Artikel top billede

Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Den populære tjeneste Adguard, der blokerer reklamer på internettet, er blevet ramt af ret hackerangreb, og har derfor valgt at nulstille alle brugeres passwords.

Hvis du er en af de fem millioner brugere af den populære reklame-blokeringstjeneste, AdGuard, så er dit password til tjenesten blevet nulstillet.

Det har AdGuard nemlig valgt at gøre hos alle selskabets brugere efter at man opdagede et omfattende hackerangreb.

Læs også: Danskernes adblockforbrug er steget med 107 procent: 3,4 millioner danskere har installeret en adblocker

Det skriver mediet Techchrunch.

“Som en sikkerhedsforanstaltning har vi valgt at nulstille alle passwords til AdGuard brugere,” siger Andrey Meshkov, stifter og CTO hos AdGuard ifølge Techchrunch.

Adblocker-tjenesten opdagede at der blev forsøgt at udføre et såkaldt 'stuffint' angreb. Det betyder, at hackere bruger komprimiterede passwords på forskellige sider for at se, om nogle brugere skulle have genbrugt deres password.

AdGuard oplyser også, at når brugerne skal opdatere deres nye passwords så vil der være endnu strengere krav til, hvor langt og kompliceret det skal være.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys

Efter at hackerne forsøgte at få adgang til, har AdGuard desuden besluttet, at selskabet vil indføre to-faktogodekendelse, der skal gøre det endnu sværere for potentielle hackere at få adgang til selskabets konti.

Det kommer dog ikke til at ske lige med det samme, da det ikke er fysisk muligt, fortæller virksomheden til Techchrunch.

Med sine cirka fem millioner brugere er AdGuard ifølge Techchrunch en af de mest populære tjenester til at blokere uønskede reklamer på nettet.

Læs også:

Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Her er it-sikkerheds-kravene, som du altid bør stille til dine leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere