Artikel top billede

Virksomheden bag det datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Her er det en model af Appels datacenter i Viborg. Foto: Dan Jensen

Hemmeligt selskab bag datacenter i Esbjerg annullerer opkøbsplaner af ejendomme: Datacenter-grund bliver mindre

Et kommende datacenter i Esbjerg får ikke brug for så stort et grundareal som først planlagt, og derfor får en række grundejere nu ophævede deres lukrative ejendomshandler med virksomheden bag.

Den hemmelige virksomhed bag datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Derfor bliver en femtedel af grundarealet nu skåret fra.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge den vestjyske avis har knap 10 lodsejere fået ophævet deres ellers lukrative ejendomshandlere med det ukendte selskab bag planerne, og i stedet må de nu nøjes med et plaster på såret i form af et beløb, der svarer til 10 procent af den oprindelige handelsværdi.

Borgmester bekræfter

Esbjergs bogmester Jesper Frost Rasmussen bekræfter sagen overfor Jydske Vestkysten.

"Den større virksomhed, som ønsker at lokalisere sig i det udlagte erhvervsområde mellem motorvejen og Andrup, har oplyst Esbjerg Kommune, at den ikke ønsker at lokalplanlægge for hele arealet."

"Virksomheden oplyser, at den i processen med planlægningen er nået frem til, at den sydligste femtedel af arealet ikke er nødvendigt for det ønskede projekt,” siger han til avisen.

Læs også:Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Store planer

Ifølge de oprindelige planer var der blevet afsat 250 hektar mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til det kommende datacenter, men med de seneste ændringer skrumper grunden nu til knap 200 hektar.

I miljøvurderingen bliver det oplyst, at grunden kan rumme bebyggelse på op til 250.000 kvadratemeter, hvor af de 200.000 kvadratmer er afstattil datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratemeter er reserveret til logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer.

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg også får en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Ekspert: Kun få virksomheder kan stå bag
Peder Bank, der er administrerende direktør for datacenterselskabet Interxion og har mange års erfaringer fra den skandinaviske datacenter-industri, har dog tidligere vurderet, at planerne er så omfangsrige, at det formodentligt er en af verdens helt store tech-giganter, som står bag.

”Jeg vil blive meget, meget overrasket, hvis der er tale om en virksomhed, som vi ikke kender meget godt i forvejen. Den slags datacentre er først og fremmest drevet af behovet, og det er de store brands, der har behovet og den nødvendige økonomi,” sagde han tidligere på året til Computerworld.

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

It-direktør fra Esbjerg om det kommende mega-datacenter: ”Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser”

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen

Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere