Artikel top billede

Ny undersøgelse afslører: Så meget data indsamler Google om dig

Google samler massive mængder data om alle sine brugere på tværs af en række produkter, og det er svært at undgå, konkluderer en ny undersøgelse.

I de seneste måneder har der været stort fokus på, hvor meget data Facebook egentlig samler om sine brugere og deler med tredjepart.

Men faktisk samler Google langt flere data om sine brugere, og de er meget sværere at undgå, viser en ny undersøgelse.

Det skriver CNN.

I undersøgelsen har forskere fra det amerikanske universitet Vanderbilt undersøgt, hvor meget data Google samler om sine brugere - og det er ikke småting.

Ifølge forskerne holder Google øje med næsten alt din aktivitet online, lige fra din musiksmag, din rute mellem dit hjem og arbejde, hvilke nyheder du læser til de aftaler du indtaster i din kalender, hvilke hjemmesider du besøger og hvad du køber på nettet.

“Alt i alt identificerer Google brugernes interesser med bemærkelsesværdig stor præcision,” fremgår det ifølge CNN af rapporten.

Samler informationer, når du ikke bruger telefonen

Ifølge rapporten er Googles store spredning over mange tjenester som Android, Googles søgemaskine og Chrome med til at skabe et kæmpe net af data om forbrugerne.

Google er selv, måske ikke overraskende, meget kritisk over for rapporten.

“Denne rapport er bestilt af en professionel DC (amerikansk medie-organisation red.) lobyist gruppe, og skrevet af et vidne for Oracle i deres igangværende copyright-sagsanlæg mod Google.

Så det er ikke overraskende, at den indeholder yderst vildledende informationer,” siger en talsperson fra Google til CNN.

Google indsamler, ifølge undersøgelsen, også informationer om dig, selv når du ikke bruger telefonen.

Forskerne mener nemlig, at en almindelig Androidtelefon der har Chrome åbent i baggrunden, sender din nuværende position 340 gange i døgnet til Googles egne servere.

To tredjedele har du ikke selv valgt

Ifølge undersøgelsen er det ikke mindre end to tredjedele af den information, som Google indsamler om sine bruger, som du ikke selv aktivt har oplyst.

Og derfor mener forskerne også, at det næsten er umuligt at undgå at aflevere så mange oplysninger om dig selv til den amerikanske it-gigant.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere