Bording Data skifter navn: Skal nu hedde FiftyTwo

Bording Data skifter navn til FiftyTwo. Opkøb på vej.

Bording Data tager konsekvensen af det, som selskabet kalder ‘lav kendskabsgrad’ og skifter navn.

Fremover kommer selskabet til at hedde FiftyTwo.

“Det nye navn er en direkte kobling til året 1952, da Bording Data som en af de første danske it-virksomheder startede udviklingen af branchespecifikke løsninger til retail-branchen,” lyder det fra Glostrup uden for København, hvor selskabet har hovedkvarter.

Bording Data er et af Danmarks ældste it-virksomheder og iværksatte i fjor en stor satsning rettet mod især markederne uden for Danmark.

I den forbindelse blev Microsoft-manden Henrik Peter Salitach indsat som ny topchef. Det skete med den klare målsætning for alvor at få Bording Data ud over landets grænser.

Det kan du læse mere om her: Bording Data henter ny boss hos Microsoft: "Jeg kunne godt forestille mig, at vi indenfor de kommende tre år er dobbelt så mange ansatte, som vi er i dag"

Beslutningen om navneskiftet skyldes da også ‘lav kendskabsgrad uden for Danmark,’ meddeler selskabet.

“Navneskiftet og den nye profil markerer blandt andet den internationale satsning, der skal sikre FiftyTwo markant vækst i de kommende år,” lyder det.

Bording Data/FiftyTwo landede i seneste regnskabsår (2017) med sine omkring 80 medarbejdere en nettoomsætning på 87,1 millioner kroner og et overskud på fire millioner kroner.

Det var i underkanten af det forventede, men det skyldtes investeringer i netop internationaliserings-projektet.

"Udvikling i resultat kan primært henføres til øget investering i udviklings- salg- og marketingrettede medarbejdere for at fokusere selskabet på vækst og internationalisering," hed det i regnskabet.

FiftyTwo har nu også opkøb i sigtekornet og er på jagt efter virksomheder i Norden og Tyskland.

"Opkøbene bliver målrettet virksomheder, der arbejder med de samme kundesegmenter, og som har den samme DNA i forhold til blandt andet at udvikle egne branchespecifikke og innovative løsninger," lyder det fra selskabet.

Ifølge topchef Henrik Salitach er det målet, at FiftyTwo i 2020 har et par hundrede medarbejdere fordelt på markedet i tre lande samt selskabets udviklingskontor i Bangladesh.

Selskabet er ejet af moderselskabet F.E Bording, som er ejet af Ole Tolstrup Krogsgaard, Olaw W. Hansen, Hans Holger Terp og den luxembourgske bank Clearstream Banking.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik Salitach til meddelelsen om navneskiftet.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Microsoft vil fremover udvikle software, der passer til Europa: Nye systemer skal bygges 'med respekt for europæiske værdier"
Danmarks tidligere tech-ambassadør Casper Klynge, der i dag arbejder for Microsoft, mener, at EU har helt legitime bekymringer, når det kommer til at bevare kontrollen over data. Microsoft lover nu teknologi og løsninger, der passer til Europa.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.