Artikel top billede

Offentlige myndigheder skal skrue op for indsamling af data

Alle offentlige myndigheder skal hurtigst muligt komme i gang med systematisk indsamling af brugerdata. Allerede fra næste vil de blive tvunget til at indsamlet data, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Alle offentlige myndigheder skal i gang med ‘systematisk videnindsamling’ hurtigst muligt, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen skal de data indsamles ‘med henblik på løbende at kunne forbedre egne selvbetjeningsløsninger.’

“Der ligger vigtig viden gemt i brugernes anvendelse af de digitale løsninger. [..] Der skal igangsættes en indsats for løbende at indsamle og arbejde med denne viden,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Der er i dag intet overblik over, hvor mange myndigheder, der arbejder med systematisk videnindsamling af brugerdata og lignende.

Men allerede fra næste år vil det blive et krav til alle digitale løsninger i det offentlige med mere end 20.000 transaktioner om året, at de skal kunne høste data på en systematisk måde, som skal anvendes til at forbedre brugeroplevelsen.

Selvbetjeningsløsninger ligger højt på dagsordenen i mange organisationer.

De mere og mere avancerede løsninger for machine learning, kunstig intelligens og softwarerobotter giver mulighed for at kunne automatisere kunde- og brugerservice et langt stykke hen af vejen.

Det er noget, som flere offentlige organisationer allerede er langt fremme med.

Det gælder eksempelvis Statens Administration i Hjørring.

Det kan du læse mere om her: Statens Administration henter store gevinster på billige software-robotter: "Vi har et mål om, at robotterne inden udgangen af 2018 skal frigøre 8.000 timer i driften".

Computerworld har tidligere fortalt om den helt nye infrastrukturplatform i staten, som kan bane vejen for en regulær robot-invasion i det offentlige.

Den kan du læse mere om her: Helt ny robotplatform på vej: Kan føre til gennembrud for softwarerobotter i staten

Læs også:

Helt ny robotplatform på vej: Kan føre til gennembrud for softwarerobotter i staten

Softwarerobotter handler kun om én ting: At erstatte dyre medarbejdere med effektive maskiner: "Det her er en spareøvelse på manpower"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere