Artikel top billede

Danske EET fyrer en hel stribe medarbejdere - og jagten på effektiviseringer er ikke slut endnu

EET Group har skilt sig af med en stribe medarbejdere. Den danske topchef vil ikke afvise, at bølgen af afskedigelser stopper der. "Vi er hele tiden på udkig efter effektiviseringer, så jeg kan hverken love det ene eller andet," siger direktør Søren Drewsen til Computerworld.

Den danske it-distributør EET Group har netop gennemført en større sparerunde, hvor op imod 10 ansatte har mistet jobbet.

Fyringsrunden omfatter også en direktør-stilling, erfarer Computerworld.

Selskabets topchef Søren Drewsen fortæller til Computerworld, at fyringerne sker, fordi selskabet "løbende skal tilpasse sig virkeligheden."

Tilpasningerne skyldes, at EET Group gennem de senere år har foretaget en lang række opkøb.

"Det er nogle stillinger, hvor vi mener, at vi kan gøre det smartere ved at ændre på nogle prioriteter. Det er sket en omfordeling af ressourcerne, fordi vi har købt mange virksomheder, og så kommer der overlap i en række positioner. Når der er mulighed for effektiviseringer, så er vi på udkig efter det," siger Søren Drewsen.

Ifølge ham handler det om at sikre konkurrencedygtighed i set uppet.

"Vi har fået en masse nye kollegaer ind, så der er blevet tilført en del, men vi skal sørge for, at vores koncernfunktioner er konkurrencedygtige. Det er et spørgsmål om at være effektiv og ikke blive for tung i hovedkontoret."

Læs også: Efter vilde 45 opkøb på 19 år: Nu går danske EET på jagt efter de helt store firmaer

Topchef åbner for flere afskedigelser

Da intet tyder på, at EET Group er ved at stoppe den massive opkøbsbølge, vil Søren Drewsen derfor heller ikke afvise, at der kan ske flere afskedigelser i fremtiden.

Kommer der flere afskedigelser?

"Vi er hele tiden på udkig efter effektiviseringer, så jeg kan hverken love det ene eller andet. Vi skal hele tiden være effektive, så vi kigger hele tiden på, om vi har den rigtige organisation," siger Søren Drewsen.

Læs også: Stor plan skal gøre EET til Europas største: "Vi har langt mere fokus på at holde på de eksisterende kunder end at få nye"