Artikel top billede

Udskudt opdatering af Sundhedsplatformen giver millionregning til regionerne

Hver enkel måneds forsinkelse koster Region Hovedstaden og Sjælland tre millioner kroner.

Sundhedsplatformens længe ventede opdatering til Region Hovedstaden og Sjælland skulle have været klar til start 3. november 2018.

Men skred i udrulningsplanerne gør, at den nye Sundhedsplatform først går i luften i februar 2019. Med millionregning til følge.

Sammenlagt vil forsinkelserne i it-projektet koste Region Hovedstaden og Sjælland et sted mellem 10 millioner og 13 millioner kroner, skriver Version 2.

Det fremgår af en orientering fra regionen, som samtidig knytter en vis usikkerhed til estimatet.

”Forlængelse af programmet med tre måneder medfører behov for yderligere økonomi til blandt andet forlængelse af ekstern bistand til programmet. De foreløbige estimater peger på, at programøkonomien stiger med ca. 10-13 mio. kr, men der er behov for at kvalificere estimatet, da analysen er gennemført på kort tid,” lyder det i beskeden fra Region Hovedstaden.

Forhalingerne begrundes med, at Landspatientregistreret, kaldet LPR3, er forsinket.

Her forventes implementeringen af være tilvejebragt 1. marts 2019.

Sundhedsplatformen har alene i Region Sjælland kostet 700 millioner kroner og har været mødt af kritik efter det blandt andet kom frem, at systemet først forventedes at fungere efter hensigten om et års tid.

Det er også kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere iblandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Læs også: Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere