Artikel top billede

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Dansk Folkeparti vil droppe Sundhedsplatformen og indføre ét samlet system på alle danske sygehuse. “Det er menneskeliv, det handler om,” lyder det fra partiet.

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at droppe Sundhedsplatformen, som i dag anvendes i Region Hovedstaden og Region Sjælland, skriver Politiken.

Ifølge avisen vil DF istedet have indført et fælles it-system på alle landets sygehuse.

Dette krav vil partiet ifølge avisen tage med ind i de kommende forhandlinger om en sundhedsreform.

"Det har været dybt frustrerende som sundhedspolitiker at være vidne til historier om kræftpatienter, der er døde på ventelisten, andre, der ikke er blevet indkaldt, fejlmedicinering, læger, som siger deres stilling op i protest, og meget andet. Det er vi simpelthen nødt til at rette op på nu. Det er menneskeliv, det handler om", siger DF-sundhedsordfører Liselott Blixt til Politiken.

Herhjemme anvender Region Syddanmark og Region Midtjylland Columna-systemet fra aarhusianske Systematic, mens Region Nord delvist anvender Columna samt Clinical Suite fra DXC Technology (det tidligere CSC).

Liselott Blixt mener, at Danmark er for lille et land til så mange it-systemer på området.

DF mener overordnet, at regionerne skal nedlægges, og at der skal etableres et statsdrevet sygehusvæsen.

Læs også:

Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Systematic øjner eksport-eventyr efter kæmpeordre i Region Syddanmark

Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Nørgaard: Når jeg bliver diktator af Danmark skal der ryddes op i EPJ (= den Evige Patient Jagt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere