Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget / Valtech afblæser børsnotering / Tjek din egen bredbåndsdækning / Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull

Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget. Valtech afblæser børsnotering. Tjek din egen bredbåndsdækning. Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull. Regering vil have Danmark med i D7-samarbejde. Mellemøstlig Uber-konkurrent scorer 200 millioner dollar. EU-præsident vil have styrket cybersikkerhed.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Fusionerede Eniig og SE's nye navn er allerede taget

Energiselskaberne Eniig og SE er på vej til at fusionere under det nye fællesnavn Norlys.

Men dette navn ejes allerede af et norsk selskab, der har eksisteret siden 1991 og har 300 ansatte, skriver JydskeVestkysten under overskriften: “Navnestrid kan slukke SE’s Norlys”.

“Vi har brugt et sæt førende nationale og internationale eksperter til at vurdere, om det ville kunne lade sig gøre for vores virksomhed at tage samme navn. Baseret på det her meget grundige forarbejde og den her meget grundige analyse, så er det vores vurdering, at det ikke bør give problemer,” siger topchef Niels Duedahl til avisen.

Du kan læse mere om fusionen her: Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder.

Valtech afblæser børsnotering

Det franske it-bureau udskyder afblæser den børsnotering, som selskabet ellers havde varslet ville finde sted inden for de kommende dage.

“Grundet den seneste negative udvikling på det amerikanske aktiemarked, har Valtech truffet en strategisk beslutning om at udsætte børsnoteringen, indtil omstændighederne er mere favorable,” meddeler selskabet til Computerworld.

Her understreges det, at Valtech fortsat gerne vil børsnoteres - bare ikke nu.

“Vi er fortsat opsatte på at tage dette skridt og er ærgerlige over, at disse uventede markedstilstande har nødsaget os til at afvente med de planlagte aktiviteter for nuværende. Baseret på denne information vil vi gerne bede dig om ikke at udsende nogle historier eller kommentarer, du potentielt har planlagt vedrørende vores bekendtgørelse,” lyder det fra Valtech.

Tjek din egen bredbåndsdækning

Energistyrelsen er klar med en ny funktion til søgning af data om bredbånds- og mobildækningen i Danmark.

Den nye funktion findes på Energistyrelsens flere år gamle website Tjekditnet.dk.

Funktionen "giver brugerne af hjemmesiden nye muligheder for at anvende data om bredbåndsdækningen. Den kan blandt andet bruges på boligportaler, så boligkøbere får information om bredbåndsdækningen sammen med andre relevante boligoplysninger," lyder det fra Energistyrelsen.

Via kan funktionen kan eksempelvis en virksomhed se Tjekditnets informationer om bredbåndsdækning.

"På Tjekditnet.dk er det muligt at søge efter, hvilke muligheder for fastnetbredbånd, der er tilgængelige på en adresse samt hvilke hastigheder, der udbydes. Det er resultaterne af disse adressesøgninger, som eksempelvis virksomheder nu kan implementere på deres egen hjemmeside eller andre steder i virksomhedernes it-miljø," lyder det fra styrelsen.

Dansk firma i tæt samarbejde med Red Bull

Danske GN Audio har i samarbejde med Red Bull udviklet en ny action-mikrofon med navnet Jabra X Mic.

"Vi har udviklet en mikrofon, der kan arbejde under ekstreme forhold. Den kan du placere et sted på atleten, og så kan lyden overføres til f.eks. en optager i lommen. Du kan høre alt fra atletens åndedræt til lyden af skiene på sneen. Det giver et helt andet indtryk," siger René Svendsen-Tune, adm. direktør i GN Audio, til Finans.

Han betegner Red Bull som en ‘fantastisk partner’ at samarbejde med.

Regering vil have Danmark med i D7-samarbejde

Regeringen vil forsøge at få Danmark optaget i det såkaldte Digital 7-samarbejde, der er et forum for de lande, der ‘gør det allerbedst indne for offentlig digitalisering,’ lyder det fra Finansministeriet i denne meddelelse.

Med i samarbejdet er for tiden Canada, Estland, Korea, New Zealand, Israel, UK og Uruguay.

Et af disse lande skal invitere Danmark, hvis vi skal komme med.

“Vi er rigtig langt med den digitale service i Danmark – faktisk nogle af de bedste i verden. Men det betyder ikke, at vi bare skal hvile på laurbærrene. Vi skal måle os op mod og lære af de bedste, og det vil et samarbejde i D7 give os en unik mulighed for. Derfor vil vi i regeringen arbejde benhårdt på at blive optaget,” lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V)

Mellemøstlig Uber-konkurrent scorer 200 millioner dollar

Den mellemøstlige Uber-rival Careem har sikret sig et kapitaltilskud på 200 millioner dollar - 1,3 milliarder kroner - og forventer snart flere tilskud.

Pengene skal investeres i at ekspandere som led i det kapløb, som fælleskørselstjenesterne for tiden er ude i. Her handler det lige nu ikke om indtægter, men om tilstedeværelse og om at få sig etableret.

Med i investor-gruppen bag Careem er blandt andre tyske Daimler og kinesiske DiDi Chuxing, der er Kinas største såkaldte ‘ride-hailing’-firma, samt den saudiarabiske milliardær-prins Alwaleed bin Talals selskab Kingdom Holding.

Selskabet blev stiftet i 2012 og har nu godt 30 millioner registrerede brugere i 120 byer i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan.

EU-præsident vil have styrket cybersikkerhed

EU-præsident Donald Tusk og Det Europæiske Råd vil have indført straffemuligheder i EU for cyberkriminelle.

Det Europæiske Råd - der består af de 28 regeringschefer for EU-landene - holdt møde torsdag.

I sine afsluttende bemærkninger sammenligner Donald Tusk cyberangreb med angreb med kemiske våben.

“Vi beder ministre arbejde for sanktioner specielt på cyber-angreb-området. De vil kunne hjælpe med at beskytte vores borgere, virksomheder og institutioner mod alle slags cyber-trusler,” siger han.

Du kan læse alle hans bemærkninger her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje