Artikel top billede

Potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive ramt af forældelse

Fremtidige sager mod danske Uber-chauffører kan blive ramt af forældelse.

En række potentielle potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive forældede.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Torsdag skal Højesteret i en sag mod fire Uber-chauffører afgøre om skattedata fra de hollandske skattemyndigheder kan bruges som bevis i sager mod danske Uber-chauffører.

Politiet får grønt lys

Her står fire chauffører på baggrund af de hollandske data tiltalt for ulovlig taxikørse. Bliver de kendt skyldige får Poltiet grønt lys til på baggrund af skatte-oplysningerne at sende bøder til i alt 1500 chauffører, som der allerede er rejst sigtelse mod.

Det kan dog meget vel vise sig, at de 1500 chauffører er de sidste, der ender med at blive sigtet i sagen.

For ifølge Ritzau har sagerne en 2-årig forældelsesfrist, der udløber ved årets udgang, og det skaber tvivl om det vil være muligt at rejse nye sager på baggrund af skattelisterne fra 2016 og 2017.

”Jeg ved ikke, om Skat vil få dem. Og hvis Skat får dem, ved jeg ikke, om vi kan få dem. Men uanset vil der opstå et forældelsesproblem, for hvis det er kørsler i 2016, så bliver de forældede i slutningen af året,” siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden i Københavns Politi, til Ritzau.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Uber har tidligere stillet chaufførerne i udsigt, at virksomheden vil betale bøder. Derfor kan det samlet set ende med en millionregning til Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.

Opdatering: Artiklen er blevet opdateret for at rette en fejl. I den første udgave af artiklen fremgik det fejlagtigt, at det var de aktuelle sager mod 1500 chauffører, der risikerede at blive ramt af forældelse.

Læs også:
Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Danske Uber-chauffører risikerer bøder - men hvem skal betale? Uber eller chaufførerne selv?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere