Artikel top billede

Vækstfonden scorer kassen på Netcompany - investering i 2016 har kastet formue af sig

Vækstfonden scorer kassen på sit medejerskab af Netcompany, som fonden ejer en solid bid af via datterselskab på Jersey-øerne.

Vækstfondens investering i 2016 i fremadstormende Netcompany kaster for alvor guld og grønne skove af sig.

Det viser fondens netop offentliggjorte halvårsrapport.

“Fra Vækstfondens afdeling for fondsinvesteringer, VF Fonde, har især it-virksomheden Netcompany på virksomhedsniveau bidraget til det tilfredsstillende resultat med stor værditilvækst på et mindre trecifret millionbeløb,” lyder det fra Vækstfonden.

Fonden har via underafdelingen Dansk Vækstkapital I og selskabet FSN Capital IV været indirekte medejer af Netcompany siden 2016.

Netcompany ejes af selskabet Netcompany Holding, som igen ejes af NC NewCo, som igen ejes af NC TopCo, som igen ejes af Netcompany Group, der er børsnoteret.

FSN Capital IV, der hører hjemme på Jersey-øerne i Storbritannien, ejer mellem 15 procent og 20 procent af Netcompany.

Denne afdeling har ifølge Vækstfonden “bidraget signifikant til resultatet med 348 millioner kroner.”

“Den absolut største positive værdiregulering er sket i investeringen i det danske it-selskab Netcompany A/S, som ejes gennem fonden FSN Capital IV.”

Netcompany blev børsnoteret i midten af juni 2018.

Kursen steg herefter markant i løbet af ganske kort tid.

Siden børsnoteringen er Netcompanys aktiekurs således steget med 11 procent til nu kurs 223. Det foreløbige højdepunkt blev nået i udgangen af august, da kursen kort rundede kurs 260.

Vækstfonden nævner i sin halvårsrapport også sin investering i det fynske robotfirma On Robot samt investeringen i it-selskabet Peakon.

“I VF Venture, som er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, har navnlig værdiregulering af robotvirksomheden On Robot i Odense bidraget positivt til periodens tilfredsstillende resultat. Vækstfonden investerede egenkapital i virksomheden tilbage i 2016,” hedder det.

Du finder hele halvårsrapporten fra Vækstfonden her.

Læs også:

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Økonomisk Ugebrev: Netcompany-regnskab indeholder ‘flere bekymrende forhold’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere