Artikel top billede

Offentlige myndigheder skal skrue op for indsamling af data

Alle offentlige myndigheder skal hurtigst muligt komme i gang med systematisk indsamling af brugerdata. Allerede fra næste vil de blive tvunget til at indsamlet data, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Alle offentlige myndigheder skal i gang med ‘systematisk videnindsamling’ hurtigst muligt, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen skal de data indsamles ‘med henblik på løbende at kunne forbedre egne selvbetjeningsløsninger.’

“Der ligger vigtig viden gemt i brugernes anvendelse af de digitale løsninger. [..] Der skal igangsættes en indsats for løbende at indsamle og arbejde med denne viden,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Der er i dag intet overblik over, hvor mange myndigheder, der arbejder med systematisk videnindsamling af brugerdata og lignende.

Men allerede fra næste år vil det blive et krav til alle digitale løsninger i det offentlige med mere end 20.000 transaktioner om året, at de skal kunne høste data på en systematisk måde, som skal anvendes til at forbedre brugeroplevelsen.

Selvbetjeningsløsninger ligger højt på dagsordenen i mange organisationer.

De mere og mere avancerede løsninger for machine learning, kunstig intelligens og softwarerobotter giver mulighed for at kunne automatisere kunde- og brugerservice et langt stykke hen af vejen.

Det er noget, som flere offentlige organisationer allerede er langt fremme med.

Det gælder eksempelvis Statens Administration i Hjørring.

Det kan du læse mere om her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften".

Computerworld har tidligere fortalt om den helt nye infrastrukturplatform i staten, som kan bane vejen for en regulær robot-invasion i det offentlige.

Den kan du læse mere om her: Helt ny robotplatform på vej: Kan føre til gennembrud for softwarerobotter i staten

Læs også:

Helt ny robotplatform på vej: Kan føre til gennembrud for softwarerobotter i staten

Softwarerobotter handler kun om én ting: At erstatte dyre medarbejdere med effektive maskiner: "Det her er en spareøvelse på manpower"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere