Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Amazon-stifter er nu god for 966 milliarder kroner og lægger hastigt afstand til Bill Gates: Her er listen over verdens rigeste it-folk lige nu

Amazon-stifter Jeff Bezos er blevet 30 milliarder kroner rigere i løbet af det seneste halve år. Se her, hvor meget verdens rigeste it-folk er gode for lige nu.

Amazon-stifter Jeff Bezos er den ubetinget rigeste person på jordkloden, viser en ny liste fra Bloomberg over jordklodens rigeste mennesker lige nu.

Jeff Bezos har i de seneste seks måneder for alvor lagt afstand til de øvrige rigmænd på listen.

Det er sket i takt med, at Amazons aktiekurs er strøget i vejret, hvilket har gjort, at Jeff Bezos på seks måneder har lagt 4,66 milliarder dollar - enorme 30 milliarder kroner - til sin formue.

Det betyder, at han nu er god for 150 milliarder dollar. Det svarer til 966 milliarder kroner - eller blot en smule mindre end EU's samlede budget for i år, som er på omkring 1.100 milliarder kroner.

Med stigningen øger Jeff Bezos også afstanden til Microsofts Bill Gates, der ellers i mange år var verdens rigeste menneske. Bill Gates har imidlertid i de senere år arbejdet fuld tid på at nedbringe sin enorme formue via sin velgørende fond The Bill & Melissa Gates Foundation.

Alle de øvrige rigmænd på listen er også blevet rigere.

Ifølge Bloomberg har de 10 rigeste mennesker i verden alle lagt mindst en milliard dollar til deres formuer siden foråret på grund af stigende aktiekurser.

Her er listen over de 10 rigeste it-folk i verden lige nu.

1: Jeff Bezos, Amazon, USA: God for 150 milliarder dollar (966 milliarder kroner).

2: Bill Gates, Microsoft, USA: God for 96,5 milliarder dollar (621 milliarder kroner).

3: Mark Zuckerberg, Facebook, USA: God for 62,9 milliarder dollar (405 milliarder kroner).

4: Carlos Slim, teleinvestor, Mexico: God for 59 milliarder dollar (380 milliarder kroner).

5: Larry Page, Google, USA: God for 55,1 milliarder dollar (355 milliarder kroner).

6: Sergey Brin, Google, USA: God for 53,7 milliarder dollar (346 milliarder kroner).

7: Larry Ellison, Oracle, USA: God or 52,2 milliarder dollar (336 milliarder kroner).

8: Steve Ballmer, Microsoft, USA: God for 41,8 milliarder dollar (269 milliarder kroner).

9: Jack Ma, Alibaba, Kina: God for 38,1 milliarder dollar (245 milliarder kroner).

10: Pony Ma, Tencent, Kina: God for 29,3 milliarder dollar (188 milliarder kroner).

Højest placerede europæer er den tyske SAP-stifter Hasso Platner, der er god for 13,6 milliarder dollar (87 milliarder kroner).

Se listen over verdens rigeste mennesker her: Bloomberg Billionaires.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere