Artikel top billede

Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Uvedkommende har ad flere omgange haft adgang til knap 2.000 Stofa-kunders data, herunder navn, adgangskoder og mailadresser. Det meddeler Stofa selv.

1.944 Stofa kunder har modtaget en mail om, at deres konto er blevet hacket. Det skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

Det er Stofas kunders "Mine Sider", der er ramt og derfor har teleselskabet lukket ned for adgangen for alle kunder, indtil man har fundet ud af, hvordan man kan sikre "Mine Sider" fremadrettet, skriver Stofa på selskabets hjemmeside.

“Vi har kontaktet berørte kunder direkte, hvor vi opfordrer dem til at skifte deres adgangskode og bedt dem om at styrke sikkerheden i deres adgangskode, for det er sandsynligvis derfor, at nogen har fået adgang til de her data,” fortæller Marianne Skaanning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa.

Hun oplyser desuden, at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger men alene kontaktdata og produktforhold.

Kunder har fået direkte besked

Stofa opdagede, at nogle havde haft uberettiget adgang til flere af kundernes konti fredag, og derefter valgte man at kontakte de berørte kunder direkte, fortæller Marianne Skaanning Ebbesen.

Alle de berørte kunder er altså blevet kontaktet på mail og bedt om at ændre deres adgangskoder.

“Vi regner med, at når vi har fået lavet de her skærpede krav til adgangskoder, så er kundernes data fuldt beskyttet,” siger Marianne Skaaning Ebbesen.

Stofa fortæller desuden, at man har anmeldt angrebet til Datatilsynet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere