Artikel top billede

Foto: Konservative

Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os

Formanden for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader (K), mener, at Danmark skal ind i cyberkrigen og stoppe med at være dukseland: Vi skal hacke dem, der hacker os, mener han.

Danmark skal ind i cyberkrigen med en mere offensiv tilgang fremfor som hidtil at anvende en defensiv tilgang, hvor det handler om at værne sig mod hackere, der angriber Danmark.

Det mener den nytiltrådte formand for Folketinget Forsvarsudvalg, Naser Khader (K).

Forsvarsudvalget består af repræsentanter for Folketingets partier og behandler emner om forsvar og beredskab, ligesom det kontrollerer, at Forsvarsministeren handler i overenstemmelse med regeringens forsvarspolitik og danske love og lignende.

Naser Khader siger til DR, at angreb vil være en måde at forsvare sig på samt at det er vigtigt, at Danmark ikke bliver ‘dukse.’

“Vi skal hacke dem, som hacker os. Vi ved faktisk, hvem det er, som forsøger at hacke os. Det er eksempelvis en gruppe, som hedder Fancy Bear, der er tæt forbundet med den russiske militære efterretningstjeneste. Det var dem, som hackede sig ind på det amerikanske valg. Man kunne i første omgang hacke deres base,” siger han til DR.

Ifølge formanden er Danmark blevet angrebet af både russiske, kinesiske, nordkoreanske og iranske grupper med tætte forbindelser til de forskellige regeringer, som ‘forsøger at undeminere vores institutioner og demokrati.’

Læs også:

Kaspersky: Kinesere bag 10 ud af 24 avancerede hackerangreb

Tre vigtige pointer fra årets vigtigste hackerkonference: “Jeg er rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner”

For et år siden rystede giftig virus A.P. Møller-Mærsk: Her er it-direktør Tom Christensens historie om angrebet - time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere