Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Microsoft indfører krav om 12 ugers betalt barselsorlov for alle underleverandører i USA

Microsoft indfører nye krav til sine amerikanske underleverandører: Vil man have del i den lukrative Microsoft-forretning, skal man give alle medarbejdere mulighed for betalt barselsorlov. "Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft," lyder det fra Microsoft.

Mindst 12 ugers betalt barselsorlov til alle medarbejdere med op til 1.000 dollar om ugen i løn.

Sådan lyder det klare krav, som Microsoft indenfor det kommende år vil sikre, at alle selskabets amerikanske underleverandører, som har mere end 50 medarbejdere, lever op til kravene.

Microsoft formulerede kravene for flere år siden. Nu er tiden kommet til at implementere dem.

“Reglerne gælder for alle leverandører med mere end 50 medarbejdere og dækker alle medarbejdere, der leverer en stor indsats for Microsoft,” lyder det fra Microsoft.

Ifølge selskabet har blot 13 procent af beskæftigede amerikanere i dag adgang til betalt barselsorlov.

“Vi har længe vidst, at sundhed, velbefindende og diversiteten blandt vores medarbejdere hjælper Microsoft til succes,” skriver selskabet i et blogindlæg, som du kan [url=læse her.

Her peger Microsoft også på, at ansatte, der har fået betalt deres barselsorlov, generelt producerer bedre, har højere arbejdsmoral og forbliver længere på arbejdspladsen.

I blogposten skriver selskabet også, at det i den kommende tid vil arbejde med underleverandørerne for at få dem til at forstå konsekvenserne af selskabets beslutning på en ‘gennemtænkt måde.’

“Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft,” lyder det fra selskabet.

Microsoft har omkring 1.000 underleverandører i USA, som leverer en lang række forskellige ydelser og produkter til selskabet.

Det er uklart, hvor mange medarbejdere disse 1.000 selskaber har tilsammen, men der er tale om mange tusinder.

Ifølge Microsoft gælder de nye regler ikke underleverandører uden for USA.

Som det er tilfældet herhjemme, konkurrerer også de amerikanske it-virksomheder om at få fat i de bedste medarbejdere. Og her spiller ting som barselsorlov og andre ting inden for ‘work-life-balance’ en vigtig rolle.

IBM udvidede således i fjor barsels-perioden fra 14 til 20 uger. Netflix indførte i 2015 ubegrænset betalt barselsorlov til de ansatte i det første år, efter en barnefødsel.

Facebook har ligeledes indført fire måneders betalt barselsorlov til de ansatte.

Læs også: Altid online, uhyre selvbevidste og altid krævende: Her er fem gode råd til at forstå din næste - unge - chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere