Artikel top billede

EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

Europa Kommissionen fremsætter et nyt forslag, der skal tvinge teknologivirksomheder at bortcensurere ekstremistisk indhold fra terrorister.

Europa Kommissionen vil pålægge teknologivirksomheder som Google, Facebook og Twitter at fjerne ekstremistisk indhold.

Samtidig skal teknolgigiganterne pålægges at samarbejde med de relevante myndigheder i kampen mod ekstremisterne.

Europa Komissionen vil stille forslag om den nye lov senere på måneden.

Det skriver Reuters.

Den europæiske retfærdighedskommissær Vera Jourova fortalte onsdag, at den hidtige code of conduct til at fjerne hadefulde ytringer kan forblive frivillig, men når det kommer til terrorister, skal der være en nultolerance politik.

"Indhold fra terrorister er en seriøs trussel og sikkerhedsrisiko for den europæiske befolkning, og vi skal være sikre på, at alle platforme og deres it-udbydere vil slette indhold og samarbejde med de relevante myndigheder," siger hun.

Når forslaget er stillet, skal det endeligt godkendes af Europa Parlamentet, før det kan ophøjes til lov.

I marts gav Europa Kommissionen teknologiselskaberne tre måneder til at bevise, at de kunne fjerne hadefuldt indhold inden for en time, når det dukkede op på de respektive platforme.

Nu lægges der altså op til, at reglerne skal strammes yderligere.

Twitter og Facebook fjerner konti

Forslaget fra Europa Parlamentet kommer efter en periode, hvor både Twitter, Facebook og Google har fjernet flere hundrede profiler og sider som følge af mistænkt iransk propaganda.

Twitter alene har fjernet 770 konti, mens Facebook har fjernet 652 konti, grupper og sider.

Læs mere om det her: Twitter fortsætter med at fjerne konti: Nu er 770 konti fjernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere