Artikel top billede

Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Uvedkommende har ad flere omgange haft adgang til knap 2.000 Stofa-kunders data, herunder navn, adgangskoder og mailadresser. Det meddeler Stofa selv.

1.944 Stofa kunder har modtaget en mail om, at deres konto er blevet hacket. Det skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

Det er Stofas kunders "Mine Sider", der er ramt og derfor har teleselskabet lukket ned for adgangen for alle kunder, indtil man har fundet ud af, hvordan man kan sikre "Mine Sider" fremadrettet, skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

“Vi har kontaktet berørte kunder direkte, hvor vi opfordrer dem til at skifte deres adgangskode og bedt dem om at styrke sikkerheden i deres adgangskode, for det er sandsynligvis derfor, at nogen har fået adgang til de her data,” fortæller Marianne Skaanning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa.

Hun oplyser desuden, at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger men alene kontaktdata og produktforhold.

Kunder har fået direkte besked

Stofa opdagede, at nogle havde haft uberettiget adgang til flere af kundernes konti fredag, og derefter valgte man at kontakte de berørte kunder direkte, fortæller Marianne Skaanning Ebbesen.

Alle de berørte kunder er altså blevet kontaktet på mail og bedt om at ændre deres adgangskoder.

“Vi regner med, at når vi har fået lavet de her skærpede krav til adgangskoder, så er kundernes data fuldt beskyttet,” siger Marianne Skaaning Ebbesen.

Stofa fortæller desuden, at man har anmeldt angrebet til Datatilsynet.
IT-JOB

Banedanmark

IT-sikkerhedsarkitekt

Politiets Efterretningstjeneste

Forretningssystemejere i PET

Scan Global Logistics

IT Infrastructure Coordinator

Shure Scandinavia A/S

Senior Software Test Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere