Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Microsoft indfører krav om 12 ugers betalt barselsorlov for alle underleverandører i USA

Microsoft indfører nye krav til sine amerikanske underleverandører: Vil man have del i den lukrative Microsoft-forretning, skal man give alle medarbejdere mulighed for betalt barselsorlov. "Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft," lyder det fra Microsoft.

Mindst 12 ugers betalt barselsorlov til alle medarbejdere med op til 1.000 dollar om ugen i løn.

Sådan lyder det klare krav, som Microsoft indenfor det kommende år vil sikre, at alle selskabets amerikanske underleverandører, som har mere end 50 medarbejdere, lever op til kravene.

Microsoft formulerede kravene for flere år siden. Nu er tiden kommet til at implementere dem.

“Reglerne gælder for alle leverandører med mere end 50 medarbejdere og dækker alle medarbejdere, der leverer en stor indsats for Microsoft,” lyder det fra Microsoft.

Ifølge selskabet har blot 13 procent af beskæftigede amerikanere i dag adgang til betalt barselsorlov.

“Vi har længe vidst, at sundhed, velbefindende og diversiteten blandt vores medarbejdere hjælper Microsoft til succes,” skriver selskabet i et blogindlæg, som du kan [url=læse her.

Her peger Microsoft også på, at ansatte, der har fået betalt deres barselsorlov, generelt producerer bedre, har højere arbejdsmoral og forbliver længere på arbejdspladsen.

I blogposten skriver selskabet også, at det i den kommende tid vil arbejde med underleverandørerne for at få dem til at forstå konsekvenserne af selskabets beslutning på en ‘gennemtænkt måde.’

“Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft,” lyder det fra selskabet.

Microsoft har omkring 1.000 underleverandører i USA, som leverer en lang række forskellige ydelser og produkter til selskabet.

Det er uklart, hvor mange medarbejdere disse 1.000 selskaber har tilsammen, men der er tale om mange tusinder.

Ifølge Microsoft gælder de nye regler ikke underleverandører uden for USA.

Som det er tilfældet herhjemme, konkurrerer også de amerikanske it-virksomheder om at få fat i de bedste medarbejdere. Og her spiller ting som barselsorlov og andre ting inden for ‘work-life-balance’ en vigtig rolle.

IBM udvidede således i fjor barsels-perioden fra 14 til 20 uger. Netflix indførte i 2015 ubegrænset betalt barselsorlov til de ansatte i det første år, efter en barnefødsel.

Facebook har ligeledes indført fire måneders betalt barselsorlov til de ansatte.

Læs også: Altid online, uhyre selvbevidste og altid krævende: Her er fem gode råd til at forstå din næste - unge - chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere