Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC får grønt lys til milliard-salg af hele sin norske forretning: Indlemmes i Telia om 10 dage

Vejen er nu banet for TDC’s milliard-salg af selskabets norske forretning til konkurrenten Telia.

Den norske konkurrencemyndighed Konkurransetilsynet giver grønt lys til, at Telia kan købe TDC’s norske forretning.

Dermed er vejen banet for salget, der skal indbringe TDC 16,5 milliarder kroner.

Ifølge Konkurransetilsynet er de to selskaber så tilpas forskellige, at det vurderer, at en fusion ikke kommer til at have skadelig effekt på det samlede marked i Norge.

“Til trods for at Telia og Get/TDC er to store aktører i Norge, så er de i kun lille omfang konkurrenter,” lyder det fra tilsynet i denne meddelelse.

Det skyldes, at Telia i Norge især beskæftiger sig med mobil- og fastnet-telefoni, mens TDC med datterselskabet Get især beskæftiger sig med bredbånd og tv-distribution, hedder det.

Det norske tilsyn har behandlet sagen i mere end en måned og er ‘generelt bekymret’ over konkurrencesituationen på det norske mobilmarked.

“Vi er derfor gået grundigt til værks i undersøgelsen af de konkurrence-mæssige konsekvenser af, at Telia køber Get/TDC,” meddeler tilsynet.

Konkurransetilsynet har blandt indhentet data fra 40 kunder og konkurrenter.

“På baggrund af disse undersøgelser er det Konkurransetilsynets vurdering, at Telias opkøb af Get/TDC ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurrence,” lyder det fra tilsynet.

Handel indgået i sommer

Telia og TDC blev enige om salget af TDC Norway og Get i juli. Telia betaler 21 milliarder norske kroner for hele TDC’s norske forretning.

Salget skal ifølge TDC give selskabet 'mulighed for at fokusere fuldt ud på at realisere sin vision for den danske forretning.'

Telia meddeler, at overdragelsen af TED/Get vil blive endeligt gennemført om 10 dage, nemlig 15. oktober, hvor Get og TDC vil blive indlemmet i Telia-koncernen.

Fire år siden

Det er blot fire år siden, at TDC købte norske Get. Dengang betalte TDC 13,8 milliarder norske kroner for selskabet.

Det kan du læse mere om her: Fem skarpe til Carsten Dilling: Derfor bruger TDC milliarder på opkøb i Norge

I dag udgør Get den klart største del af TDC's norske forretning. Get omsætter for godt 2,5 milliarder kroner, mens TDC Norway blot omsætter for 650 millioner kroner om året.

Den norske gren af forretningen har i flere år spillet en vigtig rolle for TDC som et af de relativt få områder i koncernen, der har haft god vækst.

Aftalen betyder, at Telia overtager 900 medarbejdere samt godt en million norske kunder fra TDC.

Langt størstedelen af disse er kunder i Get, der har 428.000 tv-kunder og 372.000 bredbåndskunder.

TDC forventer, at selskabets gevinst efter skat på salget vil blive i omegnen af fem milliarder kroner.

En del af disse penge skal bruges på at nedbringe gæld, mens en anden del kan 'blive brugt til at investere i aktiviteter i Danmark eller yderligere gældsnedbringelse," som det hedder.

Læs også: TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner.

Frasalget er det blot seneste i rækken, som TDC har foretaget gennem de senere år.

TDC solgte således TDC Sverige til Tele2 for 2,3 milliarder kroner i efteråret 2016, mens TDC Hosting i foråret 2017 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.

TDc blev selv solgt fornylig til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, der består af PFA, PKA, ATP samt australske Maquarie.

Det har fået Pernille Erenbjerg til at sige sin stilling op, ligesom selskabet splittes op.

Det kan du læse mere om her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Læs også:

TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere