Artikel top billede

Vækstfonden scorer kassen på Netcompany - investering i 2016 har kastet formue af sig

Vækstfonden scorer kassen på sit medejerskab af Netcompany, som fonden ejer en solid bid af via datterselskab på Jersey-øerne.

Vækstfondens investering i 2016 i fremadstormende Netcompany kaster for alvor guld og grønne skove af sig.

Det viser fondens netop offentliggjorte halvårsrapport.

“Fra Vækstfondens afdeling for fondsinvesteringer, VF Fonde, har især it-virksomheden Netcompany på virksomhedsniveau bidraget til det tilfredsstillende resultat med stor værditilvækst på et mindre trecifret millionbeløb,” lyder det fra Vækstfonden.

Fonden har via underafdelingen Dansk Vækstkapital I og selskabet FSN Capital IV været indirekte medejer af Netcompany siden 2016.

Netcompany ejes af selskabet Netcompany Holding, som igen ejes af NC NewCo, som igen ejes af NC TopCo, som igen ejes af Netcompany Group, der er børsnoteret.

FSN Capital IV, der hører hjemme på Jersey-øerne i Storbritannien, ejer mellem 15 procent og 20 procent af Netcompany.

Denne afdeling har ifølge Vækstfonden “bidraget signifikant til resultatet med 348 millioner kroner.”

“Den absolut største positive værdiregulering er sket i investeringen i det danske it-selskab Netcompany A/S, som ejes gennem fonden FSN Capital IV.”

Netcompany blev børsnoteret i midten af juni 2018.

Kursen steg herefter markant i løbet af ganske kort tid.

Siden børsnoteringen er Netcompanys aktiekurs således steget med 11 procent til nu kurs 223. Det foreløbige højdepunkt blev nået i udgangen af august, da kursen kort rundede kurs 260.

Vækstfonden nævner i sin halvårsrapport også sin investering i det fynske robotfirma On Robot samt investeringen i it-selskabet Peakon.

“I VF Venture, som er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, har navnlig værdiregulering af robotvirksomheden On Robot i Odense bidraget positivt til periodens tilfredsstillende resultat. Vækstfonden investerede egenkapital i virksomheden tilbage i 2016,” hedder det.

Du finder hele halvårsrapporten fra Vækstfonden her.

Læs også:

Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Økonomisk Ugebrev: Netcompany-regnskab indeholder ‘flere bekymrende forhold’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere