Artikel top billede

Robotterne invaderer det amerikanske arbejdsmarked: Nu forsøger borgmester sig med kontroversielt forsøg med gratis penge

I USA overtages flere og flere job af automatisering. Med en rigmand fra Sillicon Valley i ryggen er en amerikansk borgmester nu klar til at lave forsøg med borgerløn.

Med opbakning fra en rigmand fra Sillicon Valley er borgmester Michael Tubbs fra den californiske by Stockton parat til at gennemføre forsøg med såkaldt borgerløn som modsvar til den øgede automatisering, der presser en gruppe ud af det amerikanske arbejdsmarked.

Det skriver DR.

I følge DR har automatisering i form af blandt andet robotter fjernet millioner af job og prognosen er forsat dyster for alt fra revisorer og journalister til lastbilchauffører og fabriksarbejdere. Derfor er den amerikanske borgmester gået i gang med at forberede et forsøg, hvor man vil dele "gratis" penge ud til en udvalgt gruppe som en form for borgerløn.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

I følge borgmesteren er det vigtigt at forsøge at finde en løsning inden endnu flere amerikanere mister job, der ikke kommer igen og lader sig styre af deres følelser.

"Lad os finde en løsning nu, for jo tættere vi kommer på den situation, jo færre muligheder har vi, for så vil vi træffe beslutninger på baggrund af frygt, følelser eller vrede," lyder det fra Michael Tubbs.

Læs mere om robotter her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften"

Det er dog vigtigt at have med i regnestykket, at den seneste amerikanske jobrapport fra august viste en fremgang på 153.000 job, mens der måneden før blev skabt 213.000 nye job. Ser man bort fra korte perioder i 00'erne skal man helt tilbage til 1960'erne for at finde så lav ledighed i USA.

Læs mere her: Få unikt indblik i automatisering i den finansielle sektor: Så stor værdi gemmer sig i en rigtig tilgang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere