Artikel top billede

Potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive ramt af forældelse

Fremtidige sager mod danske Uber-chauffører kan blive ramt af forældelse.

En række potentielle potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive forældede.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Torsdag skal Højesteret i en sag mod fire Uber-chauffører afgøre om skattedata fra de hollandske skattemyndigheder kan bruges som bevis i sager mod danske Uber-chauffører.

Politiet får grønt lys

Her står fire chauffører på baggrund af de hollandske data tiltalt for ulovlig taxikørse. Bliver de kendt skyldige får Poltiet grønt lys til på baggrund af skatte-oplysningerne at sende bøder til i alt 1500 chauffører, som der allerede er rejst sigtelse mod.

Det kan dog meget vel vise sig, at de 1500 chauffører er de sidste, der ender med at blive sigtet i sagen.

For ifølge Ritzau har sagerne en 2-årig forældelsesfrist, der udløber ved årets udgang, og det skaber tvivl om det vil være muligt at rejse nye sager på baggrund af skattelisterne fra 2016 og 2017.

”Jeg ved ikke, om Skat vil få dem. Og hvis Skat får dem, ved jeg ikke, om vi kan få dem. Men uanset vil der opstå et forældelsesproblem, for hvis det er kørsler i 2016, så bliver de forældede i slutningen af året,” siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden i Københavns Politi, til Ritzau.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Uber har tidligere stillet chaufførerne i udsigt, at virksomheden vil betale bøder. Derfor kan det samlet set ende med en millionregning til Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.

Opdatering: Artiklen er blevet opdateret for at rette en fejl. I den første udgave af artiklen fremgik det fejlagtigt, at det var de aktuelle sager mod 1500 chauffører, der risikerede at blive ramt af forældelse.

Læs også:
Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Danske Uber-chauffører risikerer bøder - men hvem skal betale? Uber eller chaufførerne selv?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere