Artikel top billede

Foto: NNIT

NNIT får guldmedalje i drift: "Vi er den eneste leverandør i Danmark med en komplet certificering af alle vores datacentre"

Med en "guldmedalje" i drift vil NNIT understrege sin position overfor konkurrenterne. For selvom konkurrenterne er nogle af verdens største it-virksomheder som Google, Microsoft og Amazon, findes der stadig sprækker i markedet, lyder det fra direktør.

En guldmedalje i drift i et datacenter i Ejby.

Det lyder umiddelbart ikke synderligt frækt, men for NNIT er det den tredje guldmedalje i træk, og det får nu virksomheden til at komme med en direkte kæk melding.

"Vi er den eneste leverandør i Danmark med en komplet certificering af alle vores datacentre,” siger Ricco Larsen, der er senior vice president hos NNIT.

Guldmedaljen er en såkaldt Tier III-certificering og er givet af UptimeInstitute, der også tidligere har stået bag præmier til den danske virksomhed for "design" og "anlæg".

Opnåelsen af certificeringen har ifølge NNIT-direktøren klædt virksomheden bedre på, når det kommer til at drive drift af et datacenter.

”Vi har instruktioner på alle mulige og utænkelige situationer. Det havde vi slet ikke tidligere. Det burde medføre rigiditet og utilfredshed, men vi har faktisk oplevet det modsatte. Nu kan vi gøre ting, som vi tidligere ikke turde eller måske var i tvivl om, var lige friskt nok. Nu er det indenfor rammerne, der baserer sig på, hvad andre mener er god datacenterdrift.”

Læs mere her: "Intet beskriver de seneste 15 års forandringer bedre end den måde, som datacentrene har udviklet sig på"

Kan ikke slå de amerikanske giganter

Datacenter-industrien oplever i disse år en stor konsolideringsbølge.

Alt peger på, at imens så godt som alle virksomheder bevæger sig i skyen, samler magten sig om få men enorme spillere. I vores del af verden er de store spillere Microsoft, Amazon og Google.

Men selv de store amerikanske it-kæmper eflerlader sig sprækker i markedet, som danske NNIT vil forsøge at udnytte.

”Der er forskel på, om man driver 30 datacentre på globalt plan under standardiseret form som Microsoft, Google eller Amazon og så os, der i en lille skala har skræddersyede løsninger, der skal dække 40 kunders behov,” siger Ricco Larsen.

Læs mere her: AWS bygger mere infrastruktur i Danmark: Datacentre kommer også på et tidspunkt

Han erkender, at man på mange måder ikke kan slås med de store amerikanere på de bredde løsninger. Det er derimod i det specialiserede, at man fra Søborg mener, at man kan tage kampen op.

”Vi vil aldrig kunne måle os med Google, Amazon eller Microsoft, men vi er også tilfredse med at dække et andet behov. Der vil altid være behov for løsninger, som ikke passer ind i Microsoft Azure eller Amazons katalog,” siger Ricco Larsen og fortsætter:

”Det er ikke mange kommaer du kan ændre i et AWS-datacenter, hvis det ikke passer ind i de standardfunktionaliteter, der allerede er. Det er det vi hører fra vores kunder. Der vil stadig være et behov for at have ikke standartløsninger, og der er vi det supplement til de store platforme."

Læs mere her: Her er Danmarks bedste virksomhed inden for outsourcing, hosting og drift: Fire års hårdt arbejde sender ny virksomhed til tops
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere