Artikel top billede

Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Amazons målsætning om en svensk lancering op til Black Friday handelsdagen, ser ud til at blive aflyst.

Rygter om Amazons snarlige nordiske indtog er vedholdende.

En kilde tæt på virksomheden indikerer dog, at lanceringen af tjenesten kan blive udskudt til senere end planlagt. Det skriver svenske Digital.

Den svenske åbning af e-butikken skulle oprindeligt skydes i gang ved 'Black Friday' handelsdagen – den sidste fredag i november.

”Mit indtryk er, at amazon har haft svært ved at finde de rette mennesker i Sverige. Jeg har talt med en person som, so mer blevet konktaktet af en sydafrikansk headhunter for et par uger siden for en stilling med online marketing for Amazon i Norden. Her blev det indikeret, at Amazon ikke vil debutere i år.” forklarer kilden, som ønsker at forblive anonym, til mediet.

Selvsamme kilde har også kontakt svenske Posten, som bekræfter, at de har en rammeaftale med Amazon, med at dialogen med virksomheden er gået i stå på det seneste.

En administrerende, ikke navngiven, direktør fra en større svensk onlinebutik hos Amazon Marketplace i Storbritannien, har også meddelt til kilden, at lanceringstidspunktet ikke er fastlagt endnu.

”Dette bør være på plads flere måneder i forvejen”, noterer direktøren.

Læs også: Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark

Slukket Black Friday

Hos Amazons potentielle storkonkurrent i Sverige, Apotea grundlægger Pär Svärdsson, tror man på at Amazon er forsinket i forhold til en Black Friday køreplan.

”Skal du starte tjenesten op til Black Friday, skal det ske i de kommende par uger. Du er nødt til at løse de problemer der kan opstå, før du begynder at handle i rigtig store mængder”, siger han.

Han vurderer, at Amazon vil debutere i Sverige en gang i foråret og at selskabet i første omgang vil benytte sig af virksomheden lager i Tyskland.

Se også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere