Artikel top billede

Foto: by William Iven on Unsplash (Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

24 iPhone-apps er blevet afsløret i høst af brugerdata: Her er de oplysninger, som de har indsamlet

En række iOS-apps har blandt andet indsamlet lokationsdata og delt med en tredjeparter.

iPhone-brugere risikerer at deres apps sporer deres lokalitet og deler oplysningerne med en tredjepart.

Det skriver det amerikanske tech-medie Ars Technica på baggrund af en ny undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Guardian Mobile Firewall.

Sikkerhedsfirmaet oplyser i et blogindlæg, at det har undersøgt en række tilfælde iOS-apps, hvor af det viser sig, at de 24 af de undersøgte apps indsamler lokationsdata og i nogle tilfælde deler oplysningerne med virksomheder, der lever af at videresælge denne type data.

Disse oplysninger indsamles

De pågældende apps indsamler blandt andet GPS-koordinater samt bluetooth og wifi-opysninger.

Men også oplysninger om mobilnetværket, batteri-status og data fra telefonens accelerometer bliver indsamlet.

For nogle apps kan oplysningerne bidrage til at give en bedre brugeroplevelse. Det gælder eksempelvis vejr-apps brug af lokationsoplysninger, men for mange apps er det ifølge Guadian Mobile Firewall også en del af deres forretningsmodel, der afhænger af at kunne præcisere brugerne for relevante annonecer.

Netop fordi de 24 apps blev fundet ved en tilfældig udvælgelse konkluderer Guardian Mobile Firewall, at det sandsynligvis blot er toppen af isbjerget, og at denne praksis bliver anvendt af endnu flere apps derude.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere