Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app

Den nye super-app skal rumme Rejsekort, Rejseplan og en række andre transporttjenester.

Regeringen vil lave en stor samlet transport-app til danskerne.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til et nyt transport-udspil, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) offentliggjorde torsdag.

Den kommende app vil blive en sammenlægning af appen Rejseplanen og Rejsekortet. De to tjenester skal efter planen ligeledes samles i et enkelt selskab.

Samtidig er det planen, at den nye app også skal kunne rumme private transporttjeneste som eksempelvis taxaer, bycykler og tjenester baseret på deleøkonomi.

"Det skal være lettere at rejse i Danmark. En af de måder er, at man ikke skal tilgå alle mulige forskellige hjemmesider og apps for at planlægge og betale for sin rejse. Med det mål er det jo unaturligt at have rejsekortet og Rejseplanen som to forskellige selskaber. Det bør være ét selskab, der tilbyder en samlet løsning til forbrugerne," siger Ole Birk Olesen til Ritzau.

Læs også: Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Populær i App Store

Rejseplanen er i øjeblikket den 35. mest downloadede app på Apples App Store, hvor appen har en gennemsnitlig karakter på 3,8 ud af 5.

Derudover lancerede Rejseplanen for nylig et nyt pilotprojekt i form af appen MinRejseplan, der også inkluderer flere forskellige typer af transportmidler som eksempelvis bycykler og delebilsordninger som Gomore og Drivenow.

Da det elektroniske billetsystem Rejsekortet, der i dag bygger på et lille fysisk plastikkort, blev lanceret i 2013, blev det mødt af heftig kritik fra både brugere og Rigsrevisionen.

Rigsrevisionen kritiserede i 2015 i en rapport Rejsekortet for ikke at overholde den oprindelige tidsplan.

"Rigsrevisionen finder det utilfredsstillende, at den endelige version af rejsekortsystemet efter den nuværende leveringsplan bliver seks år forsinket, hvilket har påvirket både rejsekortets brugervenlighed og økonomi negativt," lyder den kritikken i rapporten,” siger han.

Læs også:
Hypet Silicon Valley-selskab på medarbejderjagt i Danmark: Vil ændre danskernes transport-vaner

Rejsekortet må en tur over knæet: For dyrt, langsomt og ikke brugervenligt nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere