Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Foto: GALA / MRA (Foto: Copyright: GALA / MRA Photographer)

Dansk tech-ambassadør: Vestager bliver betragtet som en rockstjerne i Sillicon Valley

Tech-giganterne i Sillicon Valley har på det seneste ændret holdning til den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Fra at være "persona non grata" betragtes hun i dag nærmest som en rockstjerne, siger Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge.

Margrethe Vestager. Navnet runger af milliardbøder til amerikanske tech-virksomheder som Apple og Google.

Den danske kommissær har som en hovedjæger jagtet de amerikanske virksomheder, der lider af skatteallergi, og hun har på kontant vis uddelt reprimander og økonomisk skældud. Derfor har hun da heller ikke stået øverst på listen, når der skulle inviteres til fredagsbar i Sillicon Valley, men det har ændret sig.

Det forklarer den danske tech-ambassadør i netop Sillicon Valley, Casper Klynge, til P1 Morgen.

Læs mere her: Vestager er ved at miste tålmodigheden med Apple: EU overvejer at tvinge mobilselskaber til at bruge standard-oplader

Han beskriver, at virksomhederne efter kriser som Facebooks sag om Cambridge Analytica har fået et andet syn på danskeren. Efter bosser som Mark Zuckerberg har stået skoleret i den amerikanske kongres og i EU, har virksomhederne i følge ambassadøren fået en forståelse for blandt andet Vestagers indsats.

Hun er, i følger Casper Klynge, gået fra at være "persona non grata" til at blive betragtet som noget nær en rockstjerne.

Der er dog stadig arbejde at gøre for Vestager. Læs mere om det her: Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere