Artikel top billede

Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app

Den nye super-app skal rumme Rejsekort, Rejseplan og en række andre transporttjenester.

Regeringen vil lave en stor samlet transport-app til danskerne.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til et nyt transport-udspil, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) offentliggjorde torsdag.

Den kommende app vil blive en sammenlægning af appen Rejseplanen og Rejsekortet. De to tjenester skal efter planen ligeledes samles i et enkelt selskab.

Samtidig er det planen, at den nye app også skal kunne rumme private transporttjeneste som eksempelvis taxaer, bycykler og tjenester baseret på deleøkonomi.

"Det skal være lettere at rejse i Danmark. En af de måder er, at man ikke skal tilgå alle mulige forskellige hjemmesider og apps for at planlægge og betale for sin rejse. Med det mål er det jo unaturligt at have rejsekortet og Rejseplanen som to forskellige selskaber. Det bør være ét selskab, der tilbyder en samlet løsning til forbrugerne," siger Ole Birk Olesen til Ritzau.

Læs også: Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Populær i App Store

Rejseplanen er i øjeblikket den 35. mest downloadede app på Apples App Store, hvor appen har en gennemsnitlig karakter på 3,8 ud af 5.

Derudover lancerede Rejseplanen for nylig et nyt pilotprojekt i form af appen MinRejseplan, der også inkluderer flere forskellige typer af transportmidler som eksempelvis bycykler og delebilsordninger som Gomore og Drivenow.

Da det elektroniske billetsystem Rejsekortet, der i dag bygger på et lille fysisk plastikkort, blev lanceret i 2013, blev det mødt af heftig kritik fra både brugere og Rigsrevisionen.

Rigsrevisionen kritiserede i 2015 i en rapport Rejsekortet for ikke at overholde den oprindelige tidsplan.

"Rigsrevisionen finder det utilfredsstillende, at den endelige version af rejsekortsystemet efter den nuværende leveringsplan bliver seks år forsinket, hvilket har påvirket både rejsekortets brugervenlighed og økonomi negativt," lyder den kritikken i rapporten,” siger han.

Læs også:
Hypet Silicon Valley-selskab på medarbejderjagt i Danmark: Vil ændre danskernes transport-vaner

Rejsekortet må en tur over knæet: For dyrt, langsomt og ikke brugervenligt nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.