Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus: Opkøb har sikret 50 procent omsætningsvækst i første halvår - forventer fordobling i år

Columbus’ omsætning er vokset med 52 procent i første halvår - primært på grund af kæmpeopkøb, lyder det fra selskabet.

Dansk Columbus melder om vækst i omsætningen i første halvår på hele 52 procent, hvor selskabets samlede omsætning landede på 978 millioner kroner.

Samtidig er selskabets indtjening før skat og afskrivninger (EBITDA) vokset med 40 procent til 99,6 millioner kroner i årets første seks måneder.

Den primære årsag til den kraftige vækst skal vi dog finde i de to opkøb. som Columbus har gennemført fornylig og medregnet i halvårsregnskabet.

Det danske selskab købte i januar nemlig både svenske iStone og CCC HiGH Software.

Du kan læse mere om det flere år lange forløb, der førte til opkøbet af iStone for omkring en halv milliard danske kroner, her: Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"

Det svenske selskab har godt 600 medarbejdere, og handlen betød, at Columbus pludselig har langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Den svenske virksomhed indgår nu i Columbus’ serviceforretning, og det er noget, der smitter af på tallene, i det serviceforretningen melder om vækst på 74 procent til 751 millioner kroner.

“Væksten er primært drevet af opkøbet af iStone og HiGH Software og sekundært af en flot fremgang i Columbus Care-services,” meddeler Columbus.

“Columbus leverede stærk vækst i årets første halvår, hvor vi både viste fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Software, Columbus Care og cloud services samtidig med at vi foretog et historisk opkøb af iStone. iStone er vores største opkøb nogensinde og jeg er yderst tilfreds med integrationsprocessen, hvor vi oplever mange synergier på tværs af kunder, løsninger og leverancer", meddeler koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Columbus meddeler iøvrigt, at den såkaldte ‘tilbagevendende omsætning’ - det vil sige omsætning baseret på cloud, abonnementer og eksisterende kontrakter - nu udgør 22 procent af selskabets samlede omsætning.

Det er et tydeligt tegn på den omstilling mod cloud, som Columbus - som de fleste andre software-selskaber - for tiden gennemgår.

Det kan du læse mere om her: Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Columbus forventer for hele året en omsætning i omegnen af to milliarder kroner og et overskud før skat og afskrivninger på 200 millioner kroner.

Selskabet omsatte i 2017 for 1,2 milliarder kroner og landede et overskud på 91,1 millioner kroner.

Læs også:

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Kompetencetørke i Danmark presser Columbus til at ansætte op mod 150 medarbejdere i Indien

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere