Artikel top billede

Ny undersøgelse afslører: Så meget data indsamler Google om dig

Google samler massive mængder data om alle sine brugere på tværs af en række produkter, og det er svært at undgå, konkluderer en ny undersøgelse.

I de seneste måneder har der været stort fokus på, hvor meget data Facebook egentlig samler om sine brugere og deler med tredjepart.

Men faktisk samler Google langt flere data om sine brugere, og de er meget sværere at undgå, viser en ny undersøgelse.

Det skriver CNN.

I undersøgelsen har forskere fra det amerikanske universitet Vanderbilt undersøgt, hvor meget data Google samler om sine brugere - og det er ikke småting.

Ifølge forskerne holder Google øje med næsten alt din aktivitet online, lige fra din musiksmag, din rute mellem dit hjem og arbejde, hvilke nyheder du læser til de aftaler du indtaster i din kalender, hvilke hjemmesider du besøger og hvad du køber på nettet.

“Alt i alt identificerer Google brugernes interesser med bemærkelsesværdig stor præcision,” fremgår det ifølge CNN af rapporten.

Samler informationer, når du ikke bruger telefonen

Ifølge rapporten er Googles store spredning over mange tjenester som Android, Googles søgemaskine og Chrome med til at skabe et kæmpe net af data om forbrugerne.

Google er selv, måske ikke overraskende, meget kritisk over for rapporten.

“Denne rapport er bestilt af en professionel DC (amerikansk medie-organisation red.) lobyist gruppe, og skrevet af et vidne for Oracle i deres igangværende copyright-sagsanlæg mod Google.

Så det er ikke overraskende, at den indeholder yderst vildledende informationer,” siger en talsperson fra Google til CNN.

Google indsamler, ifølge undersøgelsen, også informationer om dig, selv når du ikke bruger telefonen.

Forskerne mener nemlig, at en almindelig Androidtelefon der har Chrome åbent i baggrunden, sender din nuværende position 340 gange i døgnet til Googles egne servere.

To tredjedele har du ikke selv valgt

Ifølge undersøgelsen er det ikke mindre end to tredjedele af den information, som Google indsamler om sine bruger, som du ikke selv aktivt har oplyst.

Og derfor mener forskerne også, at det næsten er umuligt at undgå at aflevere så mange oplysninger om dig selv til den amerikanske it-gigant.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere