Artikel top billede

Morgen-briefing: Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse / Margrethe Vestager på rundtur i USA / Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook

Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse. Margrethe Vestager på rundtur i USA. Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook. Uber betaler 940 milliarder kroner for data-læk. Widex varmer op til kæmpefusion.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Mofibo-stifter scorer millioner på salg af telefonbokse

Iværksætteren Morten Meisner Jensen, der blev rig på at sælge e-bogsselskabet Mofibo, har nærmer sig i sit første år en omsætning på 65 millioner kroner på at sælge telefonbokse til storrumskontorer i New York, skriver Børsen.

Det sker med selskabet Room.

De små telefonbokse produceres i Portugal, koster 22.000 kroner stykket, og selskabet er ifølge avisen blevet bestormet med henvendelser. Både Google, Nike og Walmart er på kundelisten.

“Det her har potentiale i milliardklassen for os. Det unikke i den her case er, at vi rammer rigtigt så tidligt i processen. Jeg vil være svært skuffet, hvis vi sælger under 10.000 telefonbokse i 2019, så det er cirka. 250 millioner kroner i omsætning," siger Morten Meisner Jensen til avisen.

Margrethe Vestager på rundtur i USA

EU-kommissær Margrethe Vestager er i disse dage på rundtur i USA, hvor hun blandt andet skal mødes med en række amerikanske politikere og erhvervsfolk.

Ifølge Bloomberg skal Vestager mødes med repræsentanter for Federal Trade Commission, chefen for det amerikanske justitsministeriums monopol-afdeling, tale ved Georgetown Law Conference i Washington og deltage i et møde, hvor også den britiske premierminister Theresa May, IBM-chef Ginni Rometty og direktør for Den Internationale Valutafon, Christine Lagarde, deltager.

Hun skal også høre om 5G.

“Fra Amazon til Google har hun uddelt trademark-slag til verdens største selskaber, inden sin ankomst,” skriver Bloomberg.

Du finder iøvrigt Vestagers kalender her.

Dansk mediehus skal faktatjekke for Facebook

Danske Mandag Morgens faktasite TjekDet skal fremover varedeklarere, om historier på Facebook er sande eller falske, skriver Finans.

“Vi mener, at misinformation er et problem for demokratiet. Og vi vil ikke have det på vores platform. Med tiltaget forsøger vi at klæde folk bedre på til at opdage historier, der bevidst vildleder eller er designet til at se ud, som om de er rigtige nyheder, selv om de ikke er det,« siger Peter Münster, kommunikationschef i Facebook, til avisen.

Mandag Morgen er del af ‘The International Fact-Checking Network’, der har opstillet et regelsæt for faktatjek af nyheder. Mediehuset vil rate nyheder ud fra om de er bevidst vildledende og vil give dem et mærkat og et link til en gennemgang af eventuelle problemer.

Uber betaler 940 milllioner kroner for data-læk

Uber indvilger i at betale 148 millioner dollar - omkring 940 millioner kroner - i bøde for et datalæk, der ramte selskabet i 2016, og som Uber dækkede over og skjulte i næsten et år.

Datalækket berørte 57 millioner Uber-brugere - både chauffører og kunder. Det svarede til næsten halvdelen af alle Uber-brugere i USA på dette tidspunkt.

Selskabet betalte dengang angiveligt hackerne 100.000 dollar for at slette alle de kopierede brugerdata, hvorefter selskabet forsøgte at skjule lækket.

Widex varmer op til kæmpefusion

Det højteknologiske høreapparatfirma Widex varmer op til kæmpefusionen med Sivantos med at løfte både omsætning og indtjening, skriver Finans.

Omsætningen lander på knap 4,5 milliarder kroner, overskuddet lander på 380 millioner kroner.

“Det har generelt været et meget tilfredsstillende år, hvor der har været god volumenudvikling, og det har været et år, hvor der ikke har været væsentlige prisgnidninger,« siger Jørgen Jensen, administrerende direktør i Widex til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere