Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Nu betaler Apple over 13 milliarder i skat til Irland: Vestager dropper retssag

Irland skal nu modtage over 13 milliarder Euro fra Apple i den omstridte skattesag de to parter har med EU Kommissionen. Aftalen får Margrete Vesatager til at foreslå at EU dropper retssagen mod de to.

Den amerikanske it-gigant Apple skal nu betale lige over 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 98 milliarder kroner, til Irland i den omstridte skattesag mellem de to parter og EU komissionen.

Aftalen mellem Irland og Apple har fået Margrethe Vestager til at foreslå EU kommissionen, at man dropper retssagen mod Irland.

Det skriver Reuters.

I august 2016 afgjorde EU kommissionen nemlig, at Apple havde fået en for fordelagtig skatteaftale med den irske stat.

Men Irland og Apple var uenige i afgørelsen, og mente at Apples beskatning i Irland var i fuld overensstemmelse med både irsk og europæisk lovgivning.

“Regeringen er fundementalt uenig i kommissionens analyse og forsøger derfor at få annulleret afgørelsen,” lyder det fra den irske regering til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er de 13,1 millarder euro, som Apple skal betale til Irland, nok til at betale for landets sundhedsvæsen i et helt år.

Tilfredshed hos Vestager

Hos EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er der tilsyneladende stor tilfredshed med Apple og Irlands beslutning om at betale pengene i den omstridte skattesag.

“I lyset af, at den fulde betaling fra Apple af den ulovlige statshjælp den modtog fra Irland, vil kommissær Vestager foreslå kommissionskollegiet at trække retssagen tilbage,” siger en talsmand for EU Kommissionen til Reusters.

Irlands forsøg på at få omstødt EU's afgørelse af skattesagen har ifølge den irske regering fået topprioritet i EU, men man mener alligevel at afgørelsen kan være flere år om at blive afgjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere