Klodens letteste: Denne Acer laptop vejer mindre end et kilo, men byder alligevel på 15 tommer storskærm

IFA-nyt: Acer nyeste Swift 5 bærbare er slankere og især lettere end de øvrige storskærmsmaskiner. Og så er den til at betale.

Taiwanesiske Acer er ude med en ny samling Swift-laptops i anledning af årets forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin.

Her er det de fine Swift 5 og Swift 7 modeller, der står til en overhaling med hver deres ambitiøse design.

Swift 5 står til at trække de fleste overskrifter, ved at kunne kalde sig for klodens letteste laptop med et 15 tommer display ombord. Maskinen vejer i alt bare 990 gram.

Opløsningen her er Full HD og laptopen er ellers ekviperet med Core i5 og Core 7 quad-core processorer fra Intels nyligt annoncerede Whiskey Lake 8. generation Core processorer. Batteriet ombord skulle holde til op til 10 timers drift.

Dertil følger op til 16GB DDR4 RAM og 1TB PCIe SSD lager alt efter konfiguration.

Salgsdebuten er sat til november 2018 til en relativ lav pris på 1.099 amerikanske dollar. Det svarer til omtrent 7.200 kroner herhjemme.

Swift 5 udkommer også i en mindre variant med et 14 tommers Full HD display og 8 timers batteri. En pakke som kun barberer vægten lidt yderligere ned til 970 gram.

De eksakte priser og konfigurationer er ikke oplyst endnu, men bør befinde sig i et lidt lavere prisleje end Swift 5 med 15” skærm.

Se også: Undersøgelse: Stor forskel på den service du får, når din bærbar strejker: Lenovo-laptops skal på værksted to gange, før de virker igen

Swift 7 er endnu vildere
Mens Swift 5 løber med fluevægter-prisen, går topmodellen Swift 7 efter at være slankest i sin kategori. Acer har endnu ikke løftet sløret for designet, men lover at maskinen vil være hyperslank med en profil på under en centimeter.

Vægten kommer også her til at befinde sig under et kilo for en laptop med 15 tommer display ombord.

Læs også: Studieklar PC til små penge: Her er 11 tips til den perfekte, prisvenlige bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.