Artikel top billede

GlobalConnect tvangssælger datacentre til meget lav pris

GlobalConnect er tvunget til at sælge to af sine datacentre for at få lov til at købe Nianet. Og det kan komme til at ske til meget lave priser.

GlobalConnect er godt i gang med at sælge to af sine datacentre i en handel, der blev stillet som krav af Konkurrencestyrelsen for godkendelsen af GlobalConnects opkøb af Nianet.

Og de to datacentre bliver solgt til spotpris, fortæller GlobalConnects direktør, Christian Holm Christensen, til ITWatch.

"Det skærer mig i hjertet, når jeg ser de bud, vi har modtaget på de to datacentre, vi har valgt at sætte til salg som følge af kravene fra myndighederne. Men det er vilkårene, for alle har kunnet læse, hvorfor vi sælger dem," siger han.

Han betegner handlen, der endnu ikke er lukket, som en ‘tvangsauktion,’ som vil gøre den nye ejer ‘meget lykkelig.’

Konkurrencestyrelsen godkendte i slutningen af maj omsider GlobalConnects opkøb af Nianet efter 11 måneders behandlingstid.

Dengang var betingelsen for godkendelsen, at GlobalConnect sælger Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra.

De to fiberselskaber indgik fusionsaftalen helt tilbage i juni 2017.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere