Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus: Opkøb har sikret 50 procent omsætningsvækst i første halvår - forventer fordobling i år

Columbus’ omsætning er vokset med 52 procent i første halvår - primært på grund af kæmpeopkøb, lyder det fra selskabet.

Dansk Columbus melder om vækst i omsætningen i første halvår på hele 52 procent, hvor selskabets samlede omsætning landede på 978 millioner kroner.

Samtidig er selskabets indtjening før skat og afskrivninger (EBITDA) vokset med 40 procent til 99,6 millioner kroner i årets første seks måneder.

Den primære årsag til den kraftige vækst skal vi dog finde i de to opkøb. som Columbus har gennemført fornylig og medregnet i halvårsregnskabet.

Det danske selskab købte i januar nemlig både svenske iStone og CCC HiGH Software.

Du kan læse mere om det flere år lange forløb, der førte til opkøbet af iStone for omkring en halv milliard danske kroner, her: Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"

Det svenske selskab har godt 600 medarbejdere, og handlen betød, at Columbus pludselig har langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Den svenske virksomhed indgår nu i Columbus’ serviceforretning, og det er noget, der smitter af på tallene, i det serviceforretningen melder om vækst på 74 procent til 751 millioner kroner.

“Væksten er primært drevet af opkøbet af iStone og HiGH Software og sekundært af en flot fremgang i Columbus Care-services,” meddeler Columbus.

“Columbus leverede stærk vækst i årets første halvår, hvor vi både viste fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Software, Columbus Care og cloud services samtidig med at vi foretog et historisk opkøb af iStone. iStone er vores største opkøb nogensinde og jeg er yderst tilfreds med integrationsprocessen, hvor vi oplever mange synergier på tværs af kunder, løsninger og leverancer", meddeler koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Columbus meddeler iøvrigt, at den såkaldte ‘tilbagevendende omsætning’ - det vil sige omsætning baseret på cloud, abonnementer og eksisterende kontrakter - nu udgør 22 procent af selskabets samlede omsætning.

Det er et tydeligt tegn på den omstilling mod cloud, som Columbus - som de fleste andre software-selskaber - for tiden gennemgår.

Det kan du læse mere om her: Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Columbus forventer for hele året en omsætning i omegnen af to milliarder kroner og et overskud før skat og afskrivninger på 200 millioner kroner.

Selskabet omsatte i 2017 for 1,2 milliarder kroner og landede et overskud på 91,1 millioner kroner.

Læs også:

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Kompetencetørke i Danmark presser Columbus til at ansætte op mod 150 medarbejdere i Indien

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere