Artikel top billede

Virksomheden bag det datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Her er det en model af Appels datacenter i Viborg. Foto: Dan Jensen

Hemmeligt selskab bag datacenter i Esbjerg annullerer opkøbsplaner af ejendomme: Datacenter-grund bliver mindre

Et kommende datacenter i Esbjerg får ikke brug for så stort et grundareal som først planlagt, og derfor får en række grundejere nu ophævede deres lukrative ejendomshandler med virksomheden bag.

Den hemmelige virksomhed bag datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Derfor bliver en femtedel af grundarealet nu skåret fra.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge den vestjyske avis har knap 10 lodsejere fået ophævet deres ellers lukrative ejendomshandlere med det ukendte selskab bag planerne, og i stedet må de nu nøjes med et plaster på såret i form af et beløb, der svarer til 10 procent af den oprindelige handelsværdi.

Borgmester bekræfter

Esbjergs bogmester Jesper Frost Rasmussen bekræfter sagen overfor Jydske Vestkysten.

"Den større virksomhed, som ønsker at lokalisere sig i det udlagte erhvervsområde mellem motorvejen og Andrup, har oplyst Esbjerg Kommune, at den ikke ønsker at lokalplanlægge for hele arealet."

"Virksomheden oplyser, at den i processen med planlægningen er nået frem til, at den sydligste femtedel af arealet ikke er nødvendigt for det ønskede projekt,” siger han til avisen.

Læs også:Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Store planer

Ifølge de oprindelige planer var der blevet afsat 250 hektar mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til det kommende datacenter, men med de seneste ændringer skrumper grunden nu til knap 200 hektar.

I miljøvurderingen bliver det oplyst, at grunden kan rumme bebyggelse på op til 250.000 kvadratemeter, hvor af de 200.000 kvadratmer er afstattil datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratemeter er reserveret til logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer.

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg også får en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Ekspert: Kun få virksomheder kan stå bag
Peder Bank, der er administrerende direktør for datacenterselskabet Interxion og har mange års erfaringer fra den skandinaviske datacenter-industri, har dog tidligere vurderet, at planerne er så omfangsrige, at det formodentligt er en af verdens helt store tech-giganter, som står bag.

”Jeg vil blive meget, meget overrasket, hvis der er tale om en virksomhed, som vi ikke kender meget godt i forvejen. Den slags datacentre er først og fremmest drevet af behovet, og det er de store brands, der har behovet og den nødvendige økonomi,” sagde han tidligere på året til Computerworld.

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

It-direktør fra Esbjerg om det kommende mega-datacenter: ”Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser”

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen

Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere