Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Foto: NNIT

NNIT får guldmedalje i drift: "Vi er den eneste leverandør i Danmark med en komplet certificering af alle vores datacentre"

Med en "guldmedalje" i drift vil NNIT understrege sin position overfor konkurrenterne. For selvom konkurrenterne er nogle af verdens største it-virksomheder som Google, Microsoft og Amazon, findes der stadig sprækker i markedet, lyder det fra direktør.

En guldmedalje i drift i et datacenter i Ejby.

Det lyder umiddelbart ikke synderligt frækt, men for NNIT er det den tredje guldmedalje i træk, og det får nu virksomheden til at komme med en direkte kæk melding.

"Vi er den eneste leverandør i Danmark med en komplet certificering af alle vores datacentre,” siger Ricco Larsen, der er senior vice president hos NNIT.

Guldmedaljen er en såkaldt Tier III-certificering og er givet af UptimeInstitute, der også tidligere har stået bag præmier til den danske virksomhed for "design" og "anlæg".

Opnåelsen af certificeringen har ifølge NNIT-direktøren klædt virksomheden bedre på, når det kommer til at drive drift af et datacenter.

”Vi har instruktioner på alle mulige og utænkelige situationer. Det havde vi slet ikke tidligere. Det burde medføre rigiditet og utilfredshed, men vi har faktisk oplevet det modsatte. Nu kan vi gøre ting, som vi tidligere ikke turde eller måske var i tvivl om, var lige friskt nok. Nu er det indenfor rammerne, der baserer sig på, hvad andre mener er god datacenterdrift.”

Læs mere her: "Intet beskriver de seneste 15 års forandringer bedre end den måde, som datacentrene har udviklet sig på"

Kan ikke slå de amerikanske giganter

Datacenter-industrien oplever i disse år en stor konsolideringsbølge.

Alt peger på, at imens så godt som alle virksomheder bevæger sig i skyen, samler magten sig om få men enorme spillere. I vores del af verden er de store spillere Microsoft, Amazon og Google.

Men selv de store amerikanske it-kæmper eflerlader sig sprækker i markedet, som danske NNIT vil forsøge at udnytte.

”Der er forskel på, om man driver 30 datacentre på globalt plan under standardiseret form som Microsoft, Google eller Amazon og så os, der i en lille skala har skræddersyede løsninger, der skal dække 40 kunders behov,” siger Ricco Larsen.

Læs mere her: AWS bygger mere infrastruktur i Danmark: Datacentre kommer også på et tidspunkt

Han erkender, at man på mange måder ikke kan slås med de store amerikanere på de bredde løsninger. Det er derimod i det specialiserede, at man fra Søborg mener, at man kan tage kampen op.

”Vi vil aldrig kunne måle os med Google, Amazon eller Microsoft, men vi er også tilfredse med at dække et andet behov. Der vil altid være behov for løsninger, som ikke passer ind i Microsoft Azure eller Amazons katalog,” siger Ricco Larsen og fortsætter:

”Det er ikke mange kommaer du kan ændre i et AWS-datacenter, hvis det ikke passer ind i de standardfunktionaliteter, der allerede er. Det er det vi hører fra vores kunder. Der vil stadig være et behov for at have ikke standartløsninger, og der er vi det supplement til de store platforme."

Læs mere her: Her er Danmarks bedste virksomhed inden for outsourcing, hosting og drift: Fire års hårdt arbejde sender ny virksomhed til tops
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere