Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erik Damgaards direktør fratræder på grund af ‘uoverenstemmelser’ / It-system til Domstolsstyrelsen løbet ind i problemer / RTX på vej med to kæmpeordrer / TDC Erhverv udfordres af små virksomheder

Erik Damgaards direktør fratræder på grund af ‘uoverenstemmelser’. It-system til Domstolsstyrelsen løbet ind i problemer. RTX på vej med to kæmpeordrer. TDC Erhverv udfordres af små virksomheder. Trump langer ud efter Google. Nu kan du tjekke Instagram-kontoers autenticitet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Erik Damgaards direktør fratræder på grund af ‘uoverenstemmelser’

Den administrerende direktør i Erik Damgaard-selskabet NP Investor fratræder sin stilling med udgangen af september, meddeler selskabet i en udsendt meddelelse, som du finder her.

“Fratrædelsen sker som konsekvens af uoverensstemmelser med den øvrige ledelse. Selskabet vil igangsætte proces med at finde en ny direktør,” lyder det fra NP Investor.

Selskabet blev noteret på minibørsen First North i januar efter et noget rodet forløb.

I sommerens løb løb selskabet ind i yderligere problemer.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard-firma lander underskud og nedjusterer dramatisk: Aktiekursen styrtdykker.

It-system til Domstolsstyrelsen løbet ind i problemer

Domstolsstyrelsen nye it-system, minretssag.dk, trues af nye udgifter, efter det allerede er blevet forsinket og ramt af drifstproblemer, skriver Advokatwatch.

"Vi er ved at afdække årsagen til, at systemet ind imellem kører langsomt. Først når vi har afdækket problemets omfang, kan vi begynde at estimere, hvor meget det vil koste at udbedre fejlene. Men vi forventer, at der vil være omkostninger forbundet med at få minretssag.dk til at fungere som tiltænkt,” meddeler styrelsens it-direktør, Jannie Hilsbo, til sitet.

Udviklingen af Minretssag.dk blev sat i gang i 2013 - dengang med et budget på 72 millioner kroner. Siden er prisen steget til 161 millioner kroner.

RTX på vej med to kæmpeordrer

Nordjyske RTX gør klar til to store kunder, som har tegnet kontrakt med selskabet, skriver Ritzau.

Ifølge direktør Peter Røpke har aftalerne potentiale på et stort, trecifret millionbeløb. Han vil dog ikke fortælle, hvilke selskaber det specifikt drejer sig om, men siger dog, at det er internationale virksomheder med udspring i USA.

“Vi har indgået store rammeaftaler med nogle store kunder, som vi regner med vil ramme ind i vores bøger de næste finansår. Det er noget, der har potentiale på et trecifret millionbeløb. Hvornår det kommer til at bidrage, kan jeg ikke komme ind på, men det er signifikant,” siger han.

TDC Erhverv udfordres af små virksomheder

TDC Erhverv er under voldsomt pres af en række små tele-udfordrere, der kaprer kunder i stor stil, skriver Finans.

Ifølge avisen er TDC Erhvervs omsætning dykket med 24 procent siden 2015. Driftsresultatet er samtidig faldet med 30 procent.

“Vi har været tynget af et benhårdt marked. Men det seneste år har vi lanceret nye cloud- og netværksservices, som giver erhvervskunderne - også de små - noget ekstra,” siger direktør i TDC Erhverv, Michael Moyell Juul, til avisen.

Trump langer ud efter Google

USA’s præsident, Donald Trump, langer ud efter Google, som han beskylder for at fremhæve artikler med negative vinkler om ham, ligesom han mener, at Google-algoritmen skjuler det, som han kalder ‘fair media-’artikler om hans person.

Trump har tidligere på samme måde tidligere kritiseret Facebook og Twitter.

“Google, Twitter og Facebook, de bevæger sig ind på virkeligt farligt territorium, og de skal være forsigtige. De er ikke rimeligt over for den amerikanske befolkning,” lyder det fra præsidenten.

Google afviser beskyldningerne. Selskabet meddeler, at dets søgemaskine ‘ikke anvendes til at sætte en politisk agenda, søgeresultaterne er ikke partiske i forhold til nogen som helst politisk ideologi,” lyder det fra Google.

Nu kan du tjekke Instagram-kontoers autenticitet

Facebook-ejede Instagram åbner for muligheden for, at tjenestens omkring en milliard brugere fremover selv kan kigge nærmere på andre konti for at se, om de er, hvad de giver sig ud for.

Det sker med ordningen ‘About this Account,’ hvor det vil blive muligt at se forskellige oplysninger om alle konti - eksempelvis annonce-udvalg, hjemland, skift af brugernavn i det seneste år og lignende.

“Det er enormt vigtigt, at vi holder folk med dårlige intentioner væk fra vores platform,” lyder det fra Instagram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere