Artikel top billede

Foto: Michael Rieck

Alvorligt it-koks på norsk hospital: Patienten er lige blevet lagt i narkose, da computeren pludselig begynder at installere en sikkerhedsopdatering

En norsk patient var netop blev lagt i narkose, da en computer der blev brugt i behandlingen pludselig begyndte at hente en sikkerhedsopdatering.

På et norsk hospital skete der i for-sommeren en af de ting, som bare ikke må ske.

Midt under behandlingen af en patient, der var blevet lagt i narkose, begyndte en computer, som indgik i behandlingen at installere en sikkerhedsopdatering.

Det skriver det norske it-medie Digi.no

Ifølge det norske medie skulle patienten have foretaget en undersøgelse på øre-, næse- og halsklinikken på det norske hospital Sykehuset Østfold, da episoden indtraf.

Patienten var ifølge Digi.no aldrig i fare, men computeren var tilsluttet medicinsk udstyr der blev brugt i behandlingen af patienten.

Læs også: IBM's Watson i farlig fejl: Anbefaler forkert medicin til blødende kræftpatient

Behandlingen måtte afbrydes

Opdateringen betød derfor, at behandlingen af patienten måtte afbrydes, mens patienten forblev under narkose i en hel time.

Da sikkerhedsopdateringen var hentet, fungerede computeren igen normalt, men opdateringen havde til gengæld sat det medicinske udstyr ud af spillet. Derfor måtte undersøgelsen af patienten helt afbrydes.

Den pågældende computer var ikke tilsluttet internettet, men ifølge Digi.no blev opdateringen udsendt fra hospitalets lokale servere.

”Opdateringen har ligget og ventet, og da undersøgelsen blev sat gang har personen der betjener computeren ikke opfanget meddelelsen om sikkerhedsopdateringen. Derfor gik maskinen i gang med at opdatere midt under undersøgelsen,” siger Lars Cato Skaar, der er informationssikkerhedsleder på Sykehuset Østfold til digi.no.

Læs også:
Efter skræmmende Watson-fejl i USA: Rigshospitalet garanterer, at kræftpatienters behandling bestemmes af læger - "Vi har slet ikke brug for Watson"

Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere