Artikel top billede

Amazon-ansatte mistænkes for at tage imod bestikkelse for at slette negative anmeldelser

Amazon-ansatte mistænkes for at tage i mod bestikkelse for at udlevere fortrolige data og slette dårlige anmeldelser.

Amazon undersøger i øjeblikket en mistanke om, at virksomhedens ansatte tager mod bestikkelse for til gengæld at slette dårlige anmeldelser og udlevere fortrolige salgsdata fra Amazons platform.

Det skriver Wall Street Journal, der er kommet i besiddelse af oplysninger, der peger på, at en række virksomheder, der bruger Amazons platfom er villige til at gå meget langt for at komme dårlige anmeldelser til livs.

Ifølge avisens kilder er bestikkelsen især udbredt i Kina, men Amazon undersøger også en række sager, der vedrører amerikanske ansatte.

Når praksissen er særlig udbredt i Kina, skyldes det blandt andet, at Amazons platform i øjeblikket nyder stigende popularitet blandt kinesiske virksomheder, og samtidig tjener Amazons ansatte i landet en relativ beskeden løn.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Koordineres på populær app

Ifølge Wall Street Journal bliver bestikkelserne som regel koordineret via den populære kinesiske besked-app WeChat.

Her sælger Amazon-ansatte adgang til data interne salgsdata, emailadresser på folk der har skrevet anmelderser på platformen samt mulighed for at slette dårlige anmeldelser.

Priserne varierer fra knap 80 dollar (511 kroner med den aktuelle kurs, red) til over 2.000 dollar (12.780 kroner, red).

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at beskyldningerne i øjeblikket bliver undersøgt, og hvis det bliver påvist, at ansatte har overtrådt virksomhedens regler kan det føre til fyring og politianmeldelse.

Det vil også få konsekvenser for de virksomheder, der betaler for oplysningerne.

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at virksomheden forbeholder sig ret til at tage retslige skridt og indefryse penge, ligesom virksomhederne også kan forvente at få slettet deres Amazon konti og miste deres anmeldelser.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere