Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Udskudt opdatering af Sundhedsplatformen giver millionregning til regionerne

Hver enkel måneds forsinkelse koster Region Hovedstaden og Sjælland tre millioner kroner.

Sundhedsplatformens længe ventede opdatering til Region Hovedstaden og Sjælland skulle have været klar til start 3. november 2018.

Men skred i udrulningsplanerne gør, at den nye Sundhedsplatform først går i luften i februar 2019. Med millionregning til følge.

Sammenlagt vil forsinkelserne i it-projektet koste Region Hovedstaden og Sjælland et sted mellem 10 millioner og 13 millioner kroner, skriver Version 2.

Det fremgår af en orientering fra regionen, som samtidig knytter en vis usikkerhed til estimatet.

”Forlængelse af programmet med tre måneder medfører behov for yderligere økonomi til blandt andet forlængelse af ekstern bistand til programmet. De foreløbige estimater peger på, at programøkonomien stiger med ca. 10-13 mio. kr, men der er behov for at kvalificere estimatet, da analysen er gennemført på kort tid,” lyder det i beskeden fra Region Hovedstaden.

Forhalingerne begrundes med, at Landspatientregistreret, kaldet LPR3, er forsinket.

Her forventes implementeringen af være tilvejebragt 1. marts 2019.

Sundhedsplatformen har alene i Region Sjælland kostet 700 millioner kroner og har været mødt af kritik efter det blandt andet kom frem, at systemet først forventedes at fungere efter hensigten om et års tid.

Det er også kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere iblandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Læs også: Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere