Artikel top billede

Foto: by William Iven on Unsplash

24 iPhone-apps er blevet afsløret i høst af brugerdata: Her er de oplysninger, som de har indsamlet

En række iOS-apps har blandt andet indsamlet lokationsdata og delt med en tredjeparter.

iPhone-brugere risikerer at deres apps sporer deres lokalitet og deler oplysningerne med en tredjepart.

Det skriver det amerikanske tech-medie Ars Technica på baggrund af en ny undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Guardian Mobile Firewall.

Sikkerhedsfirmaet oplyser i et blogindlæg, at det har undersøgt en række tilfælde iOS-apps, hvor af det viser sig, at de 24 af de undersøgte apps indsamler lokationsdata og i nogle tilfælde deler oplysningerne med virksomheder, der lever af at videresælge denne type data.

Disse oplysninger indsamles

De pågældende apps indsamler blandt andet GPS-koordinater samt bluetooth og wifi-opysninger.

Men også oplysninger om mobilnetværket, batteri-status og data fra telefonens accelerometer bliver indsamlet.

For nogle apps kan oplysningerne bidrage til at give en bedre brugeroplevelse. Det gælder eksempelvis vejr-apps brug af lokationsoplysninger, men for mange apps er det ifølge Guadian Mobile Firewall også en del af deres forretningsmodel, der afhænger af at kunne præcisere brugerne for relevante annonecer.

Netop fordi de 24 apps blev fundet ved en tilfældig udvælgelse konkluderer Guardian Mobile Firewall, at det sandsynligvis blot er toppen af isbjerget, og at denne praksis bliver anvendt af endnu flere apps derude.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere