Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar

Undervisningsministeriet har fundet de 46 folkeskoler, der som de allerførste indfører it som skolefag i et treårigt pilotprojekt. Se hvilke skoler, der indfører teknologiforståelse fra næste år.

46 danske folkeskoler bliver de første, der kommer til at indføre it - eller ‘teknologiforståelse,’ som faget reelt kommer til at hedde - herhjemme allerede fra næste skoleår.

De 46 skoler er nemlig blevet udvalgt af Undervisningsministeriet til over de næste tre år at eksperimentere med faget.

Deres erfaringer kommer til at danne grundlag for den endelige udformning af det endelige skolefag.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortalte i januar Computerworld om planerne for faget.

Den overordnede vision er at “alle danske børn skal lære at kode og forstå grund-præmisserne for moderne teknologi,” fortalte ministeren dengang til os.

I første omgang skal der altså over en tre-årig periode høstes erfaringer, holdninger og evalueres, inden der træffes en endelig beslutning om, hvordan it-undervisningen skal tilrettelægges i indskolingen, mellemtrinet og i udskolingen.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

140 skoler ville gerne være med
I alt har 140 folkeskoler søgt om at komme med i forsøgsordningen.

Heraf har ministeriet altså udvalgt de 46 skoler, som ligger i 32 kommuner fordelt over hele landet.

Ifølge ministeren er de 46 skoler blevet udvalgt efter en vurdering af det samlede udbytte af forsøget.

Det har betydet, at ministeriet har kigget på at sikre en stor spredning indenfor geografi, kompetenceniveau, planer og lignende i forsøget, som ministeriet betegner som en pionerindsats.

“Forsøget med teknologiforståelse er en pionérindsats, og de deltagende skoler får gennem forsøget en unik mulighed for at være med til at lægge grunden til folkeskolens fremtidige arbejde med teknologiforståelse,” har ministeriet tidligere meddelt.

Lærere fra de 46 skoler skal nu i gang med kompetenceudvikling. Undervisningen i teknologiforståelse skal ifølge ministeriet begynde i februar 2019.

Desuden skal der nu oprettes et såkaldt kompetencenetværk for de skoler, der ikke er kommet med i forsøget, men som gerne vil være med.

13 skoler har siden sommeren 2017 medvirket i en forsøgsordning med teknologiforståelse som et-årigt valgfag i overbygningen.

Med den nye, udvidede forsøgsordning skal faget indlemmes i forskelligte former fra første klasse og op.

Det nye fag vil ændre hele måden, som folkeskolens lærere i dag underviser på, har vi tidligere fortalt. Det skyldes ikke mindst, at it-udviklingen går så hurtigt, at lærerne bliver nødt til at indtage en rolle som en slags facilatorer.

Det kan du læse mere om her: It som fag i folkeskolen vil ændre hele måden at undervise på

Her er listen med skolerne.
Kilde: Undervisningsministeriet.


Premium
Microsofts skovler penge ind under coronakrisen: Særligt et forretningsområde buldrer frem
Endnu engang kan den amerikanske it-gigant Microsoft fremvise et imponerende regnskab midt under den globale coronakrisen. Særligt det stigende hjemmearbejde verden over er godt nyt for selskabet.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.