Artikel top billede

Potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive ramt af forældelse

Fremtidige sager mod danske Uber-chauffører kan blive ramt af forældelse.

En række potentielle potentielle sager mod Uber-chauffører risikerer at blive forældede.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Torsdag skal Højesteret i en sag mod fire Uber-chauffører afgøre om skattedata fra de hollandske skattemyndigheder kan bruges som bevis i sager mod danske Uber-chauffører.

Politiet får grønt lys

Her står fire chauffører på baggrund af de hollandske data tiltalt for ulovlig taxikørse. Bliver de kendt skyldige får Poltiet grønt lys til på baggrund af skatte-oplysningerne at sende bøder til i alt 1500 chauffører, som der allerede er rejst sigtelse mod.

Det kan dog meget vel vise sig, at de 1500 chauffører er de sidste, der ender med at blive sigtet i sagen.

For ifølge Ritzau har sagerne en 2-årig forældelsesfrist, der udløber ved årets udgang, og det skaber tvivl om det vil være muligt at rejse nye sager på baggrund af skattelisterne fra 2016 og 2017.

”Jeg ved ikke, om Skat vil få dem. Og hvis Skat får dem, ved jeg ikke, om vi kan få dem. Men uanset vil der opstå et forældelsesproblem, for hvis det er kørsler i 2016, så bliver de forældede i slutningen af året,” siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden i Københavns Politi, til Ritzau.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Uber har tidligere stillet chaufførerne i udsigt, at virksomheden vil betale bøder. Derfor kan det samlet set ende med en millionregning til Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.

Opdatering: Artiklen er blevet opdateret for at rette en fejl. I den første udgave af artiklen fremgik det fejlagtigt, at det var de aktuelle sager mod 1500 chauffører, der risikerede at blive ramt af forældelse.

Læs også:
Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Danske Uber-chauffører risikerer bøder - men hvem skal betale? Uber eller chaufførerne selv?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere