Virksomheden bag det datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Her er det en model af Appels datacenter i Viborg. Foto: Dan Jensen

Hemmeligt selskab bag datacenter i Esbjerg annullerer opkøbsplaner af ejendomme: Datacenter-grund bliver mindre

Et kommende datacenter i Esbjerg får ikke brug for så stort et grundareal som først planlagt, og derfor får en række grundejere nu ophævede deres lukrative ejendomshandler med virksomheden bag.

Den hemmelige virksomhed bag datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Derfor bliver en femtedel af grundarealet nu skåret fra.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge den vestjyske avis har knap 10 lodsejere fået ophævet deres ellers lukrative ejendomshandlere med det ukendte selskab bag planerne, og i stedet må de nu nøjes med et plaster på såret i form af et beløb, der svarer til 10 procent af den oprindelige handelsværdi.

Borgmester bekræfter
Esbjergs bogmester Jesper Frost Rasmussen bekræfter sagen overfor Jydske Vestkysten.

"Den større virksomhed, som ønsker at lokalisere sig i det udlagte erhvervsområde mellem motorvejen og Andrup, har oplyst Esbjerg Kommune, at den ikke ønsker at lokalplanlægge for hele arealet."

"Virksomheden oplyser, at den i processen med planlægningen er nået frem til, at den sydligste femtedel af arealet ikke er nødvendigt for det ønskede projekt,” siger han til avisen.

Læs også:Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Store planer
Ifølge de oprindelige planer var der blevet afsat 250 hektar mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til det kommende datacenter, men med de seneste ændringer skrumper grunden nu til knap 200 hektar.

I miljøvurderingen bliver det oplyst, at grunden kan rumme bebyggelse på op til 250.000 kvadratemeter, hvor af de 200.000 kvadratmer er afstattil datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratemeter er reserveret til logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer.

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg også får en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Ekspert: Kun få virksomheder kan stå bag
Peder Bank, der er administrerende direktør for datacenterselskabet Interxion og har mange års erfaringer fra den skandinaviske datacenter-industri, har dog tidligere vurderet, at planerne er så omfangsrige, at det formodentligt er en af verdens helt store tech-giganter, som står bag.

”Jeg vil blive meget, meget overrasket, hvis der er tale om en virksomhed, som vi ikke kender meget godt i forvejen. Den slags datacentre er først og fremmest drevet af behovet, og det er de store brands, der har behovet og den nødvendige økonomi,” sagde han tidligere på året til Computerworld.

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

It-direktør fra Esbjerg om det kommende mega-datacenter: ”Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser”

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen


Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.