Artikel top billede

Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Uvedkommende har ad flere omgange haft adgang til knap 2.000 Stofa-kunders data, herunder navn, adgangskoder og mailadresser. Det meddeler Stofa selv.

1.944 Stofa kunder har modtaget en mail om, at deres konto er blevet hacket. Det skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

Det er Stofas kunders "Mine Sider", der er ramt og derfor har teleselskabet lukket ned for adgangen for alle kunder, indtil man har fundet ud af, hvordan man kan sikre "Mine Sider" fremadrettet, skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

“Vi har kontaktet berørte kunder direkte, hvor vi opfordrer dem til at skifte deres adgangskode og bedt dem om at styrke sikkerheden i deres adgangskode, for det er sandsynligvis derfor, at nogen har fået adgang til de her data,” fortæller Marianne Skaanning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa.

Hun oplyser desuden, at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger men alene kontaktdata og produktforhold.

Kunder har fået direkte besked

Stofa opdagede, at nogle havde haft uberettiget adgang til flere af kundernes konti fredag, og derefter valgte man at kontakte de berørte kunder direkte, fortæller Marianne Skaanning Ebbesen.

Alle de berørte kunder er altså blevet kontaktet på mail og bedt om at ændre deres adgangskoder.

“Vi regner med, at når vi har fået lavet de her skærpede krav til adgangskoder, så er kundernes data fuldt beskyttet,” siger Marianne Skaaning Ebbesen.

Stofa fortæller desuden, at man har anmeldt angrebet til Datatilsynet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere