Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse / Margrethe Vestager på rundtur i USA / Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook

Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse. Margrethe Vestager på rundtur i USA. Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook. Uber betaler 940 milliarder kroner for data-læk. Widex varmer op til kæmpefusion.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse

Iværksætteren Morten Meisner Jensen, der blev rig på at sælge e-bogsselskabet Mofibo, har nærmer sig i sit første år en omsætning på 65 millioner kroner på at sælge telefonbokse til storrumskontorer i New York, skriver Børsen.

Det sker med selskabet Room.

De små telefonbokse produceres i Portugal, koster 22.000 kroner stykket, og selskabet er ifølge avisen blevet bestormet med henvendelser. Både Google, Nike og Walmart er på kundelisten.

“Det her har potentiale i milliardklassen for os. Det unikke i den her case er, at vi rammer rigtigt så tidligt i processen. Jeg vil være svært skuffet, hvis vi sælger under 10.000 telefonbokse i 2019, så det er cirka. 250 millioner kroner i omsætning," siger Morten Meisner Jensen til avisen.

Margrethe Vestager på rundtur i USA

EU-kommissær Margrethe Vestager er i disse dage på rundtur i USA, hvor hun blandt andet skal mødes med en række amerikanske politikere og erhvervsfolk.

Ifølge Bloomberg skal Vestager mødes med repræsentanter for Federal Trade Commission, chefen for det amerikanske justitsministeriums monopol-afdeling, tale ved Georgetown Law Conference i Washington og deltage i et møde, hvor også den britiske premierminister Theresa May, IBM-chef Ginni Rometty og direktør for Den Internationale Valutafon, Christine Lagarde, deltager.

Hun skal også høre om 5G.

“Fra Amazon til Google har hun uddelt trademark-slag til verdens største selskaber, inden sin ankomst,” skriver Bloomberg.

Du finder iøvrigt Vestagers kalender her.

Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook

Danske Mandag Morgens faktasite TjekDet skal fremover varedeklarere, om historier på Facebook er sande eller falske, skriver Finans.

“Vi mener, at misinformation er et problem for demokratiet. Og vi vil ikke have det på vores platform. Med tiltaget forsøger vi at klæde folk bedre på til at opdage historier, der bevidst vildleder eller er designet til at se ud, som om de er rigtige nyheder, selv om de ikke er det,« siger Peter Münster, kommunikationschef i Facebook, til avisen.

Mandag Morgen er del af ‘The International Fact-Checking Network’, der har opstillet et regelsæt for faktatjek af nyheder. Mediehuset vil rate nyheder ud fra om de er bevidst vildledende og vil give dem et mærkat og et link til en gennemgang af eventuelle problemer.

Uber betaler 940 milllioner kroner for data-læk

Uber indvilger i at betale 148 millioner dollar - omkring 940 millioner kroner - i bøde for et datalæk, der ramte selskabet i 2016, og som Uber dækkede over og skjulte i næsten et år.

Datalækket berørte 57 millioner Uber-brugere - både chauffører og kunder. Det svarede til næsten halvdelen af alle Uber-brugere i USA på dette tidspunkt.

Selskabet betalte dengang angiveligt hackerne 100.000 dollar for at slette alle de kopierede brugerdata, hvorefter selskabet forsøgte at skjule lækket.

Widex varmer op til kæmpefusion

Det højteknologiske høreapparatfirma Widex varmer op til kæmpefusionen med Sivantos med at løfte både omsætning og indtjening, skriver Finans.

Omsætningen lander på knap 4,5 milliarder kroner, overskuddet lander på 380 millioner kroner.

“Det har generelt været et meget tilfredsstillende år, hvor der har været god volumenudvikling, og det har været et år, hvor der ikke har været væsentlige prisgnidninger,« siger Jørgen Jensen, administrerende direktør i Widex til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere