Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Udskudt opdatering af Sundhedsplatformen giver millionregning til regionerne

Hver enkel måneds forsinkelse koster Region Hovedstaden og Sjælland tre millioner kroner.

Sundhedsplatformens længe ventede opdatering til Region Hovedstaden og Sjælland skulle have været klar til start 3. november 2018.

Men skred i udrulningsplanerne gør, at den nye Sundhedsplatform først går i luften i februar 2019. Med millionregning til følge.

Sammenlagt vil forsinkelserne i it-projektet koste Region Hovedstaden og Sjælland et sted mellem 10 millioner og 13 millioner kroner, skriver Version 2.

Det fremgår af en orientering fra regionen, som samtidig knytter en vis usikkerhed til estimatet.

”Forlængelse af programmet med tre måneder medfører behov for yderligere økonomi til blandt andet forlængelse af ekstern bistand til programmet. De foreløbige estimater peger på, at programøkonomien stiger med ca. 10-13 mio. kr, men der er behov for at kvalificere estimatet, da analysen er gennemført på kort tid,” lyder det i beskeden fra Region Hovedstaden.

Forhalingerne begrundes med, at Landspatientregistreret, kaldet LPR3, er forsinket.

Her forventes implementeringen af være tilvejebragt 1. marts 2019.

Sundhedsplatformen har alene i Region Sjælland kostet 700 millioner kroner og har været mødt af kritik efter det blandt andet kom frem, at systemet først forventedes at fungere efter hensigten om et års tid.

Det er også kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere iblandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Læs også: Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere