Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Nu betaler Apple over 13 milliarder i skat til Irland: Vestager dropper retssag

Irland skal nu modtage over 13 milliarder Euro fra Apple i den omstridte skattesag de to parter har med EU Kommissionen. Aftalen får Margrete Vesatager til at foreslå at EU dropper retssagen mod de to.

Den amerikanske it-gigant Apple skal nu betale lige over 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 98 milliarder kroner, til Irland i den omstridte skattesag mellem de to parter og EU komissionen.

Aftalen mellem Irland og Apple har fået Margrethe Vestager til at foreslå EU kommissionen, at man dropper retssagen mod Irland.

Det skriver Reuters.

I august 2016 afgjorde EU kommissionen nemlig, at Apple havde fået en for fordelagtig skatteaftale med den irske stat.

Men Irland og Apple var uenige i afgørelsen, og mente at Apples beskatning i Irland var i fuld overensstemmelse med både irsk og europæisk lovgivning.

“Regeringen er fundementalt uenig i kommissionens analyse og forsøger derfor at få annulleret afgørelsen,” lyder det fra den irske regering til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er de 13,1 millarder euro, som Apple skal betale til Irland, nok til at betale for landets sundhedsvæsen i et helt år.

Tilfredshed hos Vestager

Hos EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er der tilsyneladende stor tilfredshed med Apple og Irlands beslutning om at betale pengene i den omstridte skattesag.

“I lyset af, at den fulde betaling fra Apple af den ulovlige statshjælp den modtog fra Irland, vil kommissær Vestager foreslå kommissionskollegiet at trække retssagen tilbage,” siger en talsmand for EU Kommissionen til Reusters.

Irlands forsøg på at få omstødt EU's afgørelse af skattesagen har ifølge den irske regering fået topprioritet i EU, men man mener alligevel at afgørelsen kan være flere år om at blive afgjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere