Artikel top billede

Nu er den her: Google har i dag lanceret Google Assistent i en dansk udgave

Fra og med i dag kan du tale dansk til Google Assistent, der nu kan hjælpe danskerne med en række lang gøremåle.

Google har i dag lanceret sin intelligente og stemmestyrede assistent, Google Assistent, i en dansk udgave.

Det betyder i praksis, at du kan kommunikere med assistenten på dansk på samme måde, som det er tilfælde med Apples assistent Siri.

Google oplyser i en pressemeddelelse, at Google Assistent er tilgængelig til både Android og iOS.

"Vi er meget glade for at kunne lancere Google Assistent på dansk. Dermed kan vi give dansktalende brugere en oplevelse, der er specifikt tilpasset den enkelte og hjælper med at gøre hverdagen lettere."

"Vores hold af ingeniører og andre specialister har arbejdet hårdt på at udvikle en intelligent assistent, hvor både personlighed og funktionalitet er tilpasset danske brugere. Og den vil løbende blive udviklet og forbedret, efterhånden som den lærer brugernes behov at kende," siger Malou Aamund, direktør for Google Danmark, ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: En måned med Homepod: Apple vil hive endnu flere penge op af mine lommer, men er den nye højttaler pengene værd?

Det kan Google Assistent

Den danske udgave af Google Assistent kan ifølge Google hjælpe dig med at skrive sms-beskeder, foretage Google-søgninger, holde styr på kalenderen, finde vej, ringe op til kontakter eller afspille musik.

App-udviklerne får desuden mulighed for at integrere assistenten i deres apps. Google oplyser, at Netto, Matas og Coop er med fra og dermed allerede har integreret assistenten i deres apps.

Google Assistent er også en del af Googles intelligente højttaler serie Google Home, der officielt bliver lanceret i Danmark senere på året.

Det var oprindeligt planen, at Google Assistent allerede i foråret skulle være lanceret i en dansk udgave, men lanceringen blev forsinket.

Det kan du læse mere om her:

Skulle være lanceret nu: Men nu udskyder Google lanceringen af Google Assistant på dansk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere