Artikel top billede

Coop klar med milliard-satning på ny teknologi: Skal ansætte 100 nye it-folk

Dagligvarekæden har netop scoret en milliardgevinst, og den gevinst skal nu investeret i en storstilet it-oprustning.

Den danske dagligvaregigant Coop skal investere 1,5 milliarder i ny teknologi, og kæden skal i den forbindelse ud og ansætte 100 ny it-folk.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Den nye satsning bliver ifølge Finans finansieret gennem et salg af et ejendomskompleks i Aarhus, som Coop netop har scoret en milliardgevinst på at sælge.

”Ejendomssalget gør det muligt at investere i et samlet teknologiprogram. Frem for at blive kørt over skal fremtiden formes af os selv i Coop. Især i en tid, da det klassiske supermarkedskoncept er under pres, og der er behov for nye kundeoplevelser,” siger Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop, til Finans.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Trussel fra Amazon

Ny teknologi spiller en stadig større rolle i detailhandlen, hvor især amerikanske Amazon udgør en stigende trussel for daglivarekæder over hele verden.

Kræn Østergaard Nielsen, der er i dag er finansdirektør i Coop og tidligere har haft posten som teknologidirektør, advarerede sidste år i et interview med Computerworld mod, at detailkæder forsøger at konkurrere direkte med Amazon.

I stedet skal dagligvarekæder som Coop forsøge at differentiere sig.

"Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde. I vores nonfood-butik på nettet har vi derfor valgt en tilgang med færre produkter og færre kategorier. I stedet fokuserer vi på produkter, hvor vi føler, at vi kan gøre en forskel. Eksempelvis har vi fokus på skandinavisk design og vores egne FDB-møbler," sagde han

Det er dog ikke alle daglivarekæder, der har lige stor succes med deres teknologisatninger.

Computerworld kunne eksempelvis for nylig berette, at den tyske supermarkedskæde Lidl har måtte kassere et fire milliarder kroner dyrt SAP-projekt.

Læs også:
Et stort SAP-projekt, fire milliarder kroner og syv år lige ned i skraldespanden: "Men det er sådan, vi altid har gjort det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere