Artikel top billede

Samsung udvider i jagten på en milliard mobilkøbere: Bygger klodens største mobilfabrik i Indien

Når fabrikken vil køre på sit højeste, vil den sydkoreanske fremstille fire smartphones per sekund.

Sydkoreanske Samsung åbner denne uge deres, og verdenens, største mobilfabrik nogensinde i Noida, i udkanten af New Delhi, Indien.

Bag beslutningen er, at Indien i dag udgør det hurtigst voksende smartphone-marked i dag og at Indien påbyder en told på elektronik fremstillet udenfor Indien. Det skriver Reuters.

Fabrikken blev indviet mandag af den indiske premierminister Narendra Modi samt hans sydkoreanske præsident Moon Jae-in.

Med sin nye fabrik håber Samsung at være mere konkurrencedygtig mod prisstærke brands som kinesiske Xiaomi som i år kunne kalde sig for Indiens bedst sælgende mobil-brand.

Fabrikken har i alt kostet 720 millioner dollar at opføre, godt 4,6 milliarder kroner. Samsung regner dog med at bruge et tilsvarende beløb over de næste tre år for at udvide fabrikkens kapacitet.

I alt vil Samsung på sigt kunne fremstille 120 millioner smartphones om året, når kapacitet udvides maksimalt. Det svarer til knap fire smartphones per sekund.

Indien tæller i dag over en milliard mobilbrugere.

Se også: Mystisk fejl får Samsung-telefoner til at sende fotos – uden at brugerne aner det

Made in India

Samsung har fremstillet smartphones i Indien siden 2007, men med den øgede kapacitet regner selskabet også med at kunne eksportere indiskfremstillede smartphones.

I dag producere over 120 virksomheder smartphones og smartphone-tilbehør omkring på det indiske subkontinent.

Læs også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere