Artikel top billede

GlobalConnect tvangssælger datacentre til meget lav pris

GlobalConnect er tvunget til at sælge to af sine datacentre for at få lov til at købe Nianet. Og det kan komme til at ske til meget lave priser.

GlobalConnect er godt i gang med at sælge to af sine datacentre i en handel, der blev stillet som krav af Konkurrencestyrelsen for godkendelsen af GlobalConnects opkøb af Nianet.

Og de to datacentre bliver solgt til spotpris, fortæller GlobalConnects direktør, Christian Holm Christensen, til ITWatch.

"Det skærer mig i hjertet, når jeg ser de bud, vi har modtaget på de to datacentre, vi har valgt at sætte til salg som følge af kravene fra myndighederne. Men det er vilkårene, for alle har kunnet læse, hvorfor vi sælger dem," siger han.

Han betegner handlen, der endnu ikke er lukket, som en ‘tvangsauktion,’ som vil gøre den nye ejer ‘meget lykkelig.’

Konkurrencestyrelsen godkendte i slutningen af maj omsider GlobalConnects opkøb af Nianet efter 11 måneders behandlingstid.

Dengang var betingelsen for godkendelsen, at GlobalConnect sælger Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra.

De to fiberselskaber indgik fusionsaftalen helt tilbage i juni 2017.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere