Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget / Valtech afblæser børsnotering / Tjek din egen bredbåndsdækning / Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull

Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget. Valtech afblæser børsnotering. Tjek din egen bredbåndsdækning. Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull. Regering vil have Danmark med i D7-samarbejde. Mellemøstlig Uber-konkurrent scorer 200 millioner dollar. EU-præsident vil have styrket cybersikkerhed.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget

Energiselskaberne Eniig og SE er på vej til at fusionere under det nye fællesnavn Norlys.

Men dette navn ejes allerede af et norsk selskab, der har eksisteret siden 1991 og har 300 ansatte, skriver JydskeVestkysten under overskriften: “Navnestrid kan slukke SE’s Norlys”.

“Vi har brugt et sæt førende nationale og internationale eksperter til at vurdere, om det ville kunne lade sig gøre for vores virksomhed at tage samme navn. Baseret på det her meget grundige forarbejde og den her meget grundige analyse, så er det vores vurdering, at det ikke bør give problemer,” siger topchef Niels Duedahl til avisen.

Du kan læse mere om fusionen her: Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder.

Valtech afblæser børsnotering

Det franske it-bureau udskyder afblæser den børsnotering, som selskabet ellers havde varslet ville finde sted inden for de kommende dage.

“Grundet den seneste negative udvikling på det amerikanske aktiemarked, har Valtech truffet en strategisk beslutning om at udsætte børsnoteringen, indtil omstændighederne er mere favorable,” meddeler selskabet til Computerworld.

Her understreges det, at Valtech fortsat gerne vil børsnoteres - bare ikke nu.

“Vi er fortsat opsatte på at tage dette skridt og er ærgerlige over, at disse uventede markedstilstande har nødsaget os til at afvente med de planlagte aktiviteter for nuværende. Baseret på denne information vil vi gerne bede dig om ikke at udsende nogle historier eller kommentarer, du potentielt har planlagt vedrørende vores bekendtgørelse,” lyder det fra Valtech.

Tjek din egen bredbåndsdækning

Energistyrelsen er klar med en ny funktion til søgning af data om bredbånds- og mobildækningen i Danmark.

Den nye funktion findes på Energistyrelsens flere år gamle website Tjekditnet.dk.

Funktionen "giver brugerne af hjemmesiden nye muligheder for at anvende data om bredbåndsdækningen. Den kan blandt andet bruges på boligportaler, så boligkøbere får information om bredbåndsdækningen sammen med andre relevante boligoplysninger," lyder det fra Energistyrelsen.

Via kan funktionen kan eksempelvis en virksomhed se Tjekditnets informationer om bredbåndsdækning.

"På Tjekditnet.dk er det muligt at søge efter, hvilke muligheder for fastnetbredbånd, der er tilgængelige på en adresse samt hvilke hastigheder, der udbydes. Det er resultaterne af disse adressesøgninger, som eksempelvis virksomheder nu kan implementere på deres egen hjemmeside eller andre steder i virksomhedernes it-miljø," lyder det fra styrelsen.

Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull

Danske GN Audio har i samarbejde med Red Bull udviklet en ny action-mikrofon med navnet Jabra X Mic.

"Vi har udviklet en mikrofon, der kan arbejde under ekstreme forhold. Den kan du placere et sted på atleten, og så kan lyden overføres til f.eks. en optager i lommen. Du kan høre alt fra atletens åndedræt til lyden af skiene på sneen. Det giver et helt andet indtryk," siger René Svendsen-Tune, adm. direktør i GN Audio, til Finans.

Han betegner Red Bull som en ‘fantastisk partner’ at samarbejde med.

Regering vil have Danmark med i D7-samarbejde

Regeringen vil forsøge at få Danmark optaget i det såkaldte Digital 7-samarbejde, der er et forum for de lande, der ‘gør det allerbedst indne for offentlig digitalisering,’ lyder det fra Finansministeriet i denne meddelelse.

Med i samarbejdet er for tiden Canada, Estland, Korea, New Zealand, Israel, UK og Uruguay.

Et af disse lande skal invitere Danmark, hvis vi skal komme med.

“Vi er rigtig langt med den digitale service i Danmark – faktisk nogle af de bedste i verden. Men det betyder ikke, at vi bare skal hvile på laurbærrene. Vi skal måle os op mod og lære af de bedste, og det vil et samarbejde i D7 give os en unik mulighed for. Derfor vil vi i regeringen arbejde benhårdt på at blive optaget,” lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V)

Mellemøstlig Uber-konkurrent scorer 200 millioner dollar

Den mellemøstlige Uber-rival Careem har sikret sig et kapitaltilskud på 200 millioner dollar - 1,3 milliarder kroner - og forventer snart flere tilskud.

Pengene skal investeres i at ekspandere som led i det kapløb, som fælleskørselstjenesterne for tiden er ude i. Her handler det lige nu ikke om indtægter, men om tilstedeværelse og om at få sig etableret.

Med i investor-gruppen bag Careem er blandt andre tyske Daimler og kinesiske DiDi Chuxing, der er Kinas største såkaldte ‘ride-hailing’-firma, samt den saudiarabiske milliardær-prins Alwaleed bin Talals selskab Kingdom Holding.

Selskabet blev stiftet i 2012 og har nu godt 30 millioner registrerede brugere i 120 byer i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan.

EU-præsident vil have styrket cybersikkerhed

EU-præsident Donald Tusk og Det Europæiske Råd vil have indført straffemuligheder i EU for cyberkriminelle.

Det Europæiske Råd - der består af de 28 regeringschefer for EU-landene - holdt møde torsdag.

I sine afsluttende bemærkninger sammenligner Donald Tusk cyberangreb med angreb med kemiske våben.

“Vi beder ministre arbejde for sanktioner specielt på cyber-angreb-området. De vil kunne hjælpe med at beskytte vores borgere, virksomheder og institutioner mod alle slags cyber-trusler,” siger han.

Du kan læse alle hans bemærkninger her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.