Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Amazon-ansatte mistænkes for at tage imod bestikkelse for at slette negative anmeldelser

Amazon-ansatte mistænkes for at tage i mod bestikkelse for at udlevere fortrolige data og slette dårlige anmeldelser.

Amazon undersøger i øjeblikket en mistanke om, at virksomhedens ansatte tager mod bestikkelse for til gengæld at slette dårlige anmeldelser og udlevere fortrolige salgsdata fra Amazons platform.

Det skriver Wall Street Journal, der er kommet i besiddelse af oplysninger, der peger på, at en række virksomheder, der bruger Amazons platfom er villige til at gå meget langt for at komme dårlige anmeldelser til livs.

Ifølge avisens kilder er bestikkelsen især udbredt i Kina, men Amazon undersøger også en række sager, der vedrører amerikanske ansatte.

Når praksissen er særlig udbredt i Kina, skyldes det blandt andet, at Amazons platform i øjeblikket nyder stigende popularitet blandt kinesiske virksomheder, og samtidig tjener Amazons ansatte i landet en relativ beskeden løn.

Læs også: Amazons nordiske ekspansion er udskudt: ”Har svært ved at finde de rette mennesker”

Koordineres på populær app

Ifølge Wall Street Journal bliver bestikkelserne som regel koordineret via den populære kinesiske besked-app WeChat.

Her sælger Amazon-ansatte adgang til data interne salgsdata, emailadresser på folk der har skrevet anmelderser på platformen samt mulighed for at slette dårlige anmeldelser.

Priserne varierer fra knap 80 dollar (511 kroner med den aktuelle kurs, red) til over 2.000 dollar (12.780 kroner, red).

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at beskyldningerne i øjeblikket bliver undersøgt, og hvis det bliver påvist, at ansatte har overtrådt virksomhedens regler kan det føre til fyring og politianmeldelse.

Det vil også få konsekvenser for de virksomheder, der betaler for oplysningerne.

Amazon oplyser til Wall Street Journal, at virksomheden forbeholder sig ret til at tage retslige skridt og indefryse penge, ligesom virksomhederne også kan forvente at få slettet deres Amazon konti og miste deres anmeldelser.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere