Artikel top billede

It-fejl mellem Sundhedsplatformen og det Fælles Medicinkort udløste hundredvis af fejlfyldte ordinationer

På en enkel dag fik mere end 1.000 patienter udskrevet medicin med forkerte udløbsdatoer

25. juni i år gik det galt i sammenspillet mellem Sundhedsplatformens håndtering af medicin og det Fælles Medicinkort (FMK).

Fejlen foregik mellem Region Hovedstadens system og FMK, fremgår det af et notat fra regionen til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det skriver Version2.

Den ene dag fik omkring 1.400 patienter ordineret medicin med forkerte oplysninger om udløbsdato.

Ud fra notatet fremgår det, at fejlen stod på i fem timer, før den blev opdaget og rettet.

”I forbindelse med opdatering af systemet opstod en fejl, der bevirkede fluktuerende problemer med opdatering af FMK. For at rette denne fejl blev der gennemført en akut ændring, som bevirkede, at der for alle nye ordination af lægemidler, blev påtvunget en udløbsdato på ordinationen,” lyder det i notatet, som efterfølgende beskriver fejlens omfang:

”Fejlen havde stået på i fem timer, da den blev opdaget og rettet. Der blev efterfølgende udsendt lister til hospitalerne indeholdende ca. 1.400 patienter, hvor det enkelte hospital skulle sikre, at udløbsdato blev slettet.”

Fejlordineringen har, ifølge regionen, ikke udløst nogen helbredsmæssige skader, om end det noterer, at enkelte patienter har fået forsinket administrationen af medicin.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere