Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung udvider i jagten på en milliard mobilkøbere: Bygger klodens største mobilfabrik i Indien

Når fabrikken vil køre på sit højeste, vil den sydkoreanske fremstille fire smartphones per sekund.

Sydkoreanske Samsung åbner denne uge deres, og verdenens, største mobilfabrik nogensinde i Noida, i udkanten af New Delhi, Indien.

Bag beslutningen er, at Indien i dag udgør det hurtigst voksende smartphone-marked i dag og at Indien påbyder en told på elektronik fremstillet udenfor Indien. Det skriver Reuters.

Fabrikken blev indviet mandag af den indiske premierminister Narendra Modi samt hans sydkoreanske præsident Moon Jae-in.

Med sin nye fabrik håber Samsung at være mere konkurrencedygtig mod prisstærke brands som kinesiske Xiaomi som i år kunne kalde sig for Indiens bedst sælgende mobil-brand.

Fabrikken har i alt kostet 720 millioner dollar at opføre, godt 4,6 milliarder kroner. Samsung regner dog med at bruge et tilsvarende beløb over de næste tre år for at udvide fabrikkens kapacitet.

I alt vil Samsung på sigt kunne fremstille 120 millioner smartphones om året, når kapacitet udvides maksimalt. Det svarer til knap fire smartphones per sekund.

Indien tæller i dag over en milliard mobilbrugere.

Se også: Mystisk fejl får Samsung-telefoner til at sende fotos – uden at brugerne aner det

Made in India

Samsung har fremstillet smartphones i Indien siden 2007, men med den øgede kapacitet regner selskabet også med at kunne eksportere indiskfremstillede smartphones.

I dag producere over 120 virksomheder smartphones og smartphone-tilbehør omkring på det indiske subkontinent.

Læs også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere