Artikel top billede

Foto: Konservative

Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os

Formanden for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader (K), mener, at Danmark skal ind i cyberkrigen og stoppe med at være dukseland: Vi skal hacke dem, der hacker os, mener han.

Danmark skal ind i cyberkrigen med en mere offensiv tilgang fremfor som hidtil at anvende en defensiv tilgang, hvor det handler om at værne sig mod hackere, der angriber Danmark.

Det mener den nytiltrådte formand for Folketinget Forsvarsudvalg, Naser Khader (K).

Forsvarsudvalget består af repræsentanter for Folketingets partier og behandler emner om forsvar og beredskab, ligesom det kontrollerer, at Forsvarsministeren handler i overenstemmelse med regeringens forsvarspolitik og danske love og lignende.

Naser Khader siger til DR, at angreb vil være en måde at forsvare sig på samt at det er vigtigt, at Danmark ikke bliver ‘dukse.’

“Vi skal hacke dem, som hacker os. Vi ved faktisk, hvem det er, som forsøger at hacke os. Det er eksempelvis en gruppe, som hedder Fancy Bear, der er tæt forbundet med den russiske militære efterretningstjeneste. Det var dem, som hackede sig ind på det amerikanske valg. Man kunne i første omgang hacke deres base,” siger han til DR.

Ifølge formanden er Danmark blevet angrebet af både russiske, kinesiske, nordkoreanske og iranske grupper med tætte forbindelser til de forskellige regeringer, som ‘forsøger at undeminere vores institutioner og demokrati.’

Læs også:

Kaspersky: Kinesere bag 10 ud af 24 avancerede hackerangreb

Tre vigtige pointer fra årets vigtigste hackerkonference: “Jeg er rigtig glad for, at mine børn ikke har Android-telefoner”

For et år siden rystede giftig virus A.P. Møller-Mærsk: Her er it-direktør Tom Christensens historie om angrebet - time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere