Artikel top billede

Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Den populære tjeneste Adguard, der blokerer reklamer på internettet, er blevet ramt af ret hackerangreb, og har derfor valgt at nulstille alle brugeres passwords.

Hvis du er en af de fem millioner brugere af den populære reklame-blokeringstjeneste, AdGuard, så er dit password til tjenesten blevet nulstillet.

Det har AdGuard nemlig valgt at gøre hos alle selskabets brugere efter at man opdagede et omfattende hackerangreb.

Læs også: Danskernes adblockforbrug er steget med 107 procent: 3,4 millioner danskere har installeret en adblocker

Det skriver mediet Techchrunch.

“Som en sikkerhedsforanstaltning har vi valgt at nulstille alle passwords til AdGuard brugere,” siger Andrey Meshkov, stifter og CTO hos AdGuard ifølge Techchrunch.

Adblocker-tjenesten opdagede at der blev forsøgt at udføre et såkaldt 'stuffint' angreb. Det betyder, at hackere bruger komprimiterede passwords på forskellige sider for at se, om nogle brugere skulle have genbrugt deres password.

AdGuard oplyser også, at når brugerne skal opdatere deres nye passwords så vil der være endnu strengere krav til, hvor langt og kompliceret det skal være.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys

Efter at hackerne forsøgte at få adgang til, har AdGuard desuden besluttet, at selskabet vil indføre to-faktogodekendelse, der skal gøre det endnu sværere for potentielle hackere at få adgang til selskabets konti.

Det kommer dog ikke til at ske lige med det samme, da det ikke er fysisk muligt, fortæller virksomheden til Techchrunch.

Med sine cirka fem millioner brugere er AdGuard ifølge Techchrunch en af de mest populære tjenester til at blokere uønskede reklamer på nettet.

Læs også:

Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Her er it-sikkerheds-kravene, som du altid bør stille til dine leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere