Artikel top billede

Foto: GALA / MRA

Dansk tech-ambassadør: Vestager bliver betragtet som en rockstjerne i Sillicon Valley

Tech-giganterne i Sillicon Valley har på det seneste ændret holdning til den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Fra at være "persona non grata" betragtes hun i dag nærmest som en rockstjerne, siger Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge.

Margrethe Vestager. Navnet runger af milliardbøder til amerikanske tech-virksomheder som Apple og Google.

Den danske kommissær har som en hovedjæger jagtet de amerikanske virksomheder, der lider af skatteallergi, og hun har på kontant vis uddelt reprimander og økonomisk skældud. Derfor har hun da heller ikke stået øverst på listen, når der skulle inviteres til fredagsbar i Sillicon Valley, men det har ændret sig.

Det forklarer den danske tech-ambassadør i netop Sillicon Valley, Casper Klynge, til P1 Morgen.

Læs mere her: Vestager er ved at miste tålmodigheden med Apple: EU overvejer at tvinge mobilselskaber til at bruge standard-oplader

Han beskriver, at virksomhederne efter kriser som Facebooks sag om Cambridge Analytica har fået et andet syn på danskeren. Efter bosser som Mark Zuckerberg har stået skoleret i den amerikanske kongres og i EU, har virksomhederne i følge ambassadøren fået en forståelse for blandt andet Vestagers indsats.

Hun er, i følger Casper Klynge, gået fra at være "persona non grata" til at blive betragtet som noget nær en rockstjerne.

Der er dog stadig arbejde at gøre for Vestager. Læs mere om det her: Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere