Artikel top billede

GlobalConnect tvangssælger datacentre til meget lav pris

GlobalConnect er tvunget til at sælge to af sine datacentre for at få lov til at købe Nianet. Og det kan komme til at ske til meget lave priser.

GlobalConnect er godt i gang med at sælge to af sine datacentre i en handel, der blev stillet som krav af Konkurrencestyrelsen for godkendelsen af GlobalConnects opkøb af Nianet.

Og de to datacentre bliver solgt til spotpris, fortæller GlobalConnects direktør, Christian Holm Christensen, til ITWatch.

"Det skærer mig i hjertet, når jeg ser de bud, vi har modtaget på de to datacentre, vi har valgt at sætte til salg som følge af kravene fra myndighederne. Men det er vilkårene, for alle har kunnet læse, hvorfor vi sælger dem," siger han.

Han betegner handlen, der endnu ikke er lukket, som en ‘tvangsauktion,’ som vil gøre den nye ejer ‘meget lykkelig.’

Konkurrencestyrelsen godkendte i slutningen af maj omsider GlobalConnects opkøb af Nianet efter 11 måneders behandlingstid.

Dengang var betingelsen for godkendelsen, at GlobalConnect sælger Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra.

De to fiberselskaber indgik fusionsaftalen helt tilbage i juni 2017.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere