Artikel top billede

Amazon-ansatte mistænkes for at tage imod bestikkelse for at slette negative anmeldelser

Amazon-ansatte mistænkes for at tage i mod bestikkelse for at udlevere fortrolige data og slette dårlige anmeldelser.

Amazon undersøger i øjeblikket en mistanke om, at virksomhedens ansatte tager mod bestikkelse for til gengæld at slette dårlige anmeldelser og udlevere fortrolige salgsdata fra Amazons platform.

Det skriver Wall Street Journal, der er kommet i besiddelse af oplysninger, der peger på, at en række virksomheder, der bruger Amazons platfom er villige til at gå meget langt for at komme dårlige anmeldelser til livs.

Ifølge avisens kilder er bestikkelsen især udbredt i Kina, men Amazon undersøger også en række sager, der vedrører amerikanske ansatte.

Når praksissen er særlig udbredt i Kina, skyldes det blandt andet, at Amazons platform i øjeblikket nyder stigende popularitet blandt kinesiske virksomheder, og samtidig tjener Amazons ansatte i landet en relativ beskeden løn.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Koordineres på populær app

Ifølge Wall Street Journal bliver bestikkelserne som regel koordineret via den populære kinesiske besked-app WeChat.

Her sælger Amazon-ansatte adgang til data interne salgsdata, emailadresser på folk der har skrevet anmelderser på platformen samt mulighed for at slette dårlige anmeldelser.

Priserne varierer fra knap 80 dollar (511 kroner med den aktuelle kurs, red) til over 2.000 dollar (12.780 kroner, red).

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at beskyldningerne i øjeblikket bliver undersøgt, og hvis det bliver påvist, at ansatte har overtrådt virksomhedens regler kan det føre til fyring og politianmeldelse.

Det vil også få konsekvenser for de virksomheder, der betaler for oplysningerne.

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at virksomheden forbeholder sig ret til at tage retslige skridt og indefryse penge, ligesom virksomhederne også kan forvente at få slettet deres Amazon konti og miste deres anmeldelser.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere