Artikel top billede

Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Den populære tjeneste Adguard, der blokerer reklamer på internettet, er blevet ramt af ret hackerangreb, og har derfor valgt at nulstille alle brugeres passwords.

Hvis du er en af de fem millioner brugere af den populære reklame-blokeringstjeneste, AdGuard, så er dit password til tjenesten blevet nulstillet.

Det har AdGuard nemlig valgt at gøre hos alle selskabets brugere efter at man opdagede et omfattende hackerangreb.

Læs også: Danskernes adblockforbrug er steget med 107 procent: 3,4 millioner danskere har installeret en adblocker

Det skriver mediet Techchrunch.

“Som en sikkerhedsforanstaltning har vi valgt at nulstille alle passwords til AdGuard brugere,” siger Andrey Meshkov, stifter og CTO hos AdGuard ifølge Techchrunch.

Adblocker-tjenesten opdagede at der blev forsøgt at udføre et såkaldt 'stuffint' angreb. Det betyder, at hackere bruger komprimiterede passwords på forskellige sider for at se, om nogle brugere skulle have genbrugt deres password.

AdGuard oplyser også, at når brugerne skal opdatere deres nye passwords så vil der være endnu strengere krav til, hvor langt og kompliceret det skal være.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys

Efter at hackerne forsøgte at få adgang til, har AdGuard desuden besluttet, at selskabet vil indføre to-faktogodekendelse, der skal gøre det endnu sværere for potentielle hackere at få adgang til selskabets konti.

Det kommer dog ikke til at ske lige med det samme, da det ikke er fysisk muligt, fortæller virksomheden til Techchrunch.

Med sine cirka fem millioner brugere er AdGuard ifølge Techchrunch en af de mest populære tjenester til at blokere uønskede reklamer på nettet.

Læs også:

Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Her er it-sikkerheds-kravene, som du altid bør stille til dine leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere