Ny undersøgelse afslører: Så meget data indsamler Google om dig

Google samler massive mængder data om alle sine brugere på tværs af en række produkter, og det er svært at undgå, konkluderer en ny undersøgelse.

I de seneste måneder har der været stort fokus på, hvor meget data Facebook egentlig samler om sine brugere og deler med tredjepart.

Men faktisk samler Google langt flere data om sine brugere, og de er meget sværere at undgå, viser en ny undersøgelse.

Det skriver CNN.

I undersøgelsen har forskere fra det amerikanske universitet Vanderbilt undersøgt, hvor meget data Google samler om sine brugere - og det er ikke småting.

Ifølge forskerne holder Google øje med næsten alt din aktivitet online, lige fra din musiksmag, din rute mellem dit hjem og arbejde, hvilke nyheder du læser til de aftaler du indtaster i din kalender, hvilke hjemmesider du besøger og hvad du køber på nettet.

“Alt i alt identificerer Google brugernes interesser med bemærkelsesværdig stor præcision,” fremgår det ifølge CNN af rapporten.

Samler informationer, når du ikke bruger telefonen
Ifølge rapporten er Googles store spredning over mange tjenester som Android, Googles søgemaskine og Chrome med til at skabe et kæmpe net af data om forbrugerne.

Google er selv, måske ikke overraskende, meget kritisk over for rapporten.

“Denne rapport er bestilt af en professionel DC (amerikansk medie-organisation red.) lobyist gruppe, og skrevet af et vidne for Oracle i deres igangværende copyright-sagsanlæg mod Google.

Så det er ikke overraskende, at den indeholder yderst vildledende informationer,” siger en talsperson fra Google til CNN.

Google indsamler, ifølge undersøgelsen, også informationer om dig, selv når du ikke bruger telefonen.

Forskerne mener nemlig, at en almindelig Androidtelefon der har Chrome åbent i baggrunden, sender din nuværende position 340 gange i døgnet til Googles egne servere.

To tredjedele har du ikke selv valgt
Ifølge undersøgelsen er det ikke mindre end to tredjedele af den information, som Google indsamler om sine bruger, som du ikke selv aktivt har oplyst.

Og derfor mener forskerne også, at det næsten er umuligt at undgå at aflevere så mange oplysninger om dig selv til den amerikanske it-gigant.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.