Artikel top billede

Kæmpelæk: Her er stjernemobilen Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro ser ud til at blive en særdeles velekviperet sag fra den kinesiske mobilgigant.

Den kinesiske mobilgigant Huawei synes snart at være klar med en kolossal nyhed af en smartphone, når de 16. oktober løfter sløret for Mate 20 Pro.

Mobilen, som længe er blevet teaset af selskabet selv, er blevet lækket til fulde af tyske winfuture.de, hvor både teknikblad og billeder af telefonen figurerer.

Mate 20 Pro bliver en stormobil med 6,4 tommers display og ser ud til at ville løbe om kap med Apples iPhone XS Max og Samsungs Note 9.

Skærmen vil byde 3.120 x 1.440 pixels med OLED-teknologi, mens den under overfladen gemmer på en fingeraftrykslæser. Der vil dog fortsat være den karakteristiske ’notch’ øverst på skærmen, men denne vil også byde på en infrarød laserscanner, à la Apples Face-ID, til ansigtsgenkendelse.

Se også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd

Avanceret power

Under motorhjelmen vil Mate 20 Pro byde på Android-verdenens første processor printet med 7nm procesteknologi: Huaweis egen Kirin 980. Det vil givetvis betyde lavere strømforbrug og højere ydelse i samspil med Android 9 Pie.

Denne ledsages af enten 6 eller 8GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB lagerplads. Denne kan udvides, med det vil være med et unikt SD-kort i nano-SIM format.

Batteriet bliver kæmpestort her, med 4.200 mAh ombord. Mobilen vil samtidig kunne bijobbe som trådløs powerbank, for udover at kunne oplade trådløst, vil denne kunne oplade tilbehør eller andre telefoner trådløst.

Markedets bedste kamera

På kamerafronten vil Mate 20 Pro låne komponenter fra den ambitiøse P20 Pro kameramobil fra selskabet.

Der diskes igen op med tre kameraer bagpå, et 40 megapixel modul flankeret af et 20 megapixel sort/hvid sensor og et telemodul med 3x optisk zoom og 8 megapixels. I denne ombæring er kameraets moduler sat op som et kvadrat.

Frontkameraet vil råde over 24 megapixels.

Pris og tilgængelighed er ikke oplyst endnu, men dem vil selskabet sandsynligvis offentliggøre i forbindelse med et planlagt presseevent tirsdag 16. oktober kl 15.00 dansk tid.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere