Artikel top billede

Foto: Michael Rieck (Foto: Mikael Rieck freelance)

Alvorligt it-koks på norsk hospital: Patienten er lige blevet lagt i narkose, da computeren pludselig begynder at installere en sikkerhedsopdatering

En norsk patient var netop blev lagt i narkose, da en computer der blev brugt i behandlingen pludselig begyndte at hente en sikkerhedsopdatering.

På et norsk hospital skete der i for-sommeren en af de ting, som bare ikke må ske.

Midt under behandlingen af en patient, der var blevet lagt i narkose, begyndte en computer, som indgik i behandlingen at installere en sikkerhedsopdatering.

Det skriver det norske it-medie Digi.no

Ifølge det norske medie skulle patienten have foretaget en undersøgelse på øre-, næse- og halsklinikken på det norske hospital Sykehuset Østfold, da episoden indtraf.

Patienten var ifølge Digi.no aldrig i fare, men computeren var tilsluttet medicinsk udstyr der blev brugt i behandlingen af patienten.

Læs også: IBM's Watson i farlig fejl: Anbefaler forkert medicin til blødende kræftpatient

Behandlingen måtte afbrydes

Opdateringen betød derfor, at behandlingen af patienten måtte afbrydes, mens patienten forblev under narkose i en hel time.

Da sikkerhedsopdateringen var hentet, fungerede computeren igen normalt, men opdateringen havde til gengæld sat det medicinske udstyr ud af spillet. Derfor måtte undersøgelsen af patienten helt afbrydes.

Den pågældende computer var ikke tilsluttet internettet, men ifølge Digi.no blev opdateringen udsendt fra hospitalets lokale servere.

”Opdateringen har ligget og ventet, og da undersøgelsen blev sat gang har personen der betjener computeren ikke opfanget meddelelsen om sikkerhedsopdateringen. Derfor gik maskinen i gang med at opdatere midt under undersøgelsen,” siger Lars Cato Skaar, der er informationssikkerhedsleder på Sykehuset Østfold til digi.no.

Læs også:
Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke brug for Watson"

Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere