Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung udvider i jagten på en milliard mobilkøbere: Bygger klodens største mobilfabrik i Indien

Når fabrikken vil køre på sit højeste, vil den sydkoreanske fremstille fire smartphones per sekund.

Sydkoreanske Samsung åbner denne uge deres, og verdenens, største mobilfabrik nogensinde i Noida, i udkanten af New Delhi, Indien.

Bag beslutningen er, at Indien i dag udgør det hurtigst voksende smartphone-marked i dag og at Indien påbyder en told på elektronik fremstillet udenfor Indien. Det skriver Reuters.

Fabrikken blev indviet mandag af den indiske premierminister Narendra Modi samt hans sydkoreanske præsident Moon Jae-in.

Med sin nye fabrik håber Samsung at være mere konkurrencedygtig mod prisstærke brands som kinesiske Xiaomi som i år kunne kalde sig for Indiens bedst sælgende mobil-brand.

Fabrikken har i alt kostet 720 millioner dollar at opføre, godt 4,6 milliarder kroner. Samsung regner dog med at bruge et tilsvarende beløb over de næste tre år for at udvide fabrikkens kapacitet.

I alt vil Samsung på sigt kunne fremstille 120 millioner smartphones om året, når kapacitet udvides maksimalt. Det svarer til knap fire smartphones per sekund.

Indien tæller i dag over en milliard mobilbrugere.

Se også: Mystisk fejl får Samsung-telefoner til at sende fotos – uden at brugerne aner det

Made in India

Samsung har fremstillet smartphones i Indien siden 2007, men med den øgede kapacitet regner selskabet også med at kunne eksportere indiskfremstillede smartphones.

I dag producere over 120 virksomheder smartphones og smartphone-tilbehør omkring på det indiske subkontinent.

Læs også: Samsung på vej med verdens første sammenfoldelige smartphone: Ventes klar i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere