Artikel top billede

Foto: Michael Rieck (Foto: Mikael Rieck freelance)

Alvorligt it-koks på norsk hospital: Patienten er lige blevet lagt i narkose, da computeren pludselig begynder at installere en sikkerhedsopdatering

En norsk patient var netop blev lagt i narkose, da en computer der blev brugt i behandlingen pludselig begyndte at hente en sikkerhedsopdatering.

På et norsk hospital skete der i for-sommeren en af de ting, som bare ikke må ske.

Midt under behandlingen af en patient, der var blevet lagt i narkose, begyndte en computer, som indgik i behandlingen at installere en sikkerhedsopdatering.

Det skriver det norske it-medie Digi.no

Ifølge det norske medie skulle patienten have foretaget en undersøgelse på øre-, næse- og halsklinikken på det norske hospital Sykehuset Østfold, da episoden indtraf.

Patienten var ifølge Digi.no aldrig i fare, men computeren var tilsluttet medicinsk udstyr der blev brugt i behandlingen af patienten.

Læs også: IBM's Watson i farlig fejl: Anbefaler forkert medicin til blødende kræftpatient

Behandlingen måtte afbrydes

Opdateringen betød derfor, at behandlingen af patienten måtte afbrydes, mens patienten forblev under narkose i en hel time.

Da sikkerhedsopdateringen var hentet, fungerede computeren igen normalt, men opdateringen havde til gengæld sat det medicinske udstyr ud af spillet. Derfor måtte undersøgelsen af patienten helt afbrydes.

Den pågældende computer var ikke tilsluttet internettet, men ifølge Digi.no blev opdateringen udsendt fra hospitalets lokale servere.

”Opdateringen har ligget og ventet, og da undersøgelsen blev sat gang har personen der betjener computeren ikke opfanget meddelelsen om sikkerhedsopdateringen. Derfor gik maskinen i gang med at opdatere midt under undersøgelsen,” siger Lars Cato Skaar, der er informationssikkerhedsleder på Sykehuset Østfold til digi.no.

Læs også:
Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke brug for Watson"

Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere