanmark og Region Midtjylland Columna-systemet fra aarhusianske Systematic, mens Region Nord delvist anvender Columna samt Clinical Suite fra DXC Technology (det tidligere CSC).

Liselott Blixt mener, at Danmark er for lille et land til så mange it-systemer på området.

DF mener overordnet, at regionerne skal nedlægges, og at der skal etableres et statsdrevet sygehusvæsen.

Læs også:

Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Systematic øjner eksport-eventyr efter kæmpeordre i Region Syddanmark

Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Nørgaard: Når jeg bliver diktator af Danmark skal der ryddes op i EPJ (= den Evige Patient Jagt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere