Artikel top billede

Vækstfonden scorer kassen på Netcompany - investering i 2016 har kastet formue af sig

Vækstfonden scorer kassen på sit medejerskab af Netcompany, som fonden ejer en solid bid af via datterselskab på Jersey-øerne.

Vækstfondens investering i 2016 i fremadstormende Netcompany kaster for alvor guld og grønne skove af sig.

Det viser fondens netop offentliggjorte halvårsrapport.

“Fra Vækstfondens afdeling for fondsinvesteringer, VF Fonde, har især it-virksomheden Netcompany på virksomhedsniveau bidraget til det tilfredsstillende resultat med stor værditilvækst på et mindre trecifret millionbeløb,” lyder det fra Vækstfonden.

Fonden har via underafdelingen Dansk Vækstkapital I og selskabet FSN Capital IV været indirekte medejer af Netcompany siden 2016.

Netcompany ejes af selskabet Netcompany Holding, som igen ejes af NC NewCo, som igen ejes af NC TopCo, som igen ejes af Netcompany Group, der er børsnoteret.

FSN Capital IV, der hører hjemme på Jersey-øerne i Storbritannien, ejer mellem 15 procent og 20 procent af Netcompany.

Denne afdeling har ifølge Vækstfonden “bidraget signifikant til resultatet med 348 millioner kroner.”

“Den absolut største positive værdiregulering er sket i investeringen i det danske it-selskab Netcompany A/S, som ejes gennem fonden FSN Capital IV.”

Netcompany blev børsnoteret i midten af juni 2018.

Kursen steg herefter markant i løbet af ganske kort tid.

Siden børsnoteringen er Netcompanys aktiekurs således steget med 11 procent til nu kurs 223. Det foreløbige højdepunkt blev nået i udgangen af august, da kursen kort rundede kurs 260.

Vækstfonden nævner i sin halvårsrapport også sin investering i det fynske robotfirma On Robot samt investeringen i it-selskabet Peakon.

“I VF Venture, som er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, har navnlig værdiregulering af robotvirksomheden On Robot i Odense bidraget positivt til periodens tilfredsstillende resultat. Vækstfonden investerede egenkapital i virksomheden tilbage i 2016,” hedder det.

Du finder hele halvårsrapporten fra Vækstfonden her.

Læs også:

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Økonomisk Ugebrev: Netcompany-regnskab indeholder ‘flere bekymrende forhold’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere