Artikel top billede

Ny malware opdaget på Android-telefoner: Kan optage samtaler, bruge kameraet og skjule sig selv

Hvis du har en Android-telefon er der endnu en gang god grund til at være forsigtig. Der er nemlig fundet endnu en ny malware, der overvåger de ramte, fortæller sikkerhedsfimaet Bitdefender.

Der er god grund til at være forsigtig med, hvilke apps du downloder på din smartphone.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har nemlig opdaget en ny malware, der udgiver sig for at være en ellers uskyldig app til din Android-telefon.

Men i stedet for den app, som du regner med at have hentet, så er appens formål i stedet en omfattende overvågning af den uanende bruger.

Malwaren er blevet døbt Triout og er i stand til både at optage telefonsamtaler, logge sms'er, sende dine nuværende GPS-placering til bagmændende og se alle billeder, du tager med telefonen.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”

Og som om det ikke var nok, så er den også i stand til at skjule sig selv, lyder det fra rumænske Bitdefender.

Det var sikkerhedsfirmaets AI-algoritmer der fandt frem til malwaren, der ser ud til at stamme fra Rusland.

Android-telefoner er særlig hårdt ramt

Det er langt fra nyt, at Android-styresystemet bliver ramt af malware, der er i stand til at stjæle og overvåge en lang række af brugernes data og oplysninger.

Efter den kendte hackerkonference Defcon i Las Vegas, gjorde Christian Dinesen det da også klart over for computerworld, at selvom han ikke foretræk iPhones frem for Android-telefoner, så var langt de fleste sårbarheder, der blev vist på konference fundet på netop andriod-platformen.

Læs også: Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)

“Personligt er jeg rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner. Jeg var blandt andet til en demonstration, hvor de viste sikkerhed bag de her forskellige tracking apps, hvor man kan finde hinandens telefoner,” sagde han efter konference til Computerworld.

På netop Defcon viste en gruppe hackere også, at en række Android-telefoner indeholdt ikke mindre end 47 sårbarheder.

Det kan du læse mere om her: Hackere finder 47 sårbarheder i 25 forskellige Android-telefoner: Giver mulighed for at tage screenshots og sende sms'er

Undgå ukendte udviklere

Anbefalingen fra Bitdefender lyder derfor kun at downloade apps fra kendte udviklere, for at undgå at hackere kigger med i hvad du foretager dig på din telefon.

Derudover anbefaler de også, at du er særligt opmærksom, inden du giver en app rettigheder til at se dine beskeder eller bruge din placering.

Du kan læse den fulde beskrivelse af malwaren her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere