Artikel top billede

Morgen-briefing: Mærsk-selskab har bygget en Momondo til bestilling af containerfragt / Android Auto får nøglerolle i nye biler fra Renault, Nissan og Mitsubishi / Vestager sætter lup på Amazons brug af data fra eksterne sælgere på platformen

Morgen-briefing: Mærsk-selskab har bygget en Momondo til bestilling af containerfragt / Android Auto får nøglerolle i nye biler fra Renault, Nissan og Mitsubishi / Vestager sætter lup på Amazons brug af data fra eksterne sælgere på platformen / Schultz og BotXO bygger dansksproget chatbot til kommuner og a-kasser / Konica Minolta skal levere Wi-Fi til 1.100 Coop-butikker

Godmorgen og velkommen til torsdagen hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Mærsk-selskab har bygget en Momondo til bestilling af containerfragt

Mærskselskabet Damco har udviklet en digital platform til bestilling af containerfragt, som er en slags Momondo beregnet til mindre og mellemstore virksomheder, der ikke er så erfarne med containerfragt. Det skriver Børsen.

Løsningen kaldes Twill og får en nøglerolle i sammenlægningen af Damco med Maersk Line.

Twill er bygget af en flok ansatte i Damco, som i al hemmelighed blev forflyttet fra hovedkontoret i Haag til Berlin, så de kunne udvikle løsningen i fred, skriver Børsen.

Android Auto får nøglerolle i nye biler fra Renault, Nissan og Mitsubishi

Googles system til biler kaldet Android Auto får nu en vigtig rolle i nye biler fra den japansk-franske alliance af bilproducenter, der omfatter Renault, Nissan og Mitsubishi, skriver Ritzau Finans.

Bilproducenterne vil bruge Android til det, som Android Auto gør så glimrende - navigation, infotaintment og afvikling af apps i den forbindelse. Desuden skal systemet fungere i bilerne, selv om brugeren ikke har sin telefon på sig, hvilket ellers er et must for de fleste brugere af Android Auto.

Volvo har tidligere meldt ud, at selskabet inden 2020 vil bruge Android-systemet.

Vestager sætter lup på Amazons brug af data fra eksterne sælgere på platformen

Amazon sælger egne varer side om side med varer fra trediepartshandlende, og den dobbeltrolle sætter konkurrencekommissær Margrethe Vestager nu under lup, skriver Financial Times ifølge Finans.

Kommissionen har startet en spørgeskemaundersøgelse blandt firmaer, som sælger varer på Amazons platform. Undersøgelsen er ikke startet på grund af klager fra konkurrenter, hvilket er usædvanligt, skriver Financial Times.

Schultz og BotXO bygger dansksproget chatbot til kommuner og a-kasser

Selskabet Schultz har indgået en samarbejdsaftale med danske BotXO om at bygge en dansksproget chatbot til kommuner og a-kasser. skriver selskabet i en pressemeddelelse.

BotXO har blandt udviklet chatbots til SAXO.com, Krifa og DOCMA af Bonnier Publication

”Vi er glade for samarbejdet med Schultz, fordi det giver os mulighed for at sikre gode chatbotløsninger til det offentlige. Vi leverer ekspertviden og teknologi indenfor en dansksproget NLU ved brug af kunstig intelligens. Schultz kan, i kraft af deres tætte samarbejde med kommuner og medlemsorganisationer, bidrage med dyb indsigt og hjælpe til, at vi udvikler indhold til chatbotten, som er skræddersyet kundens behov”, siger Henrik Fabrin, CEO, BotXO.

Samarbejdet mellem Schultz og BotXO danner også afsæt for et andet samarbejde, hvor man sammen med bl.a. Aarhus Universitets nye Center for Ret & Digitalisering (CREDI samt AAU, KU og SDU, har afleveret en Grand Solutions-ansøgning til Innovationsfonden med sigte på at udvikle en kraftfuld, intelligent dansk NLU (Natural Language Understanding).

Konica Minolta skal levere Wi-Fi til 1.100 Coop-butikker

Wi-Fi bliver fundamentet til at gøre Coops 1.100 butikker digitale og skabe nye løsninger til kunderne, skriver selskabet i en pressemeddelse.

Coop har derfor indgået en kontrakt med Konica Minolta om at bygge og drifte Wi-Fi i butikkerne baseret på Cisco Meraki.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere