Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google klar med nyt design til Chrome / Netcompany har ansat 100 medarbejdere på to måneder / It-virksomhed fordobler sit underskud

Google er klar med nyt design til Chrome om bare to uger. Facebook fjerner 652 konti fra Iran og Rusland. Netcompany har ansat 100 nye medarbejdere på to måneder. It-virksomheden Conferize fordobler sit underskud.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Google klar med nyt design til Chrome

Om mindre end to uger kommer designet i en af dine internetbrowsere til at se anderledes ud.

Google har nemlig offentliggjort, at man i den kommende opdatering forventer at lancere et nyt design til Chrome på tværs af styresystemer.

Det skriver The Verge.

På din laptop vil der ske en runding af designet med mere fokus på den hvide farve. Men på mobilversionen til iOS er der større ændringer på vej.

I følge Google rykker en række funktioner ned i bunden af skærmen. Det skal gøre det nemmere at navigere med en hånd.

Læs mere her: Browserkrigen: Chrome har momentum og kurs mod verdensherredømmet

Facebook fjerner 652 konti fra Iran og Rusland

Den amerikanske SoMe-supermagt, Facebook, er i færd med at rydde op i det hav af misinformation, der slår sine bølger på den sociale medieplatform frem mod det nært forestående midtvejsvalg i USA.

I den forbindelse har Facebook fjernet 652 konti fra Iran og Rusland, der spredte misinformation.

Det skriver en række udenlandske medier, deriblandt CNN.

De iranske sider, der havde op i mod en million følgere, har de seneste år spredt misinformation i flere verdensdele og har samtidigt brugt 12.000 dollar på reklame.

De store sociale medieplatforme har for øjeblikket travlt med at rydde op frem mod det amerikanske midtvejsvalg den 6. november i år.

FireEye, der har tippet Facebook om en række af de iranske sider, understreger dog, at flere af siderne ikke havde til hensigt at påvirke valget, men derimod at fremme iranske interesser ved at sprede anti-saudiske, anti-israelske og pro-palæstinensiske budskaber.

Netcompany har ansat 100 medarbejdere på to måneder

I HR-afdelingen hos børskometen Netcompany har man i den seneste tid har travlt. Meget travlt.

I løbet af de seneste to måneder har virksomheden været i færd med noget nær en masseansættelse. Det skriver Børsen.

"I de seneste to måneder har vi ansat 100 medarbejdere alene. Så i Netcompany ansætter vi dygtige og talentfulde medarbejdere og er en af de virksomheder, der ansætter flest medarbejdere i branchen. Vi kommer ikke til at ændre vores forretning i forhold til at ansætte rigtig mange unge, dygtige mennesker." siger administrerende direktør André Rogaczewski til avisen.

Men det stopper ikke her. André Rogaczewski tror, at der skal mere mandskab til for at realisere virksomhedens store vækstplaner.

Og det går da også den rigtige vej. Ved regnskabsfremlæggelsen i går tegnede virksomheden sig for i alt 1817 ansatte, hvilket er en del flere end de 1075, der sidste år arbejdede i virksomheden.

Læs mere om regnskabet her: Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Conferize fordobler underskud

Et halvårsregnskab fra it-virksomheden Conferize viser, at bundlinjen fortsat bløder.

Det skriver Finans.

Conferize, der laver software, som henvender sig til event- og konference-arrangører, tegner sig i årets første halve år for en fordobling af underskuddet. Efter årets første seks måneder kan virksomheden slå to streger under en negativ bundlinje på 4,1 millioner kroner før skat.

Kigger man et år tilbage, var underskudet på 2,4 millioner kroner før skat.

Virksomheden har annonceret, at man har til hensigt at lancere en ny version af sin software i løbet af i år.

Læs mere her: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere