Artikel top billede

YouTube og Netflix får ny streaming-konkurrent: Nu går Facebook Watch i luften kloden over

For godt et år siden, debuterede Facebook med sin egen streaming-platform, Facebook Watch, i USA. Nu bliver den tilgængelig over hele verdenen.

Den sociale mediegigant rykker et skridt nærmere på at springe ud som regulær streaming-kæmpe i lighed med Googles YouTube og Netflix.

Streaming-tjenesten er døbt Facebook Watch og vil være integreret i Facebook app’en og hjemmesidens nyhedsfeed.

Med streaming-tjenesten agter selskabet at lade indholdsudbydere integrere reklameblokke i deres produktion – såfremt at udbyderne kan leve op til en stribe krav til antal følgere, indholdets længde og indhold der fastholder brugerne i over et minut. Det skriver bbc.com.

Modellen minder om den, som YouTube i dag benytter til at få mindre uafhængige video-producenter til at dele indhold over klodens førende streaming-platform. Hos Facebook vil 55 procent af provenuet gå til indholdsudbyderne.

I første omgang, vil det kun være indhold fra engelsksprogede lande som USA, Storbritannien, Irland, Australien og New Zealand der vil have mulighed for at tjene på de indlagte reklamer. Flere lande vil støde til den liste i løbet af september: Frankrig, Tyskland, Norge, Indien, Mexico og Thailand.

Begrænset succes

Selvom Facebook Watch har eksisteret siden starten af august 2017 i hjemlandet USA, er det stadig kun et mindretal af Facebook som benytter sig af tjenesten – endsige har hørt om tjenesten.

I en nylig foretaget Facebook-undersøgelse fra Diffusion Group fremgik det, at kun 26 procent af brugerne af det sociale medie havde streamet fra Facebook Watch, mens halvdelen af de adspurgte slet ikke havde hørt om tjenesten.

I dag bliver Facebook Watch førende shows produceret af stjerner som Jada Pinkett Smith (Red Table Talk), Elizabeth Olsen (Sorry For Your Loss) og Bear Grylls (Face the Wild).

Nyhedsmedier som ABC, Fox News, Vice og BuzzFeed har også produceret indhold til platformen.

En social dimension

Facebooks sociale rødder skinner igennem i selskabets nye globale tjeneste.

Facebooks vicedirektør for videoafdelingen, Fidji Simo, vil have tovejs kommunikation bygget ind i platformen:

”Facebook Watch er bygget sådan, at det ikke skal være en passiv oplevelse af streame video, forklarer han og fortsætter: ”Du vil kunne have en to-vejs kommunikation om indholdet med venner, øvrige fans og endda indholdets udbydere”

En kommende ’Watch Party’ funktion vil give Facebook-brugerne mulighed for at se et program samtidigt, krydret med interaktive indslag som afstemninger, spil eller quizzes til at øge interaktionen.

Facebook siger til Variety, at der vil spenderes to milliarder dollar på eksklusivt indhold til tjenesten. Et stort beløb, der dog fortsat er en brøkdel af, hvad konkurrenter som Netflix, YouTube og Amazon i øjeblikket investerer i streaming-indhold.

Læs også: Facebook pønser på ny datingservice




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere