Artikel top billede

EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

EWII har netop lagt sidste hånd på en ny strategi, der skal udbygge fiberinfrastrukturen i Trekantområdet. Der er sat mellem en halv til en hel milliard af til projektet. "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme," lyder det fra selskabet.

Borgere i Trekantområdet kan se frem til meget mere fiber, hvis fiber- og energiselskabet EWII’s nye strategiplan føres ud i livet.

Selskabet har sat op til en milliard kroner af, som skal bruges til at sætte Trekantområdet på verdenskortet, når det kommer til fibernet.

”Vi har en ambition om at etablere et af de første samfund i verden – måske det første – der har fuldt udbygget infrastruktur på fiberområdet med service- og reaktionstider svarende til el, vand og varme," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, der tiltrådte som administrerende direktør i EWII 1. januar i år, i en pressemeddelelse.

"Det er ambitiøst, og det vil betyde investeringer på mellem en halv og hel milliard kroner, men det er det, vi vil skabe i Trekantområdet, og det ligger helt i tråd med vores vedtægter, der taler om, at vores midler skal virke til fordel for Trekantområdet,” lyder det.

EWII har allerede etableret fibernet i området, men peger på, at mange på trods af en fiberboks i husstanden ikke gør brug af den.

EWII vil nu sætte ind i forhold til at overbevise netop disse husstande om at skifte til den mere moderne teknologi.

På den baggrund forventer direktøren, at selskabet kan fordoble sine fiberkunder.

Fiber-selskabet EWII Bredbånd besluttede tidligere på måneden at tilbyde alle kunder et halvt års gratis fibernet inklusive gratis oprettelse.

Det skete, fordi fibernettet ifølge selskabet kommer til at spille ‘en fremtrædende rolle i EWII’s kommende strategi,’ som altså nu er på gaden.

Læs også:18 danske tele- og internetudbydere i hård kamp: Disse selskaber lander de bedste resultater

Ny strategi

EWII præsenterede torsdag aften den nye strategi for EWIIs repræsentantskab.

En væsentlig del af strategien handler om fibernettet, der fremover vil opfattes som en ”forsyningspligtig” ydelse.

”Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme. Uanset lovkrav vil vi således anse fiber som en forsyningspligtig ydelse for EWII. Fiber og adgangen til hurtigt internet hører til livets selvfølgeligheder, og serviceniveauet på fiber bør derfor være på linje med det høje serviceniveau, vi tilbyder på de øvrige forsyningsgrene,” siger Lars Bonderup Bjørn.

En konsekvens af den nye strategi er, at EWII Koncernens to brands EWII og TREFOR bliver ligeværdige varemærker.

Koncernen begyndte arbejdet på den nye strategi i februar. Undervejs er forskere fra fire forskellige universiteter, fagkonsulenter og interesseorganisationer samt en række store virksomheder blevet inviteret til at give deres perspektiv.

Den proces har bekræftet direktøren i, at el, vand, varme og fiber har at gøre med "livets selvfølgeligheder":

”Der er en klar forventning om, at vi bygger forudsætningerne for fremtidens samfund. Det ansvar tager vi alvorligt,” siger direktøren.

Han peger på, at samarbejdet med de forskellige inviterede parter har været så værdiskabende, at det er noget, man vil komme til at se mere af.

EWII sælger energi og tilbyder energirådgivning. Derudover leverer EWII el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand.

EWII har mere end 450 medarbejdere og omsætter for cirka 1,5 milliarder kroner om året.

Læs også: Største stigning i investeringer i den danske telebranche i 10 år: Investeringer steget med 700 millioner kroner siden 2016
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?