Artikel top billede

Ny malware opdaget på Android-telefoner: Kan optage samtaler, bruge kameraet og skjule sig selv

Hvis du har en Android-telefon er der endnu en gang god grund til at være forsigtig. Der er nemlig fundet endnu en ny malware, der overvåger de ramte, fortæller sikkerhedsfimaet Bitdefender.

Der er god grund til at være forsigtig med, hvilke apps du downloder på din smartphone.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har nemlig opdaget en ny malware, der udgiver sig for at være en ellers uskyldig app til din Android-telefon.

Men i stedet for den app, som du regner med at have hentet, så er appens formål i stedet en omfattende overvågning af den uanende bruger.

Malwaren er blevet døbt Triout og er i stand til både at optage telefonsamtaler, logge sms'er, sende dine nuværende GPS-placering til bagmændende og se alle billeder, du tager med telefonen.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”

Og som om det ikke var nok, så er den også i stand til at skjule sig selv, lyder det fra rumænske Bitdefender.

Det var sikkerhedsfirmaets AI-algoritmer der fandt frem til malwaren, der ser ud til at stamme fra Rusland.

Android-telefoner er særlig hårdt ramt

Det er langt fra nyt, at Android-styresystemet bliver ramt af malware, der er i stand til at stjæle og overvåge en lang række af brugernes data og oplysninger.

Efter den kendte hackerkonference Defcon i Las Vegas, gjorde Christian Dinesen det da også klart over for computerworld, at selvom han ikke foretræk iPhones frem for Android-telefoner, så var langt de fleste sårbarheder, der blev vist på konference fundet på netop andriod-platformen.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)

“Personligt er jeg rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner. Jeg var blandt andet til en demonstration, hvor de viste sikkerhed bag de her forskellige tracking apps, hvor man kan finde hinandens telefoner,” sagde han efter konference til Computerworld.

På netop Defcon viste en gruppe hackere også, at en række Android-telefoner indeholdt ikke mindre end 47 sårbarheder.

Det kan du læse mere om her: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

Undgå ukendte udviklere

Anbefalingen fra Bitdefender lyder derfor kun at downloade apps fra kendte udviklere, for at undgå at hackere kigger med i hvad du foretager dig på din telefon.

Derudover anbefaler de også, at du er særligt opmærksom, inden du giver en app rettigheder til at se dine beskeder eller bruge din placering.

Du kan læse den fulde beskrivelse af malwaren her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere