Artikel top billede

Columbus: Opkøb har sikret 50 procent omsætningsvækst i første halvår - forventer fordobling i år

Columbus’ omsætning er vokset med 52 procent i første halvår - primært på grund af kæmpeopkøb, lyder det fra selskabet.

Dansk Columbus melder om vækst i omsætningen i første halvår på hele 52 procent, hvor selskabets samlede omsætning landede på 978 millioner kroner.

Samtidig er selskabets indtjening før skat og afskrivninger (EBITDA) vokset med 40 procent til 99,6 millioner kroner i årets første seks måneder.

Den primære årsag til den kraftige vækst skal vi dog finde i de to opkøb. som Columbus har gennemført fornylig og medregnet i halvårsregnskabet.

Det danske selskab købte i januar nemlig både svenske iStone og CCC HiGH Software.

Du kan læse mere om det flere år lange forløb, der førte til opkøbet af iStone for omkring en halv milliard danske kroner, her: Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"

Det svenske selskab har godt 600 medarbejdere, og handlen betød, at Columbus pludselig har langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Den svenske virksomhed indgår nu i Columbus’ serviceforretning, og det er noget, der smitter af på tallene, i det serviceforretningen melder om vækst på 74 procent til 751 millioner kroner.

“Væksten er primært drevet af opkøbet af iStone og HiGH Software og sekundært af en flot fremgang i Columbus Care-services,” meddeler Columbus.

“Columbus leverede stærk vækst i årets første halvår, hvor vi både viste fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Software, Columbus Care og cloud services samtidig med at vi foretog et historisk opkøb af iStone. iStone er vores største opkøb nogensinde og jeg er yderst tilfreds med integrationsprocessen, hvor vi oplever mange synergier på tværs af kunder, løsninger og leverancer", meddeler koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Columbus meddeler iøvrigt, at den såkaldte ‘tilbagevendende omsætning’ - det vil sige omsætning baseret på cloud, abonnementer og eksisterende kontrakter - nu udgør 22 procent af selskabets samlede omsætning.

Det er et tydeligt tegn på den omstilling mod cloud, som Columbus - som de fleste andre software-selskaber - for tiden gennemgår.

Det kan du læse mere om her: Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Columbus forventer for hele året en omsætning i omegnen af to milliarder kroner og et overskud før skat og afskrivninger på 200 millioner kroner.

Selskabet omsatte i 2017 for 1,2 milliarder kroner og landede et overskud på 91,1 millioner kroner.

Læs også:

Columbus-regnskab: Omstilling mod cloud i fuld gang - licenssalg falder dramatisk

Kompetencetørke i Danmark presser Columbus til at ansætte op mod 150 medarbejdere i Indien

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere