Artikel top billede

Robotterne invaderer det amerikanske arbejdsmarked: Nu forsøger borgmester sig med kontroversielt forsøg med gratis penge

I USA overtages flere og flere job af automatisering. Med en rigmand fra Sillicon Valley i ryggen er en amerikansk borgmester nu klar til at lave forsøg med borgerløn.

Med opbakning fra en rigmand fra Sillicon Valley er borgmester Michael Tubbs fra den californiske by Stockton parat til at gennemføre forsøg med såkaldt borgerløn som modsvar til den øgede automatisering, der presser en gruppe ud af det amerikanske arbejdsmarked.

Det skriver DR.

I følge DR har automatisering i form af blandt andet robotter fjernet millioner af job og prognosen er forsat dyster for alt fra revisorer og journalister til lastbilchauffører og fabriksarbejdere. Derfor er den amerikanske borgmester gået i gang med at forberede et forsøg, hvor man vil dele "gratis" penge ud til en udvalgt gruppe som en form for borgerløn.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

I følge borgmesteren er det vigtigt at forsøge at finde en løsning inden endnu flere amerikanere mister job, der ikke kommer igen og lader sig styre af deres følelser.

"Lad os finde en løsning nu, for jo tættere vi kommer på den situation, jo færre muligheder har vi, for så vil vi træffe beslutninger på baggrund af frygt, følelser eller vrede," lyder det fra Michael Tubbs.

Læs mere om robotter her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften"

Det er dog vigtigt at have med i regnestykket, at den seneste amerikanske jobrapport fra august viste en fremgang på 153.000 job, mens der måneden før blev skabt 213.000 nye job. Ser man bort fra korte perioder i 00'erne skal man helt tilbage til 1960'erne for at finde så lav ledighed i USA.

Læs mere her: Få unikt indblik i automatisering i den finansielle sektor: Så stor værdi gemmer sig i en rigtig tilgang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere