Artikel top billede

EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

Europa Kommissionen fremsætter et nyt forslag, der skal tvinge teknologivirksomheder at bortcensurere ekstremistisk indhold fra terrorister.

Europa Kommissionen vil pålægge teknologivirksomheder som Google, Facebook og Twitter at fjerne ekstremistisk indhold.

Samtidig skal teknolgigiganterne pålægges at samarbejde med de relevante myndigheder i kampen mod ekstremisterne.

Europa Komissionen vil stille forslag om den nye lov senere på måneden.

Det skriver Reuters.

Den europæiske retfærdighedskommissær Vera Jourova fortalte onsdag, at den hidtige code of conduct til at fjerne hadefulde ytringer kan forblive frivillig, men når det kommer til terrorister, skal der være en nultolerance politik.

"Indhold fra terrorister er en seriøs trussel og sikkerhedsrisiko for den europæiske befolkning, og vi skal være sikre på, at alle platforme og deres it-udbydere vil slette indhold og samarbejde med de relevante myndigheder," siger hun.

Når forslaget er stillet, skal det endeligt godkendes af Europa Parlamentet, før det kan ophøjes til lov.

I marts gav Europa Kommissionen teknologiselskaberne tre måneder til at bevise, at de kunne fjerne hadefuldt indhold inden for en time, når det dukkede op på de respektive platforme.

Nu lægges der altså op til, at reglerne skal strammes yderligere.

Twitter og Facebook fjerner konti

Forslaget fra Europa Parlamentet kommer efter en periode, hvor både Twitter, Facebook og Google har fjernet flere hundrede profiler og sider som følge af mistænkt iransk propaganda.

Twitter alene har fjernet 770 konti, mens Facebook har fjernet 652 konti, grupper og sider.

Læs mere om det her: Twitter fortsætter med at fjerne konti: Nu er 770 konti fjernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere