Artikel top billede

Digitalt sikkerhedsråd om planen om at drifte kæmpe dansk skolesystem uden for Danmark: "Der er ikke noget galt i at gøre sådan noget her"

Interview: Afløseren til Skoleintra, Aula, skal driftes via Amazon AWS. Det er der ingen problemer i, sålænge aftalen er udarbejdet korrekt. Det er vanskeligt, men professionelle spillere som Netcompany og Kombit bør være i stand til det, mener formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Det skal der overordnet være på plads i forhold til sikkerheden i en public cloud
  • Derfor bør man ikke være cloud-forskrækket
904
4:45 min
Uret tikker langsomt ned for Skoleintra, som i dag bruges af millioner af danskere. Til august 2019 skal det afløses af den nye kommunikationsplatform Aula, som Netcompany står i spidsen for.

Det var Netcompany, der trak det længste strå i udbuddet til 350 millioner kroner, da Kombit i slutningen af juni 2017 offentliggjorde vinderen.

Med i Netcompanys pakkeløsning fulgte driften af Aula via Amazon AWS.

Det mener Kombit var den løsning, som gav "den bedste kvalitet til den bedste pris og med bedst garanti for sikkerhed."

Læs mere her: Driften af Skoleintras afløser til danske skolebørn kommer til at ligge uden for Danmark - skal køres af Amazon et sted i Europa

Mens nogle forældre er dybt bekymrede over, at de store mængder følsomme data skal op i en Amazon-sky, er formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, mere afslappet.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Apple fik tech-giganterne til at frygte for deres annonce-milliarder: Sådan har privacy-ændringerne i IOS 14 ramt Google, Facebook, Twitter og Snapchat

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Københavns Kommune opretter splinternyt digitaliseringskontor: Her er Økonomiforvaltningens nye digitaliseringschef

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Udenrigsministeriet på bar bund efter hackerangreb: Aner ikke om hackerne har slettet data eller ej

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Bankdata-topchef Esben Kolind advarer mod overdreven hjemmearbejde: "Vi får et rigere arbejdsliv, når vi er tilstede fysisk"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lars Bajlum vil forsøge at samle den danske cybersikkerhedsbranche: Det er i dag alt for svært af få overblik over udvalg og muligheder