Artikel top billede

Ny malware opdaget på Android-telefoner: Kan optage samtaler, bruge kameraet og skjule sig selv

Hvis du har en Android-telefon er der endnu en gang god grund til at være forsigtig. Der er nemlig fundet endnu en ny malware, der overvåger de ramte, fortæller sikkerhedsfimaet Bitdefender.

Der er god grund til at være forsigtig med, hvilke apps du downloder på din smartphone.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har nemlig opdaget en ny malware, der udgiver sig for at være en ellers uskyldig app til din Android-telefon.

Men i stedet for den app, som du regner med at have hentet, så er appens formål i stedet en omfattende overvågning af den uanende bruger.

Malwaren er blevet døbt Triout og er i stand til både at optage telefonsamtaler, logge sms'er, sende dine nuværende GPS-placering til bagmændende og se alle billeder, du tager med telefonen.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”

Og som om det ikke var nok, så er den også i stand til at skjule sig selv, lyder det fra rumænske Bitdefender.

Det var sikkerhedsfirmaets AI-algoritmer der fandt frem til malwaren, der ser ud til at stamme fra Rusland.

Android-telefoner er særlig hårdt ramt

Det er langt fra nyt, at Android-styresystemet bliver ramt af malware, der er i stand til at stjæle og overvåge en lang række af brugernes data og oplysninger.

Efter den kendte hackerkonference Defcon i Las Vegas, gjorde Christian Dinesen det da også klart over for computerworld, at selvom han ikke foretræk iPhones frem for Android-telefoner, så var langt de fleste sårbarheder, der blev vist på konference fundet på netop andriod-platformen.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)

“Personligt er jeg rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner. Jeg var blandt andet til en demonstration, hvor de viste sikkerhed bag de her forskellige tracking apps, hvor man kan finde hinandens telefoner,” sagde han efter konference til Computerworld.

På netop Defcon viste en gruppe hackere også, at en række Android-telefoner indeholdt ikke mindre end 47 sårbarheder.

Det kan du læse mere om her: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

Undgå ukendte udviklere

Anbefalingen fra Bitdefender lyder derfor kun at downloade apps fra kendte udviklere, for at undgå at hackere kigger med i hvad du foretager dig på din telefon.

Derudover anbefaler de også, at du er særligt opmærksom, inden du giver en app rettigheder til at se dine beskeder eller bruge din placering.

Du kan læse den fulde beskrivelse af malwaren her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere