Klodens letteste: Denne Acer laptop vejer mindre end et kilo, men byder alligevel på 15 tommer storskærm

IFA-nyt: Acer nyeste Swift 5 bærbare er slankere og især lettere end de øvrige storskærmsmaskiner. Og så er den til at betale.

Taiwanesiske Acer er ude med en ny samling Swift-laptops i anledning af årets forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin.

Her er det de fine Swift 5 og Swift 7 modeller, der står til en overhaling med hver deres ambitiøse design.

Swift 5 står til at trække de fleste overskrifter, ved at kunne kalde sig for klodens letteste laptop med et 15 tommer display ombord. Maskinen vejer i alt bare 990 gram.

Opløsningen her er Full HD og laptopen er ellers ekviperet med Core i5 og Core 7 quad-core processorer fra Intels nyligt annoncerede Whiskey Lake 8. generation Core processorer. Batteriet ombord skulle holde til op til 10 timers drift.

Dertil følger op til 16GB DDR4 RAM og 1TB PCIe SSD lager alt efter konfiguration.

Salgsdebuten er sat til november 2018 til en relativ lav pris på 1.099 amerikanske dollar. Det svarer til omtrent 7.200 kroner herhjemme.

Swift 5 udkommer også i en mindre variant med et 14 tommers Full HD display og 8 timers batteri. En pakke som kun barberer vægten lidt yderligere ned til 970 gram.

De eksakte priser og konfigurationer er ikke oplyst endnu, men bør befinde sig i et lidt lavere prisleje end Swift 5 med 15” skærm.

Se også: Undersøgelse: Stor forskel på den service du får, når din bærbar strejker: Lenovo-laptops skal på værksted to gange, før de virker igen

Swift 7 er endnu vildere
Mens Swift 5 løber med fluevægter-prisen, går topmodellen Swift 7 efter at være slankest i sin kategori. Acer har endnu ikke løftet sløret for designet, men lover at maskinen vil være hyperslank med en profil på under en centimeter.

Vægten kommer også her til at befinde sig under et kilo for en laptop med 15 tommer display ombord.

Læs også: Studieklar PC til små penge: Her er 11 tips til den perfekte, prisvenlige bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.