Artikel top billede

Coop klar med milliard-satning på ny teknologi: Skal ansætte 100 nye it-folk

Dagligvarekæden har netop scoret en milliardgevinst, og den gevinst skal nu investeret i en storstilet it-oprustning.

Den danske dagligvaregigant Coop skal investere 1,5 milliarder i ny teknologi, og kæden skal i den forbindelse ud og ansætte 100 ny it-folk.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Den nye satsning bliver ifølge Finans finansieret gennem et salg af et ejendomskompleks i Aarhus, som Coop netop har scoret en milliardgevinst på at sælge.

”Ejendomssalget gør det muligt at investere i et samlet teknologiprogram. Frem for at blive kørt over skal fremtiden formes af os selv i Coop. Især i en tid, da det klassiske supermarkedskoncept er under pres, og der er behov for nye kundeoplevelser,” siger Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop, til Finans.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Trussel fra Amazon

Ny teknologi spiller en stadig større rolle i detailhandlen, hvor især amerikanske Amazon udgør en stigende trussel for daglivarekæder over hele verden.

Kræn Østergaard Nielsen, der er i dag er finansdirektør i Coop og tidligere har haft posten som teknologidirektør, advarerede sidste år i et interview med Computerworld mod, at detailkæder forsøger at konkurrere direkte med Amazon.

I stedet skal dagligvarekæder som Coop forsøge at differentiere sig.

"Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde. I vores nonfood-butik på nettet har vi derfor valgt en tilgang med færre produkter og færre kategorier. I stedet fokuserer vi på produkter, hvor vi føler, at vi kan gøre en forskel. Eksempelvis har vi fokus på skandinavisk design og vores egne FDB-møbler," sagde han

Det er dog ikke alle daglivarekæder, der har lige stor succes med deres teknologisatninger.

Computerworld kunne eksempelvis for nylig berette, at den tyske supermarkedskæde Lidl har måtte kassere et fire milliarder kroner dyrt SAP-projekt.

Læs også:
Et stort SAP-projekt, fire milliarder kroner og syv år lige ned i skraldespanden: "Men det er sådan, vi altid har gjort det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere