Artikel top billede

Foto: Konservative

Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os

Formanden for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader (K), mener, at Danmark skal ind i cyberkrigen og stoppe med at være dukseland: Vi skal hacke dem, der hacker os, mener han.

Danmark skal ind i cyberkrigen med en mere offensiv tilgang fremfor som hidtil at anvende en defensiv tilgang, hvor det handler om at værne sig mod hackere, der angriber Danmark.

Det mener den nytiltrådte formand for Folketinget Forsvarsudvalg, Naser Khader (K).

Forsvarsudvalget består af repræsentanter for Folketingets partier og behandler emner om forsvar og beredskab, ligesom det kontrollerer, at Forsvarsministeren handler i overenstemmelse med regeringens forsvarspolitik og danske love og lignende.

Naser Khader siger til DR, at angreb vil være en måde at forsvare sig på samt at det er vigtigt, at Danmark ikke bliver ‘dukse.’

“Vi skal hacke dem, som hacker os. Vi ved faktisk, hvem det er, som forsøger at hacke os. Det er eksempelvis en gruppe, som hedder Fancy Bear, der er tæt forbundet med den russiske militære efterretningstjeneste. Det var dem, som hackede sig ind på det amerikanske valg. Man kunne i første omgang hacke deres base,” siger han til DR.

Ifølge formanden er Danmark blevet angrebet af både russiske, kinesiske, nordkoreanske og iranske grupper med tætte forbindelser til de forskellige regeringer, som ‘forsøger at undeminere vores institutioner og demokrati.’

Læs også:

Kaspersky: Kinesere bag 10 ud af 24 avancerede hackerangreb

Tre vigtige pointer fra årets vigtigste hackerkonference: “Jeg er rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner”

For et år siden rystede giftig virus A.P. Møller-Mærsk: Her er it-direktør Tom Christensens historie om angrebet - time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere