Artikel top billede

Nu betaler Apple over 13 milliarder i skat til Irland: Vestager dropper retssag

Irland skal nu modtage over 13 milliarder Euro fra Apple i den omstridte skattesag de to parter har med EU Kommissionen. Aftalen får Margrete Vesatager til at foreslå at EU dropper retssagen mod de to.

Den amerikanske it-gigant Apple skal nu betale lige over 13 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 98 milliarder kroner, til Irland i den omstridte skattesag mellem de to parter og EU komissionen.

Aftalen mellem Irland og Apple har fået Margrethe Vestager til at foreslå EU kommissionen, at man dropper retssagen mod Irland.

Det skriver Reuters.

I august 2016 afgjorde EU kommissionen nemlig, at Apple havde fået en for fordelagtig skatteaftale med den irske stat.

Men Irland og Apple var uenige i afgørelsen, og mente at Apples beskatning i Irland var i fuld overensstemmelse med både irsk og europæisk lovgivning.

“Regeringen er fundementalt uenig i kommissionens analyse og forsøger derfor at få annulleret afgørelsen,” lyder det fra den irske regering til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er de 13,1 millarder euro, som Apple skal betale til Irland, nok til at betale for landets sundhedsvæsen i et helt år.

Tilfredshed hos Vestager

Hos EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er der tilsyneladende stor tilfredshed med Apple og Irlands beslutning om at betale pengene i den omstridte skattesag.

“I lyset af, at den fulde betaling fra Apple af den ulovlige statshjælp den modtog fra Irland, vil kommissær Vestager foreslå kommissionskollegiet at trække retssagen tilbage,” siger en talsmand for EU Kommissionen til Reusters.

Irlands forsøg på at få omstødt EU's afgørelse af skattesagen har ifølge den irske regering fået topprioritet i EU, men man mener alligevel at afgørelsen kan være flere år om at blive afgjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere