Artikel top billede

Robotterne invaderer det amerikanske arbejdsmarked: Nu forsøger borgmester sig med kontroversielt forsøg med gratis penge

I USA overtages flere og flere job af automatisering. Med en rigmand fra Sillicon Valley i ryggen er en amerikansk borgmester nu klar til at lave forsøg med borgerløn.

Med opbakning fra en rigmand fra Sillicon Valley er borgmester Michael Tubbs fra den californiske by Stockton parat til at gennemføre forsøg med såkaldt borgerløn som modsvar til den øgede automatisering, der presser en gruppe ud af det amerikanske arbejdsmarked.

Det skriver DR.

I følge DR har automatisering i form af blandt andet robotter fjernet millioner af job og prognosen er forsat dyster for alt fra revisorer og journalister til lastbilchauffører og fabriksarbejdere. Derfor er den amerikanske borgmester gået i gang med at forberede et forsøg, hvor man vil dele "gratis" penge ud til en udvalgt gruppe som en form for borgerløn.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

I følge borgmesteren er det vigtigt at forsøge at finde en løsning inden endnu flere amerikanere mister job, der ikke kommer igen og lader sig styre af deres følelser.

"Lad os finde en løsning nu, for jo tættere vi kommer på den situation, jo færre muligheder har vi, for så vil vi træffe beslutninger på baggrund af frygt, følelser eller vrede," lyder det fra Michael Tubbs.

Læs mere om robotter her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften"

Det er dog vigtigt at have med i regnestykket, at den seneste amerikanske jobrapport fra august viste en fremgang på 153.000 job, mens der måneden før blev skabt 213.000 nye job. Ser man bort fra korte perioder i 00'erne skal man helt tilbage til 1960'erne for at finde så lav ledighed i USA.

Læs mere her: Få unikt indblik i automatisering i den finansielle sektor: Så stor værdi gemmer sig i en rigtig tilgang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere