Artikel top billede

Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Amazons målsætning om en svensk lancering op til Black Friday handelsdagen, ser ud til at blive aflyst.

Rygter om Amazons snarlige nordiske indtog er vedholdende.

En kilde tæt på virksomheden indikerer dog, at lanceringen af tjenesten kan blive udskudt til senere end planlagt. Det skriver svenske Digital.

Den svenske åbning af e-butikken skulle oprindeligt skydes i gang ved 'Black Friday' handelsdagen – den sidste fredag i november.

”Mit indtryk er, at amazon har haft svært ved at finde de rette mennesker i Sverige. Jeg har talt med en person som, so mer blevet konktaktet af en sydafrikansk headhunter for et par uger siden for en stilling med online marketing for Amazon i Norden. Her blev det indikeret, at Amazon ikke vil debutere i år.” forklarer kilden, som ønsker at forblive anonym, til mediet.

Selvsamme kilde har også kontakt svenske Posten, som bekræfter, at de har en rammeaftale med Amazon, med at dialogen med virksomheden er gået i stå på det seneste.

En administrerende, ikke navngiven, direktør fra en større svensk onlinebutik hos Amazon Marketplace i Storbritannien, har også meddelt til kilden, at lanceringstidspunktet ikke er fastlagt endnu.

”Dette bør være på plads flere måneder i forvejen”, noterer direktøren.

Læs også: Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark

Slukket Black Friday

Hos Amazons potentielle storkonkurrent i Sverige, Apotea grundlægger Pär Svärdsson, tror man på at Amazon er forsinket i forhold til en Black Friday køreplan.

”Skal du starte tjenesten op til Black Friday, skal det ske i de kommende par uger. Du er nødt til at løse de problemer der kan opstå, før du begynder at handle i rigtig store mængder”, siger han.

Han vurderer, at Amazon vil debutere i Sverige en gang i foråret og at selskabet i første omgang vil benytte sig af virksomheden lager i Tyskland.

Se også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere