Artikel top billede

Ny undersøgelse afslører: Så meget data indsamler Google om dig

Google samler massive mængder data om alle sine brugere på tværs af en række produkter, og det er svært at undgå, konkluderer en ny undersøgelse.

I de seneste måneder har der været stort fokus på, hvor meget data Facebook egentlig samler om sine brugere og deler med tredjepart.

Men faktisk samler Google langt flere data om sine brugere, og de er meget sværere at undgå, viser en ny undersøgelse.

Det skriver CNN.

I undersøgelsen har forskere fra det amerikanske universitet Vanderbilt undersøgt, hvor meget data Google samler om sine brugere - og det er ikke småting.

Ifølge forskerne holder Google øje med næsten alt din aktivitet online, lige fra din musiksmag, din rute mellem dit hjem og arbejde, hvilke nyheder du læser til de aftaler du indtaster i din kalender, hvilke hjemmesider du besøger og hvad du køber på nettet.

“Alt i alt identificerer Google brugernes interesser med bemærkelsesværdig stor præcision,” fremgår det ifølge CNN af rapporten.

Samler informationer, når du ikke bruger telefonen

Ifølge rapporten er Googles store spredning over mange tjenester som Android, Googles søgemaskine og Chrome med til at skabe et kæmpe net af data om forbrugerne.

Google er selv, måske ikke overraskende, meget kritisk over for rapporten.

“Denne rapport er bestilt af en professionel DC (amerikansk medie-organisation red.) lobyist gruppe, og skrevet af et vidne for Oracle i deres igangværende copyright-sagsanlæg mod Google.

Så det er ikke overraskende, at den indeholder yderst vildledende informationer,” siger en talsperson fra Google til CNN.

Google indsamler, ifølge undersøgelsen, også informationer om dig, selv når du ikke bruger telefonen.

Forskerne mener nemlig, at en almindelig Androidtelefon der har Chrome åbent i baggrunden, sender din nuværende position 340 gange i døgnet til Googles egne servere.

To tredjedele har du ikke selv valgt

Ifølge undersøgelsen er det ikke mindre end to tredjedele af den information, som Google indsamler om sine bruger, som du ikke selv aktivt har oplyst.

Og derfor mener forskerne også, at det næsten er umuligt at undgå at aflevere så mange oplysninger om dig selv til den amerikanske it-gigant.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere