Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Pengene fosser ud af kriseramt DXC: Har tabt over 1,5 milliarder kroner på tre år

DXC Technology havde som mål at forbedre de seneste års katastroferegnskaber, men nedturen fortsætter. Selskabet, der i 2017 opslugte CSC, har mistet mere end 1,5 milliarder kroner i de seneste tre år, og virksomhedens omsætning er næsten blevet halveret på fem år.

DXC Technology, der er resultatet af fusionen mellem HP Enterprise og CSC, fortsætter med at styrtbløde i Danmark.

Fusionen blev officiel 1. april 2017, og med overtagelsen af CSC fulgte en historik med et langt spor af offentlige it-skandaler i Danmark siden årtusindeskiftet.

Skandalerne er kommet til udtryk i en massiv vækstkrise, hvor selskabets omsætning er blevet næsten halveret over en femårig periode.

I 2013/2014-regnskabet var omsætningen på over 1,6 milliarder kroner, men den nu er faldet til 720 millioner kroner for det seneste regnskabsår, der løb til 1. april 2018.

Nedturen ser dog på ingen måde ud til at være slut.

Alene i det seneste år er omsætningen faldet med 264 millioner kroner, hvilket, ifølge DXC Technology, skyldes, at en række kontrakter med kunder er udløbet.

(artiklen fortsætter under faktaboksen)

Læs også: Her er den komplicerede ejerstruktur bag omstridt leverandør af vigtigt dansk it-system: Tråde fører til caraibisk skattely

Pengene fosser ud

Vækstkrisen har også sat sit tydelige aftryk på selskabets bundlinje.

For to år siden leverede selskabet et underskud på 930 millioner kroner, men DXC Technology så ud til at være på rette vej, da underskuddet var skrumpet til 88 millioner kroner året efter.

Nu bløder selskabets bundlinje dog massivt igen.

Selskabet har tabt mere end en halv milliard kroner - nærmere bestemt 523 millioner kroner - i det seneste regnskabsår.

276,5 millioner kroner af det tab skyldes en goodwill-nedskrivning fra den norske afdeling, der figurerer under det danske selskab i regnskabet.

Det betyder, at selskabet nu har mistet over 1,5 milliarder kroner på bare tre år.

Selskabets mål for det nye årsregnskab var ellers at forbedre resultatet fra det forgangne år, men resultatet er altså endt stik modsat.

Læs også: Fire it-virksomheder med i opløbet om Kombit-ordre på en halv milliard kroner

Støtterklæring nødvendig

DXC Technology har så store problemer økonomisk, at selskabet for andet år i træk ser sig nødsaget til at lave et såkaldt "letter of support", hvor det garanteres, at moderselskabet vil holde hånden økonomisk under danske selskab om nødvendigt.

På samme måde garanterer det danske selskab, at holde hånden under det svenske DXC Technology.

Garantierne er stillet for at berolige nuværende og kommende kunder om, at selskabet ikke lukningstruet på trods af røde tal.

Antallet af medarbejdere er også faldet fra gennemsnitligt at ligge på 640 i det forgangne regnskabsår til nu at være på 575.

Følg med på Computerworld i de kommende dage, hvor vi sætter fokus på krisen i DXC Technology