Artikel top billede

Foto: Dan Jensen

Microsoft indfører krav om 12 ugers betalt barselsorlov for alle underleverandører i USA

Microsoft indfører nye krav til sine amerikanske underleverandører: Vil man have del i den lukrative Microsoft-forretning, skal man give alle medarbejdere mulighed for betalt barselsorlov. "Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft," lyder det fra Microsoft.

Mindst 12 ugers betalt barselsorlov til alle medarbejdere med op til 1.000 dollar om ugen i løn.

Sådan lyder det klare krav, som Microsoft indenfor det kommende år vil sikre, at alle selskabets amerikanske underleverandører, som har mere end 50 medarbejdere, lever op til kravene.

Microsoft formulerede kravene for flere år siden. Nu er tiden kommet til at implementere dem.

“Reglerne gælder for alle leverandører med mere end 50 medarbejdere og dækker alle medarbejdere, der leverer en stor indsats for Microsoft,” lyder det fra Microsoft.

Ifølge selskabet har blot 13 procent af beskæftigede amerikanere i dag adgang til betalt barselsorlov.

“Vi har længe vidst, at sundhed, velbefindende og diversiteten blandt vores medarbejdere hjælper Microsoft til succes,” skriver selskabet i et blogindlæg, som du kan [url=læse her.

Her peger Microsoft også på, at ansatte, der har fået betalt deres barselsorlov, generelt producerer bedre, har højere arbejdsmoral og forbliver længere på arbejdspladsen.

I blogposten skriver selskabet også, at det i den kommende tid vil arbejde med underleverandørerne for at få dem til at forstå konsekvenserne af selskabets beslutning på en ‘gennemtænkt måde.’

“Vi forstår, at beslutningen i den sidste ende vil føre til øgede omkostninger for Microsoft,” lyder det fra selskabet.

Microsoft har omkring 1.000 underleverandører i USA, som leverer en lang række forskellige ydelser og produkter til selskabet.

Det er uklart, hvor mange medarbejdere disse 1.000 selskaber har tilsammen, men der er tale om mange tusinder.

Ifølge Microsoft gælder de nye regler ikke underleverandører uden for USA.

Som det er tilfældet herhjemme, konkurrerer også de amerikanske it-virksomheder om at få fat i de bedste medarbejdere. Og her spiller ting som barselsorlov og andre ting inden for ‘work-life-balance’ en vigtig rolle.

IBM udvidede således i fjor barsels-perioden fra 14 til 20 uger. Netflix indførte i 2015 ubegrænset betalt barselsorlov til de ansatte i det første år, efter en barnefødsel.

Facebook har ligeledes indført fire måneders betalt barselsorlov til de ansatte.

Læs også: Altid online, uhyre selvbevidste og altid krævende: Her er fem gode råd til at forstå din næste - unge - chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere